کدام رژیم غذایی بهتر است؟ گیاهخواری یا گوشت خواری؟

رژیم گیاهخواری یک نوع سبک زندگی است که افراد آن از فرآورده‌های گیاهی برای تأمین نیازهای غذایی خود استفاده می‌کنند و اغلب از مقدار کمتری چربی، شکر و نان سفید استفاده می‌کنند. این رژیم غذایی مثبت بر سلامت عمومی بدن و کاهش ابتلا به بیماری‌های قلبی و مشکلات مربوط به التهابات بدن تأثیر مثبتی می‌گذارد. به طور متوسط، گیاهخواران به مدت سه سال و نیم بیشتر از گوشت خواران عمر می‌کنند، اما با توجه به نیازهای مختلف بدن، هر دو نوع رژیم غذایی می‌تواند فواید و مضرات خود را داشته باشند. در هر صورت، انجام مطالعه و مشورت با متخصص تغذیه کمک می‌کند تا رژیم مناسب برای هر فرد تعیین شود.

با رژیم گیاهخواری به طور کامل آشنا شوید

قبل از هر چیزی بهتر است بدانید که گیاهخواری یک نوع سبک زندگی است. افراد گیاهخوار نه تنها در رژیم غذایی خود تنها از فرآورده‌های گیاهی استفاده می‌کنند، بلکه معتقد هستند که دنیا با گیاهخواری در مسیر درست‌تری قرار می‌گیرد. هر چند رژیم گیاهخواری مخالفان زیادی دارد، اما تحقیقات نشان می‌دهد که پیروی از این رژیم می‌تواند به سلامت عمومی بدن، جلوگیری از ایجاد التهاب و کاهش ابتلا به بیماری‌های قلبی کمک زیادی کند.

گیاهخواران معمولا هیکل متناسب‌تری نسبت به گوشتخواران دارند و کمتر به چربی خون و دیابت مبتلا می‌شوند. این افراد معمولا برای تامین پروتئین، ویتامین و مواد معدنی مورد نیاز بدن از حبوبات، مغزها و همچنین مکمل‌های غذایی استفاده می‌کنند. گیاهخواری یک رژیم غذایی کامل و فوق العاده سالم است که اگر به صورت کاملا اصولی رعایت شود، نه تنها مشکلی برای سلامت ایجاد نمی‌کند، بلکه می‌تواند به سلامت شما کمک زیادی دارد.

آیا همه رژیم‌های گیاهخواری به سلامت کمک می‌کنند؟

رژیم گوشت خواری چه فوایدی دارد؟

همانطور که می‌دانید بیشتر مردم دنیا گوشت خوار هستند و معتقد هستند که بدن ما برای ادامه حیات به گوشت و پروتئین‌های حیوانی نیاز دارد. محققان بر این باور هستند که رژیم گوشت خواری یک رژیم کاملا سالم است که اگر در کنار مصرف گیاهان باشد، می‌تواند به سلامت ما کمک کند. پروتئین‌های حیوانی برای حفظ توده بدنی ما ضروری هستند. در پروتئین‌های حیوانی تمام آمینواسیدهای ضروری یافت می‌شوند که خیلی از آن‌ها در پروتئین‌های حیوانی وجود ندارند. از طرف دیگر آهن، ریزمغذی‌ها، روی، سلنیوم و مواد مغذی موجود در پروتئین‌های حیوانی بیشتر از پروتئین‌های گیاهی است و همین موضوع موجب می‌شود تا بسیاری از افراد گوشت خواری را نسبت به گیاهخواری ترجیح دهند.

نکته مهمی که در مورد گوشت خواری وجود دارد این است که گوشتخواران باید برای کاهش خطر ابتلا به کلسترول، چربی و بیماری‌های قلبی از گوشت و پروتئین‌های حیوانی به اندازه استفاده کنند. انتخاب گوشت‌های کم چرب و همچنین آماده کردن گوشت با روغن کم یا به صورت پخته شده راهکاری است که می‌تواند مضرات گوشت را به حداقل برساند.

تحقیقات نشان می‌دهد که کاهش ابتلا به بیماری‌های مزمن در گیاهخواران تنها حذف کردن گوشت نیست. اکثر گیاهخواران سبک غذایی سالمی دارند و از روغن، چربی، شیرینی و نان‌های سفید به مقدار بسیار کمتری استفاده می‌کنند. در صورتی که افراد گوشت خوار نیز در رژیم غذایی خود از گوشت به مقدار کم استفاده کنند و بیشتر از سبزیجات و خوراکی‌های مفید استفاده کنند، به هیچ عنوان دچار مشکل نخواهند شد.

گوشت خواری بهتر است یا گیاهخواری؟

حقیقت این است که در دنیا بین گوشت خواران و گیاهخواران اختلاف نظرهای زیادی وجود دارد. آمارهای علوم درمانی نشان می‌دهد که گیاهخواران به طور متوسط سه سال و نیم بیشتر از گوشت خواران عمر می‌کنند و این موضوع تنها زمانی صادق است که فرد تنها از پروتئین‌های گوشتی در رژیم غذایی خود استفاده کند. درصد ابتلا به بیماری‌های قلبی، کلسترول و چربی بالا، چاقی و دیابت در گیاهخواران بسیار کمتر است. بررسی مطالعات نشان می‌دهد که رژیم‌های گیاهخواری می‌تواند به درمان اختلالات روانی، کاهش التهاب، درمان روماتیسم، منابع آبی مروارید و مشکلات مزمن کلیه کمک کند.

معمولا گیاهخواران بیشتر از غذاهای پخته شده یا کم روغن استفاده می‌کنند. اکثر گیاهخواران برای تهیه غذاهای گیاهی خود از روغن‌های باکیفیت مثل روغن زیتون و کنجد استفاده می‌کنند و بیشتر به سلامتی خود اهمیت می‌دهند. در صورتی که اگر گوشتخواران نیز به این نکات توجه کنند، کمتر دچار مشکل خواهند شد.

اگر رژیم غذایی گیاهخواری به درستی رعایت نشود و فرد از مکمل‌ها و همچنین مغزها، حبوبات و غلات به اندازه استفاده نکند، قطعا دچار مشکل و سوء تغذیه خواهد شد. بدن برای سالم ماندن نیاز به پروتئین، ویتامین‌ها، کربوهیدرات‌ها و مواد مغذی دارد. برای این که بدن سالمی داشته باشید باید در کنار غذاهای متنوع و سالم گیاهی و پروتئین‌های حیوانی از برنج ایرانی و حبوبات متنوع استفاده کند.

اکثر گیاهخوارانی که از مکمل‌های رژیمی استفاده نمی‌کنند، دچار کمبود ویتامین B12 و ویتامین D می‌شوند و این موضوع می‌تواند خطرات جدی برای سلامت ایجاد کند. از طرف دیگر بیماری‌هایی مثل کم خونی و سرطان روده بزرگ نیز در گیاهخواران بیشتر است.

در مقابل رژیم گوشت خواری فواید و مضرات متفاوتی دارد. بهتر است بدانید که مصرف زیاد گوشت از نخوردن آن خطرناک‌تر است. بنابراین اگر در رژیم غذایی خود از گوشت استفاده می‌کنید، بهتر است آن را در کنار غذاهای گیاهی و به مقدار کم استفاده کنید. سعی کنید از گوشت کم چرب یا بدون چربی استفاده کنید و مراقب باشید که زیاده‌روی در مصرف گوشت می‌تواند خطر ابتلا به انواع بیماری‌های مزمن و التهابی را در بدن افزایش دهد. مطمئن باشید با میانه‌روی و مصرف به اندازه گوشت و استفاده از سبزیجات تازه و پخته شده و خوراکی‌های مفید بدن شما مواد معدنی مورد نیاز خود را جذب می‌کند و دچار مشکل نخواهید شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *