چای سبز چگونه بهتر دمیده شود و بهترین زمان برای مصرف آن کی است؟

0 نظر

مصرف چای سبز در حال حاضر بسیار شیوا و پر رواج است. متخصصان توصیه می‌کنند که به جای چای سیاه، از چای سبز استفاده کرد. چای سبز دارای خواص ضد سرطانی و ضد چاقی است و بنابراین بسیار مفید است. برای دم کردن چای سبز نیز باید توجه ویژه داشت. دمای منابع آبی و مدت زمان دم کشیدن برگ‌های چای تاثیر زیادی بر طعم و خواص چای دارد. مصرف چای سبز همراه با غذا می‌تواند در کاهش جذب چربی و لاغری کمک کند، اما توصیه می‌شود چای حداقل ۲ ساعت قبل یا بعد از غذا مصرف نشود تا در جذب آهن موجود در غذا مشکلی ایجاد نشود. همچنین در مصرف چای سبز باید به نکاتی مانند دمای منابع آبی، نوع و شکل برگ‌ها توجه شود. اگر به دنبال کاهش وزن هستید، باید مصرف چای سبز را با برنامه‌ریزی و کنترل کالری همراه کنید و از افراط در مصرف آن پرهیز کنید.

مصرف چای سبز این روزها رواج بسیاری پیدا کرده است. متخصصان نیز توصیه کرده‌اند که جایگزین کردن چای سبز به جای چای سیاه به سلامت بدن کمک می‌کند و نباید خواص ضد سرطانی و ضد چاقی این نوشیدنی فوق‌العاده را نادیده گرفت. چای سبز از جوانه‌های تازه گیاه چای تهیه شده و به همین خاطر طریقه دم کردن و مصرف آن متفاوت است. در این مطلب در خصوص نحوه صحیح دم کردن و مصرف چای سبز صحبت خواهیم کرد.

روش صحیح دم کردن چای سبز

نتایج پژوهش‌های متعدد نشان می‌دهد که شیوه آماده کردن چای سبز تاثیر زیادی روی میزان آنتی‌اکسیدان‌های آن دارد. همچنین دمای منابع آبی و مدت زمان دم کشیدن طعم چای را متفاوت می‌کنند. چای سبز خوب، طعم قوی دارد اما تلخ نیست و اگر منابع آبی بیش از اندازه داغ باشد یا برگ‌های چای سبز بیش از اندازه دم بکشند ممکن است که نوشیدنی‌تان طعم تلخ و نامطلوبی بگیرد. برعکس استفاده از آبی که به اندازه کافی داغ نیست نیز اجازه نمی‌دهد برگ‌ها به خوبی خیس شده و طعم خود را آزاد کنند. یادتان باشد که زمان دم کشیدن ایده‌آل به اندازه برگ‌های چای سبز بستگی دارد.

  1. به مقدار مورد نیاز خود ظرف را از منابع آبی پر کنید و روی شعله بگذارید.
  2. اجازه دهید منابع آبی به دمای جوش برسد.
  3. ظرف منابع آبی جوش را از روی حرارت بردارید.
  4. چند دقیقه صبر کنید تا دمای منابع آبی کمی کاهش پیدا کرده و به کمتر از نقطه جوش برسد.
  5. به مقدار یک قاشق مرباخوری برای هر فنچان چای به منابع آبی اضافه کنید.
  6. درب ظرف را گذاشته و به مدت سه تا پنج دقیقه صبر کنید تا چای دم بکشد.
  7. زمان یکی از فاکتورهای مهم در دم کردن چای سبز است.

مصرف چای سبز چه زمانی مفیدتر است؟

نتایج برخی بررسی‌ها نشان داده است مصرف چای سبز همراه با غذا، می‌تواند جذب چربی را کم کند و موجب لاغری شود. از سوی دیگر، توصیه می‌شود نوشیدن چای حداقل به ۲ ساعت بعد یا قبل از صرف غذا موکول شود تا به این ترتیب در جذب آهن موجود در غذا خللی وارد نشود. زیرا پلی‌فنول‌های موجود در چای مانع جذب این ماده معدنی ارزشمند می‌شوند.

نکته: تاثیر چای و تداخل آن بر جذب آهن در رژیم‌های غذایی با منبع گوشت از نظر جذب این ماده مغذی مشکلی ایجاد نمی‌کند ولی در منابع غذایی غیرگوشتی موجب بروز تداخل می‌شود. بنابراین توصیه می‌شود چای (چه سبز، چه سیاه) همراه غذاهای غیرگوشتی مصرف نشود زیرا باعث کاهش جذب آهن می‌شود.

اگر علاقه‌مند به نوشیدن چای و دمنوش های گیاهی هستید پیشنهاد می‌کنید چای و دمنوش انار را نوش جان کنید.

در مصرف چای سبز به موارد زیر توجه کنید

  • دمای منابع آبی برای دم کردن چای سبز اهمیت بالایی دارد. زمانی که منابع آبی جوش می‌آید باعث می‌شود تمام کاتچین‌های چای در حداقل زمان ممکن خارج شود. با این حال هر چه منابع آبی داغ‌تر باشد میزان خواص چای که برای بدن لازم است کاهش پیدا می‌کند. بنابراین لازم است که بعد از جوش آمدن منابع آبی بلافاصله از آن برای دم کردن چای سبز استفاده نکنید.
  • چای سبز به صورت کیسه‌ای و فله‌ای موجود است. در حالت کلی چای سبزی فله‌ای از ارزش بالاتری نیز برخوردار است. چون در تهیه چای فله‌ای از برگ‌های جوان، تکه‌هایی از ساقه گیاه و کمابیش تمام قسمت های چای دیده می‌شود. اما چای سبز کیسه‌ای فقط حاوی برگ‌های خرد شده چای می‌باشد.
  • اندازه و شکل برگ‌های چای سبز از اهمیت بالایی برخوردار است. برگ‌های ریز و کوچک به سرعت دم می‌کشند و برگ‌های بزرگ نیاز به زمان بیشتری دارند تا تمام خواص خود را آزاد کنند.
  • اگر می‌خواهید چای سبز را در فلاسک نگهدارید ابتدا تفاله را از چای جدا کنید و چای صاف شده را نگهدارید.

مصرف چای سبز برای لاغری

  • اگر تصمیم دارید با مصرف چای سبز با چاقی و اضافه وزن خداحافظی کنید، باید برای مصرف آن در طول روز برنامه ریزی داشته باشید و از مصرف این نوشیدنی گیاهی بدون برنامه پرهیز کنید.
  • کاهش کالری دریافتی در مقایسه با کالری مصرفی است که می‌تواند بیشترین نتیجه یا همان کاهش وزن مورد انتظار را به همراه آورد. بنابراین مصرف چای سبز به تنهایی با هدف کاهش وزن اقدامی منطقی به حساب نمی‌آید ولی مصرف این چای می‌تواند به کاهش وزن کمک کند.
  • اگر برای افزایش سوخت و ساز بدن قصد دارید چای سبز را به برنامه روزانه خود اضافه کنید، باید توجه داشته باشید نوشیدن ۳ تا ۴ لیوان چای سبز در طول روز می‌تواند به این موضوع کمک کند. این تصور که نوشیدن چای سبز در دفعات زیاد می‌تواند میزان کالری سوزی در بدن را افزایش دهد، اشتباه است، زیرا نوشیدن بیش از حد این چای در طول روز، عوارض چای سبز را به همرا خواهد داشت. به این ترتیب توصیه شده که در نوشیدن چای سبز نیز افراط نکنید.

لطفا نظرات و پیشنهادات خود را در انتهای همین مطلب با ما و دیگر کاریران دیجیاتور به اشتراک گذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *