“تحقیق‌کننده مستقل” به عنوان یک شغل حرفه‌ای شناخته شد.

«پژوهشگری مستقل» به ­عنوان شغل حرفه ‌ای پذیرفته شد


در نشست خبری در وزارت علوم، پیمان صالحی اعلام کرد که تصویب کلیات موضوع ساماندهی پژوهشگران مستقل در جلسه شورای عالی عتف و تصویب آیین نامه ساماندهی آنها در کمیسیون دائمی انجام شده است. سامانه پژوهشگران مستقل کشور به نشانی flr.atf.gov.ir از امروز در دسترس مخاطبان است و هدف از آیین نامه، تسهیل همکاری پژوهشگران مستقل با موسسه آموزش عالی‌ها و دستگاه‌های اجرایی است. متقاضیان پژوهشگری مستقل بر اساس امتیازات کسب شده در چهار سطح مختلف قرار می‌گیرند و برای هر سطح نیازمندی‌های خاصی وجود دارد. متقاضیان باید مدارک خاصی را برای ثبت نام ارائه کنند و پژوهشگری مستقل تنها مربوط به افراد دارای مدرک ارشد یا دکتری است و دانشجوها مشمول این طرح نمی‌شوند. تصویب پرونده‌ها برای ارتقای سطوح مختلف نیازمند تأیید هیئت مرکزی بررسی صلاحیت است.

به گزارش خبرنگار دیجیاتور، پیمان صالحی در نشست خبری که امروز در محل وزارت علوم برگزار شد، از تصویب کلیات موضوع ساماندهی پژوهشگران مستقل در جلسه شورای عالی عتف و همچنین تصویب آیین نامه ساماندهی پژوهشگران مستقل در کمیسیون دائمی خبر داد و گفت: سامانه پژوهشگران مستقل کشور به نشانی flr.atf.gov.ir از امروز در دسترس مخاطبان این طرح قرار می گیرد.

دبیر کل شورای عالی عتف هدف از آیین نامه ساماندهی پژوهشگران مستقل را تسهیل شرایط همکاری پژوهشگران مستقل با موسسه آموزش عالی ها و دستگاه های اجرایی از طریق تدوین ضوابط و نظامات رتبه بندی و مالی عنوان کرد و افزود: از این پس پژوهشگری مستقل به عنوان یک شغل حرفه ‌ای توسط تمامی دستگاه‌ های تصریح شده در ماده ۵ مقررات سازماندهی خدمات کشوری پذیرفته خواهد شد. سقف سن متقاضیان پژوهشگران مستقل حداکثر ۶۰ سال در نظر گرفته شده است.

صالحی با بیان این مطلب که متقاضیان پژوهشگری مستقل بنا بر امتیازات کسب شده در یکی از چهار سطح پژوهشگر مستقل سطح ۱ (بالاترین سطح)، پژوهشگر مستقل سطح ۲، پژوهشگر مستقل سطح ۳ و پژوهشگر مستقل سطح ۴ قرار می گیرند، گفت: متقاضیان گواهی پژوهشگری مستقل سطح ۴ و ۳ باید حداقل دارای مدرک تحصیلی کارشناسی‌ ارشد و یا معادل آن در علوم حوزوی و علوم درمانی باشند و برای کسب سطح ۲ و ۱ داشتن مدرک دکتری تخصصی و یا معادل آن در علوم حوزوی و علوم درمانی الزامی است.

وی ضمن تاکید بر اینکه دانشجویان مشمول این طرح نمی شوند و این طرح صرفا مربوط به کسانی است که دارای مدرک ارشد و یا دکتری باشند، خاطرنشان کرد: متقاضیان پژوهشگری مستقل نباید در زمان ثبت نام، از سوی هیچ دستگاه دولتی و یا شرکت خصوصی واریزی حق پوشش ریسک داشته باشند.

دبیر کل شورای عالی عتف تصریح کرد: متقاضیان پژوهشگری مستقل پس از تأیید، ابتدا در سطح ۴ قرار می ‌گیرند. اعتبار گواهی پژوهشگری مستقل چهار ساله بوده و با درخواست شخص و پس از کسب امتیازات لازم برای یک دوره دیگر قابل تمدید است. برای ارتقای سطح، ۴ سال ماندگاری در سطح پایین ‌تر الزامی است. مدت زمان ماندگاری برای ارائه درخواست ارتقا به سطوح بالاتر، در صورت کسب امتیاز ۲ برابری و مطابق ضوابط دستورالعمل ارتقای پژوهشگران مستقل، با تأیید هیئت مرکزی بررسی صلاحیت قابل کاهش خواهد بود.

وی مدارک لازم برای ثبت نام در سامانه را تصویر مدارک تحصیلی دانشگاهی یا حوزوی، رزومه فعالیت های علمی، پژوهشی و اجرایی مرتبط، تصویر یا فایل مستندات ارائه شده برای ارزیابی، تصویر کارت ملی و صفحات اول و دوم شناسنامه، تصویر پژوهشگر، تصویر کارت پایان خدمت برای متقاضیان مرد و عدم سوء پیشینه اعلام کرد.

صالحی ادامه داد: در آیین‌نامه ساماندهی پژوهشگران مستقل شورای راهبری پیش‌بینی شده است که رئیس شورا نایب رییس شورای عتف یعنی وزیر علوم است و وزیر بهداشت، درمان و آموزش علوم درمانی، معاون علمی، فناوری و دانش مالی دانش‌بنیان، دبیر شورای عالی تحول اساسی فرهنگی، وزیر کار، رفاه اجتماعی، وزیر جهاد زراعت و رئیس موسسه آموزش عالی آزاد از جمله اعضای این شورا هستند.

معاون پژوهشی وزارت علوم در باره روند بررسی و تأیید پژوهشگران مستقل گفت: هیات مرکزی بررسی صلاحیت در دبیرخانه شورای عتف وظیفه بررسی پرونده های رسیده را بر عهده دارد و پرونده‌ها را برای ارتقا بررسی می کند. اگر تعداد درخواست ها پرونده ها زیاد شود، کارگزارانی در موسسه آموزش عالی ها این روند بررسی ها انجام می دهند.


ساماندهی پژوهشگران مستقل توسط شورای عالی عتف انجام شده و متقاضیان بر اساس امتیازات به چهار سطح مختلف تقسیم می‌شوند. متقاضیان باید دارای مدرک ارشد یا دکتری باشند و نباید هزینه پوشش ریسک داشته باشند. پس از تأیید، در سطح ۴ قرار می‌گیرند و اعتبار گواهی پژوهشگری چهار ساله است. برای ارتقا به سطوح بالاتر، لازم است امتیازات گردآوری شده و مدارک مورد نیاز ارائه شود. در آیین‌نامه تعیین شده که اعضای شورا شامل وزیر علوم و وزیر بهداشت و دیگر اعضای وزارتخانه‌های مرتبط است. حراست بررسی کارایی و صلاحیت متقاضیان پژوهشگری مستقل را بر عهده دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *