وظایف قانونی برای شرکت‌های نهادهای عمومی برای انتشار صورت‌های مالی خود

شرکت‌های نهادهای عمومی باید صورت‌های مالی خود را منتشر کنند


بر اساس اصلاحات مقررات اجرای روابط حکومتی‌های کلی اصل چهل و چهارم میثاق ملی، شرکت‌های دولتی و شرکت‌های وابسته به نهادهای عمومی موظف شدند صورت‌های مالی خود را در سامانه جامع اطلاع‌رسانی ناشران اوراق بهادار یا سامانه “کدال” منتشر کنند. تاکنون ۶۱۳ شرکت این اطلاعات را منتشر کرده‌اند، اما بسیاری از شرکت‌های دیگر هنوز این کار را انجام نداده‌اند. این مقررات با هدف افزایش شفافیت و افشای اطلاعات شرکت‌های وابسته به نهادهای دولتی و نهادهای عمومی غیر دولتی در نظر گرفته شده است. برای شرکت‌هایی که اطلاعات خود را منتشر نکنند، جریمه نقدی تعیین شده و در صورت تکرار تخلف، اعضای هیئت مدیره این شرکت‌ها در هیچ شرکت دیگری اجازه قبولی سمت نخواهند داشت.

به گزارش دیجیاتور به نقل از صدا و سیما، روشن قلب در خصوص شرکت‌های دولتی و شرکت‌های وابسته به نهادهای عمومی اظهار کرد: بر اساس اصلاحات مقررات اجرای روابط حکومتی‌های کلی اصل چهل و چهارم (۴۴) میثاق ملی که سال ۹۸ و طی مقررات اصلاح بند (۵) مادۀ (۶) اجرای روابط حکومتی‌های کلی اصل چهل و چهارم (۴۴) میثاق ملی به تصویب رسید، شرکت‌های فوق موظف شدند ۶ ماه پس از تصویب این مقررات، صورت‌های مالی خود را در سامانه جامع اطلاع‌رسانی ناشران اوراق بهادار یا همان سامانه کدال منتشر کنند.

مدیر نظارت بر بازار اولیه سازمان بازار سهام در ادامه بیان کرد: پیگیری‌های سازمان بازار سهام و اوراق بهادار موجب شد در این مدت فقط ۶۱۳ شرکت اطلاعات خود را در سامانه جامع اطلاع‌رسانی ناشران اوراق بهادار منتشر کنند اما سایر شرکت‌های خصولتی که تعداد آن‌ها به بیش از ۱۰ هزار شرکت هم می‌رسد، همچنان اطلاعات خود را منتشر نمی‌کنند.

وی در خصوص اهداف این مقررات در راستای افشای اطلاعات شرکت‌های وابسته به نهادهای دولتی و نهادهای عمومی غیر دولتی اظهار کرد: هدف از مقررات افشای اطلاعات این شرکت‌ها، افزایش شفافیت و در دسترس قرار گرفتن اطلاعات شرکت‌ها اعم از سازماندهی شهری‌ها، سایر ارگان‌ها و نهادهایی است که اطلاعاتی از آن‌ها در دسترس عموم نیست.

روشن قلب در پاسخ به این پرسش که کدام یک از شرکت‌های وابسته به نهادهای دولتی و نهادهای عمومی غیر دولتی اطلاعات خود در سامانه کدال منتشر نمی‌کنند؟ گفت: این شرکت‌ها در بازار سهام معامله نمی‌شوند و خود شرکت و یا شرکت‌های سهامدار عمده آن‌ها جزو گروه‌های پنجگانه یعنی، «نهادهای عمومی غیر دولتی، نهادهای امنیتی، سازمان‌ها و مؤسسات خیریه، نهادها و مؤسسات وقفی آستان‌های مقدس و یا صندوق‌های بازنشستگی» و… هستند.

جریمه نقدی برای شرکت‌های متخلف

مدیر نظارت بر بازار اولیه سازمان بازار سهام و اوراق بهادار در پاسخ به پرسشی مبنی بر جرایم در نظرگرفته شده برای شرکت‌هایی که اطلاعات خود را منتشر نمی‌کنند، بیان کرد: برای شرکت‌هایی که مشمول مقررات فوق هستند و صورت‌های مالی خود را منتشر نکنند، مجازاتی پیش‌بینی شده که در مرحله اول مرجع ثبت شرکت‌ها از هر گونه ثبت صورت جلسات این شرکت‌ها خودداری می‌کند. تاکنون نیز این مورد در خصوص تمامی شرکت‌هایی که اطلاعات خود را منتشر نکردند، اجرایی شده است. در صورتی که این روند از سوی شرکت‌ها ادامه یابد، پس از تشکیل پرونده، شرکت و اعضای هیئت مدیره این شرکت‌ها جریمه نقدی خواهند شد و در صورت تکرار تخلف به این اعضا در هیچ شرکت دیگری اجازه قبولی سمت به عنوان عضو هیئت مدیره داده نخواهد شد.

وی افزود: جریمه نقدی شرکت‌های متخلف آغاز شده و رأی بدوی به تعدادی از شرکت‌های مشمول ابلاغ شده و با توجه به تعدد شرکت‌های مشمول، این فرایند تداوم خواهد داشت.


با تصویب مقررات اصلاح بند (۵) ماده (۶) اجرای روابط حکومتی‌های کلی اصل چهل و چهارم (۴۴) میثاق ملی در سال ۹۸، شرکت‌های دولتی و وابسته به نهادهای عمومی موظف شدند صورت‌های مالی خود را در سامانه جامع اطلاع‌رسانی ناشران اوراق بهادار منتشر کنند. تنها ۶۱۳ شرکت این اطلاعات را منتشر کرده‌اند و بیش از ۱۰ هزار شرکت هنوز این اطلاعات را منتشر نکرده‌اند. هدف این مقررات افزایش شفافیت و در دسترس قرار گرفتن اطلاعات شرکت‌های وابسته به نهادهای دولتی و نهادهای عمومی غیر دولتی است. برای شرکت‌هایی که اطلاعات خود را منتشر نمی‌کنند، مجازاتی پیش‌بینی شده است که شامل خودداری از ثبت صورت جلسات و جریمه نقدی برای شرکت و اعضای هیئت مدیره است. جریمه نقدی برای شرکت‌های متخلف آغاز شده و این فرایند تداوم خواهد داشت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *