پرچم مقدس حرم حضرت علی (ع) به نگارخانه هنر هفتم رسید

پرچم متبرک حرم حضرت علی (ع) به موزه سینما رسید


به گزارش دیجیاتور، مراسم رونمایی از پرچم متبرک به حرم امیرالمومنین (ع) و اهدای درنای ساداکو و تندیس‌های جشنواره اثر سینمایی کودک و نوجوان عصر روز دوشنبه هفتم اسفند در نگارخانه هنر هفتم برگزار شد. این مراسم برای جشن گرفتن از میراث و آثار خلاقانه هنر هفتم، تقویت خلاقیت کودکان، افزایش قدرت حل مسائل، و توسعه اجتماعی برگزار شد. پرچم متبرک به حرم حضرت علی (ع) و درنای ساداکو به دلیل ارتباط آن با حمایت از کودکان، آرامش، و مخالفت با منازعه به نگارخانه هنر هفتم اهدا شد. همچنین تندیس‌ها و نشان‌های جشنواره به نگارخانه هنر هفتم اهدا شدند تا در اتاق کودک و نوجوان نگارخانه نمایش داده شوند.

به گزارش دیجیاتور به نقل از ارتباطات سازمانی نگارخانه هنر هفتم، مراسم رونمایی از پرچم متبرک به حرم امیرالمومنین (ع) و اهدای درنای ساداکو و تندیس‌های جشنواره اثر سینمایی کودک ونوجوان عصر روز دوشنبه هفتم اسفند در نگارخانه هنر هفتم برگزار شد.

فاطمه محمدی عضو هیأت‌مدیره نگارخانه هنر هفتم با بیان اینکه امروز شاهد یک برنامه فرهنگی منحصربه‌فرد هستیم، گفت: نگارخانه هنر هفتم یکی از مجموعه‌های فرهنگی جذاب برای اهالی هنر هفتم است که دارای فضای آموزشی، تفریحی و فرهنگی است. همانطور که می‌دانید سینمای کودک نیز نقش بسیار مهمی در جامعه دارد زیرا اثر سینمایی‌های کودک باعث تقویت خلاقیت، افزایش قدرت حل مساله و باعث رشد و توسعه اجتماعی می‌شود.

وی ادامه داد: امروز همزمان با نیمه شعبان برای رونمایی و جانمایی پرچم متبرک به حرم حضرت علی (ع) و همچنین اهدای «درنای ساداکو» دور هم جمع شدیم.

در ادامه این مراسم احمد میرعلایی، مدیرعامل اسبق بنیاد سینمایی فارابی، گفت: در دوره بیست و پنجم تا بیست و هفتم جشنواره بین‌المللی اثر سینمایی‌های کودکان و نوجوانان، دبیر این رویداد فرهنگی بودم. یادم می‌آید دوره بیست و پنجم جشنواره اثر سینمایی کودک و نوجوان همزمان با سالروز ازدواج حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه زهرا (س) شده بود. به همین دلیل با عتبه آستان مقدس حضرت امیرالمومنین (ع) در نجف صحبت‌هایی صورت گرفت تا پرچمی که مدت‌ها در گنبد حضرت امیرالمومنین (ع) بود، به سینمای ایران اهدا شود.

میرعلایی با بیان اینکه قصد ما این بود که پرچم را به نمایندگی از سینمای ایران بگیریم، افزود: در راستای این کار خانم فریبا کوثری در کشور عراق حاضر شدند و به نمایندگی از سینمای ایران پرچم را از مسؤولین بارگاه حضرت علی (ع) تحویل گرفت و در سال ۱۳۹۱ همزمان با افتتاحیه جشنواره اثر سینمایی کودک و نوجوان طی مراسم معنوی بسیار باشکوهی آن‌را به اهتزاز درآوردیم.

این مدیر فرهنگی بیان کرد: این پرچم در طول این سال‌ها امانتی نزد ما بود و با توجه به اینکه متعلق به همه جامعه هنری بود تصمیم گرفته شد تا آن را به نگارخانه هنر هفتم اهدا کنیم. این پرچم در سال‌های گذشته در روز تشیع شهدای غواص و مناسبت‌های دیگر نیز مورد استفاده قرار گرفت. برکت نام حضرت علی (ع) در آن ‌سال به گونه‌ای بود که کودکان کل نوار کمربند شهرهای ایران در جشنواره اثر سینمایی‌های کودکان و نوجوانان شریک شدند و قرار بر این شد که جشنواره ۲ هفته زودتر در روستاهای ایران و توسط کاروان‌هایی برگزار شود.

میرعلایی افزود: در این کاروان‌ها، کالاهای فرهنگی درجه یک به همراه سینمای سیار به روستاها برده شد و اثر سینمایی‌ها به نمایش درآمدند و طی سال‌های بعد هم این روند ادامه پیدا کرد. در سال اول، این اتفاق را با نام مبارک حضرت علی (ع) رقم زدیم و جشنواره در سال بعد به نام فاطمه زهرا (س) نامگذاری شد. سال بعد از آن نیز، این رویداد به نام رسول اکرم (ص) نامگذاری شد و پرچمی منقوش به نام ایشان آماده شد.

میرعلایی با بیان اینکه در همان سال سفری به ژاپن داشته است، گفت: یادم می‌آید زمانی بود که آمریکایی‌ها هیروشیما را بمباران کرده بودند و کل این شهر نابود شده بود. «ساداکو» کودکی در ژاپن بود و زمانی که به مدرسه می‌رود، در مسابقه دومیدانی شرکت می‌کند و بر اثر عواقب ناشی از تشعشعات به زمین می‌خورد و بیماری او روز به روز شدت بیشتری می‌گیرد. درنا یکی از پرنده‌های افسانه‌ای کشور ژاپن است به همین دلیل مادر ساداکو به او می‌گوید اگر با استفاده از اریگامی، یک هزار درنا درست کنی خداوند تو را شفا می‌دهد. این بچه به عشق خداوند دست به کار ساخت درناهای کاغذی می‌شود.

احمد میرعلایی یادآور شد: این درنا یکی از همان هزار درنایی است که ساداکو درست کرده است (که متأسفانه در نهایت ساداکو فوت می‌کند). بعدها بنیاد ساداکو تشکیل شد و در آن درناهای ساخته شده توسط این کودک، با نهایت دقت و حساسیت به عنوان یک سرمایه ملی در کشور ژاپن حفظ می‌شوند. کشور ژاپن مراقبت ویژه‌ای از این درناها انجام می‌دهد و معمولاً آن‌ها را به هر کشوری هدیه نمی‌دهد. تنها ۲ عدد از این درناها در کشور آمریکا و سوئد نگهداری می‌شود. بنا به دعوتی که جشنواره اثر سینمایی کودک و نوجوان از بنیاد ساداکو انجام داده بود و طی بررسی‌های مختلف که ایران را به عنوان کشوری آرامش طلب دانستند درنای ساداکو را به ایران هدیه دادند و در همان سال طی بازدیدی که از نگارخانه هنر هفتم داشتند درخواست‌شان این بود که این درنای با اهمیت در نگارخانه هنر هفتم نگهداری شود. نکته مهم این است که آن سال جشنواره اثر سینمایی کودک و نوجوان به حمایت از کودکان درگیر منازعه نامگذاری شده است.

محمدی عضو هیأت مدیره نگارخانه هنر هفتم در پایان بیان کرد: حمایت کودکان موضوعی مهمی است و جانمایی این درناها می‌تواند شروع برنامه‌ای برای کودکان، حمایت از آرامش و مخالفت با منازعه باشد.

در این مراسم یک عدد درنای اصل ساداکو، یک عدد ماکت درنای فلزی، ۲ عدد تندیس جشنواره اثر سینمایی کودکان و نوجوانان، نشان‌های جشنواره کودک و نوجوان توسط احمد میرعلایی به نگارخانه هنر هفتم اهدا شد که به زودی در اتاق کودک و نوجوان نگارخانه هنر هفتم در معرض دید برای کودکان و بازدیدکنندگان قرار خواهد گرفت.

همچنین پرچم متبرک به گنبد امیرالمومنین (ع) که به نگارخانه هنر هفتم اهدا شده بود در این مراسم رونمایی و در اتاق دفاع مقدس قرار گرفت.


رونمایی از پرچم متبرک به حرم امیرالمومنین و اهدای درنای ساداکو و تندیس‌های جشنواره اثر سینمایی کودک و نوجوان برگزار شد. نگارخانه هنر هفتم از جذابیت‌های فرهنگی برای اهالی هنر هفتم است و سینمای کودک نقش مهمی در جامعه دارد. پرچم متبرک به حرم حضرت علی و اهدای درنای ساداکو تحویل گرفته شد. پرچم به نگارخانه هنر هفتم اهدا شد و در اتاق کودک و نوجوان نمایش داده خواهد شد. مراقبت و حفظ از درناهای ساداکو به عنوان سرمایه ملی انجام می‌شود. حمایت از کودکان و مخالفت با منازعه از اهداف این برنامه است. در اتاق دفاع مقدس نیز پرچم متبرک نصب شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *