کاهش میزان مصرف گوشت در جامعه کارگری اختیاری نیست.

کاهش سرانه مصرف گوشت در جامعه کارگری خودخواسته نبوده است


در جلسات کمیته مزد در حالی که گفتگوهای دیپلماتیک درباره تعیین سبد معیشتی و حقوق و دستمزد جمعیت کارگری برای سال جدید در حال انجام است، علیرضا میرغفاری، نماینده جامعه کارگری اعلام کرده که سبد غذایی اعلام شده از سوی سازمان سلامت توسط جامعه کارگری قابل قبول نیست و مصرف گوشت در این سبد کاهش یافته و اقلام دیگری مانند تخم مرغ افزایش یافته‌اند. وی همچنین به نقدهای خود نسبت به انستیتو تغذیه در تعیین سبد معیشتی اشاره کرده و توجه به مسائل معیشتی و تأثیرات آن بر تصمیم‌گیری‌ها را لازم دانسته است.

به گزارش خبرنگار دیجیاتور، جلسات کمیته مزد از چهارشنبه ۱۶ اسفند در حال برگزاری است. این گفتگوهای دیپلماتیک پیرامون تعیین سبد معیشتی و در نهایت تعیین حقوق و دستمزد جمعیت کارگری برای سال ۱۴۰۳ است. علیرضا میرغفاری، نماینده جامعه کارگری و عضو شورای عالی کار به مهر گفت: جلسه کمیته مزد با تمرکز بر سبد معیشتی بوده و سبد غذایی که از سوی سازمان سلامت به تازگی اعلام شده مورد قبول جامعه کارگری نیست.

وی افزود: با این روابط حکومتی که مصرف گوشت قرمز و سفید کاهش پیدا کرده و افراد برای جبران پروتئین مبادرت به خرید سایر اقلام می‌کنند سهم و گرم اقلامی مانند تخم مرغ در این سبد افزایش پیدا کرده است.

عضو شورای عالی کار تصریح کرد: انستیتو تغذیه اقلام استخراج شده در سبد معیشتی را بر اساس ۳ معیار «هرم سنی جمعیت»، «جنسیت» و «الگوی مصرف» و با تاکید بر تأمین میزان کالری مورد نیاز بدن تعیین کرده که ایراداتی دارد.

این نماینده جامعه کارگری با گلایه از این نگاه در تعیین سبد معیشتی کارگران عنوان کرد: اگر میزان مصرف گوشت در جامعه کارگری کاهش پیدا کرده به این معنی نبوده که این کالا برای بدن مضر بوده یا فرد توان خرید داشته اما خریداری نکرده است. توان خرید پایین وی بر اساس دستمزدی که دارد سبب شده تا آن را از سبد خانوار حذف کند؛ ضمن اینکه هرم سنی جمعیت، آموزش، بهداشت و…. بی تأثیر از مسائل معیشتی نبوده و این روند، خلاف روابط حکومتی‌های کلی نظام درباره افزایش جمعیت کشور است.


جلسات کمیته مزد در حال برگزاری است، گفتگوهای دیپلماتیک بر سبد معیشتی و حقوق و دستمزد کارگران تمرکز دارد. سبد غذایی اعلام شده توسط سازمان سلامت قبول نشده است. مصرف گوشت قرمز کاهش یافته و خرید سایر اقلام افزایش پیدا کرده است. انستیتو تغذیه معیارهای مختلفی برای تعیین اقلام سبد معیشتی استفاده می‌کند. توان خرید پایین کارگران سبب حذف گوشت از سبد معیشتی می‌شود، درحالی که عوامل مختلف مانند هرم سنی جمعیت و آموزش نباید بی‌تاثیر باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *