نگهداری بهینه از پیازچه: راهکارهایی برای همیشه داشتن پیازچه تازه در منزل

پیازچه یک سبزی خوش طعم و بو است که در بسیاری از غذاها استفاده می‌شود. اما اگر پیازچه‌های زیادی خریده‌اید، ممکن است به دنبال روش‌های برای نگهداری طولانی مدت آن باشید. یکی از روش‌های معمول برای نگهداری پیازچه در یخچال است. برای این کار، ابتدا پیازچه را تمیز کرده و در دستمال کاغذی مرطوب بپیچید. سپس پیازها را در یک کیسه پلاستیکی سوراخ دار بگذارید و در کشوی نگهداری سبزیجات یخچال قرار دهید. اما باید توجه داشت که پیازچه‌ها در یخچال تا حدود یک تا دو هفته تازه می‌مانند و بهتر است در این بازه زمانی از آنها استفاده شود. در صورتی که برای مدت طولانی‌تری می‌خواهید پیازچه‌ها را نگه دارید، می‌توانید آنها را فریز کرده و برای تازه نگه داشتنشان، پیازها را بلانچ کرده و سپس در فریزر قرار دهید. این روش به شما کمک می‌کند تا پیازچه‌ها تا سه ماه تازه بمانند.

پیازچه که به عنوان پیاز بهاره یا پیاز سبز نیز شناخته می‌شود؛ یک سبزی خوش طعم و بو است که در بسیاری از غذاها استفاده می‌شود.  طعم خوشمزه و بافت ترد آن باعث شده تا در سالاد، غذاهای سرخ کردنی، سوپ و غیره به کار گرفته شود. با این حال، اگر پیازچه زیادی خریده‌اید؛ ممکن است به دنبال روش‌های برای نگهداری طولانی مدت آن باشید. با ما همراه باشید تا به شما یاد بدهید چگونه پیازچه را تازه نگه دارید.

تمیز کردن پیازچه برای نگهداری طولانی مدت

تمیز کردن پیازچه برای نگهداری طولانی مدت

قبل از هرکاری باید پیازچه را تمیز کنید. برای این کار از مراحل زیر استفاده کنید: 

پیازچه را با منابع آبی سرد بشویید: پیازها را به آرامی زیر منابع آبی سرد بشویید تا تمیز شود. آنها را به آرامی با دستمال کاغذی یا حوله آشپزخانه تمیز و خشک کنید.

خشک کردن پیازچه
خشک کردن پیازچه

اگر دوست دارید می‌توانید پیازچه‌ها را برش بزنید و خرد کنید. حالا که پیازچه‌ها آماده شد می‌توانید آنها را ذخیره کنید.

بیشتر بخوانید: طبع پیازچه گرم است یا سرد و مصلحات آن چیست؟

نگهداری پیازچه در یخچال

نگهداری پیازچه در یخچال
نگهداری پیازچه در یخچال

یخچال رایج ترین و بهترین روش نگهداری پیازچه است. برای تازه نگه داشتن این پیازها به روش زیر عمل کنید:

پیازچه را در یک دستمال کاغذی مرطوب بپیچید:

یک دستمال کاغذی مرطوب بردارید و آن را دور پیازچه بپیچید. این کار به هیدراته نگه داشتن  و جلوگیری از پژمردگی پیازچه‌ها کمک می‌کند. مراقب باشید دستمال کاغذی خیس نشده باشد، بلکه تنها مرطوب باشد.

پیازچه‌ها را در یک کیسه پلاستیکی سوراخ دار بگذارید:

پیازها را در یک کیسه پلاستیکی سوراخ دار قرار دهید. سوراخ‌های روی کیسه باعث گردش مناسب هوا شده و از تجمع رطوبت جلوگیری می‌کنند و مانع از فاسد شدن پیازها خواهند شد. 

در کشوی نگهداری سبزیجات قرار دهید:

پیازها را در کشوی سبزیجات یخچال خود قرار دهید. دما و رطوبت در این کشو  کنترل شده و به حفظ تازگی و طعم پیازچه‌ها کمک می‌کند.

با اینحال بهتر است بدانید وقتی پیازچه در یخچال نگهداری می‌شود به مرور زمان تردی خود را از دست می‌دهد. بنابراین، بهتر است در یک یا دو هفته از پیازها استفاده کنید.  نکته کلیدی نگهداری پیازچه‎‌ها در یخچال، هیدراته نگه داشتن پیازها و  گردش مناسب هوا است. این کارها به ماندگاری بیشتر و حفظ بافت و طعم پیاز کمک می‌کند.

روش جالب برای نگهداری پیازچه

در یک روش دیگر می‌توانید ریشه پیازچه‌ها را کوتاه کرده و در یک لیوان منابع آبی قرار دهید. روی پیازها را با یک کیسه پلاستیکی بپوشانید و در یخچال نگهداری کنید. هر چند روز یکبار منابع آبی لیوان را تعویض کنید. 

بیشتر بخوانید: آشنایی با روش نگهداری پیاز برای مدت طولانی در خانه

فریز کردن پیازچه

اگر برای زمان طولانی‌تری قصد دارید پیازچه‌ها را نگهداری کنید؛ فریز کردن روش بهتری است. برای این کار از روش زیر استفاده کنید:

  • پیازها را تمیز کرده و برش بزنید

طبق مراحلی که در ابتدا ذکر کردیم  ریشه‌ها را کوتاه کنید، برگ‌های پژمرده را جدا کرده و پیاز را با منابع آبی سرد بشویید.

  • پیازها را خرد کنید 

قبل از فریز  پیاز را خرد کرده یا خلال کنید. می توانید بسته به سلیقه خود آن‌ها را به قطعات کوچک برش بزنید. 

  • پیازچه ها را بلانچ کنید

البته این روش اختیاری است. برای نتایج بهتر، بلانچ پیازچه توصیه می‌شود. یک قابلمه منابع آبی را به جوش آورده و پیازهای خرد شده را  ۲ دقیقه درون آن بجوشانید. بلافاصله آنها را به یک ظرف پر از یخ منتقل کنید. این کار به حفظ رنگ، بافت و طعم پیازچه کمک می‌کند.

  • پیازها آبکش کرده و خشک کنید

بعد از بلانچ ، پیازها را آبکش کنید و با دستمال تمیز یا حوله آشپزخانه خشک کنید. اگر مرطوب باشند در فریزر یخ می‌زنند.

پیازها  را در یک ظرف در بسته یا کیسه فریزر بسته بندی کنید. تا حد امکان هوا را از بسته بندی خارج کنید و  روی ظرف مطالعات تاریخی را بنویسید. در نهایت پیازهای بسته بندی شده را در فریزر قرار دهید، بسته‌ها را صاف بگذارید. در این شرایط پیازچه‌ها تا سه ماه تازه می‌مانند.

لطفا نظرات و پیشنهادات خود را در انتهای همین مطلب با ما و کاربران محترم سایت دیجیاتور به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *