نگهداری از ماهی تازه با بهترین روش‌ها بدون ایجاد بوی نامطبوع

ماهی یک منبع پروتئین بسیار سالم و خوشمزه است که از چربی‌های ضد التهابی نیز غنی است. اما نگهداری‌ آن باید به درستی انجام شود تا از فساد زودرس آن جلوگیری شود. اگر می‌خواهید برای چند بار مصرف ماهی را در یخچال نگه دارید، بهتر است فیله‌های ماهی را در کیسه‌های زیپ قرار داده و هوای آن را بیرون فشار دهید تا به مدت دو یا سه روز تازه بماند. همچنین، اگر قصد دارید ماهی را فریز کنید، بهترین روش فریز کردن آن به صورت خلاء است. همچنین، برای جلوگیری از بوی ماهی، ماهی را در ظروف پلاستیکی بسته نگه دارید تا بوی آن به سایر مواد غذایی منتقل نشود. با رعایت این نکات مهم، می‌توانید ماهی‌هایتان را به درستی نگهداری کنید و از تازگی و خواص غذایی آن‌ها لذت ببرید.

ماهی یک پروتئین سالم، خوشمزه و سرشار از چربی های ضد التهابی است. نگهداری ماهی ساده است ولی بهتر است هر بار به اندازه یک وعده ماهی بخرید و مصرف کنید. اما اگر برای مصرف چندبار ماهی خریده‌اید؛ چگونه از آن نگهداری کنیم که یخچال بو نگیرد؟؟

با ما همراه باشید تا روش‌ها و نکات مهم در مورد نگهداری ماهی در یخچال و فریزر را به شما آموزش دهیم.

روش نگهداری ماهی در یخچال

حتی تازه‌ترین ماهی‌ها نیز پس از یک شب در دمای ۳ درجه سانتی‌گراد یخچال، که تقریباً دمایی است که بیشتر یخچال‌های خانگی دارند، به‌طور محسوس تحلیل می‌روند. بنابراین بهتر است آن را در یخچال نگذارید و فریز کنید. 

با اینحال اگر قصد دارید ماهی را در یخچال بگذارید و روز بعد مصرف کنید؛ با گذاشتن فیله های ماهی روی یخ، می‌توانید دما را به حدود صفر درجه سانتیگراد کاهش دهید، که به تازه نگه داشتن ماهی تا دو یا سه روز کمک می‌کند.

بهترین روشی که برای نگهداری ماهی در یخچال این است که فیله‌های ماهی را بشویید و با دستمال کاغذی خشک کنید، سپس آن‌ها را به صورت یک لایه در یک کیسه زیپی قرار دهید. تمام هوا را به بیرون فشار دهید، کیسه را روی یک بشقاب یا سینی که با کیسه های یخ پوشانده شده است قرار دهید و خیلی زود مصرفشان کنید. 

بیشتر بخوانید:  وقتی برق قطع می‌شه باید با مواد غذایی تو یخچال چیکار کرد؟ مشکل همیشگی تابستان!

نحوه جلوگیری از بوی ماهی

جلوگیری از بوی ماهی

اگر ماهی را برای وعده بعدی در یخچال نگهداری می‌کنید؛ آن را در یک ظرف پلاستیکی در بسته نگهداری کرد تا از پخش شدن بو به سایر مواد غذایی در یخچال جلوگیری شود.

جدا نگه داشتن ماهی خام از سایر غذاها، بسیار مهم است، زیرا ماهی خام ممکن است دارای پاتوژن های بیماری زا باشد که به غذاهای دیگر منتقل شده و آن‌ها را آلوده کند. طبق گفته وزارت زراعت ایالات متحده (USDA) در صورتی که ماهی به درستی در یخچال نگهداری شود، باید ظرف یک یا دو روز استفاده شود.

بیشتر بخوانید:  از بین بردن بوی بد یخچال با ۷ روش ساده

فریز کردن ماهی تازه 

فریز کردن ماهی تازه
فریز کردن ماهی تازه

در ابتدا بهتر است بدانید که فریز کردن ماهی می‌تواند بر طعم و بافت محصول نهایی پخته شده تأثیر منفی بگذارد، اگرچه از نظر فنی خوردن آن بی خطر است.

اگر قصد دارید ماهی تازه را فریز کنید، فریز به صورت خلاء پیشنهاد می‌شود. بهترین روش برای فریز کردن ماهی  نگهداری آن در کیسه‌های زیپ‌ کیپ و در فریزر است. برای اطمینان می‌توانید از دو زیپ کیپ تو در تو استفاده کنید. در این روش باید تا حد امکان هوا را خارج کنید. همچنین فریزر شما باید در پایین ترین (سردترین) درجه حرارت خود تنظیم شده باشد.

ماندگاری ماهی هایی که فریز می‌کنید به عوامل زیادی از جمله دمای فریزر، نوسانات دما، روش بسته بندی، مواد بسته بندی، رطوبت و محتوای چربی ماهی و شرایط ماهی در زمان انجماد بستگی دارد. با اینحال به طور کلی ماهی فریز شده باید ظرف سه تا هشت ماه پس از خرید و فریز کردن مصرف شود.

نکته مهم دیگر در نگهداری ماهی این است که گوشت ماهی خود را خشک نگه دارید. باکتری های مسئول فساد ماهی در رطوبت رشد می‌کنند، بنابراین هر چه گوشت مرطوب‌تر باشد، سریعتر تجزیه می‌شود.

شما باید فیله های ماهی را به صورت یک لایه ذخیره کنید. چیدن تکه های ماهی روی هم آن‌ها را در معرض رطوبت یکدیگر قرار می‌دهد و محیطی دوستدار باکتری ایجاد خواهد کرد.

روش نگهداری ماهی منجمد

به طور معمول، ماهی یخ زده از قبل با خلاء مهر و موم شده است، بنابراین بهتر است آن را با بسته بندی خود نگهداری کنید. به محض اینکه به خانه رسیدید، ماهی منجمد را در فریزر قرار دهید، دقت کنید که ماهی را در بخش عقب فریزر نگه دارید و بررسی کنید که درب فریزر کاملا بسته شود. این کار باعث ثبات دما شده و ماندگاری ماهی را بیشتر می‌کند.

از قرار دادن ماهی به طور مستقیم روی موادی غدایی منجمد شده دیگر خودداری کنید. طبق گفته USDA، ماهی یخ زده می‌تواند بین سه تا هشت ماه در فریزر بماند.نحوه یخ زدایی ماهی

هنگامی که قصد یخ زدایی ماهی های منجمد را دارید، باید مراقب روش خود باشید. 

ماهی را صبح زود از فریزر به یخچال منتقل کنید و تا غروب، یخ آن منابع آبی شده و آماده مصرف است. شما می‌توانید ماهی خود را در زیپ کیپ نگه دارید. منابع آبی کردن تدریجی یخ ماهی در یخچال به مدت ۱۰-۱۲ ساعت بهترین روش برای یخ زدایی ماهی برای شام است.

چگونه متوجه شویم ماهی فاسد شده است؟

ماهی فاسد
ماهی فاسد

اگر ماهی به درستی نگهداری نشود، نشانه‌هایی از فاسد شدن را بروز می‌دهد. با یخ زدایی ماهی خام، بو بزرگترین شاخص فاسد شدن ماهی است. هر گونه بوهای تخمیری، بوی خرابی، بوی شبیه به آمونیاک نشان می‌دهد که ماهی تازه نیست. فیله بیشتر ماهی‌ها باید سفت و کمی فنری باشند و گوشت آن‌ها باید بدون بریدگی بوده و رشته های عضلانی جدا نشده باشند. ماهی سالم باید چشم‌های  شفاف و پوست یا فلس روشن و صاف داشته باشد.

بیشتر بخوانید: علت فاسد شدن مواد غذایی در یخچال و روش های جلوگیری از آن

لطفا نظرات و پیشنهادات خود را در انتهای همین مطلب با ما به اشتراک گذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *