معرفی ۲۰ رقم زراعی اصلاح‌شده به عنوان دستاورد مهم سال گذشته

معرفی ۲۰ رقم زراعی اصلاح‌شده دستاورد مهم سال گذشته


در سال ۱۴۰۲، محمد زمانیان، رئیس مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، طی اقدامات موفق، ۲۰ رقم زراعی اصلاح‌شده را معرفی و آزادسازی کرد و ۱۱۱ فناوری را به بخش خصوصی واگذاری کرد. همچنین، با ارتقای بهره‌وری مصرف منابع آبی، کنترل بیماری‌ها و کاهش آفات، افزایش پروتئین گندم و معرفی علوفه‌های کم منابع آبی بر، موفق به تحقق اهداف مهمی در حوزه زراعت شد. او در سال ۱۴۰۲ همچنین برنامه‌های زیرساختی و اشاعه میراث حفاظت از گونه‌های گیاهان زراعی و نهادینه‌کردن تحقیق و پژوهش‌محوری را مورد تاکید و اعلام کرد.

به گزارش دیجیاتور، محمد زمانیان، رئیس مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر معرفی و آزادسازی ۲۰ رقم زراعی اصلاح‌شده (با عملکرد بالا، بوم سازگار و متناسب با شرایط کم‌آبی)، واگذاری ۱۱۱ فناوری به بخش خصوصی با اثربخشی‌های؛ ارتقای بهره‌وری ۲۵ درصدی مصرف منابع آبی ارقام جدید گندم، کنترل ژنتیکی بیماری‌ها و کاهش آفات و کاهش مصرف سموم قارچ‌کش، افزایش پروتئین گندم از ۱۰ به ۱۲ درصد و معرفی علوفه‌های کم منابع آبی بر به عرصه زراعت همچنین ساخت و ساز ۱۳۰۰ تن هسته‌های اولیه بذور محصولات غلات، حبوبات، دانه‌های روغنی، ذرت و گیاهان علوفه‌ای باارزش ۳۶۶ میلیارد ریال، همچنین اجرای ۳۵۱ پروژه تحقیقاتی را از مهم‌ترین فعالیت‌ها و توفیقات مؤسسه در سال ۱۴۰۲ عنوان کرد.

وی بر معرفی ارقام هیبرید در محصولات دانه‌های روغنی، غلات، ذرت و گیاهان علوفه‌ای و سبزی، صیفی و حبوبات آبی به‌عنوان نشانه‌های بلوغ تحقیقاتی و از دیگر دستاوردهای حائز اهمیت مؤسسه که در سال ۱۴۰۲ تحقق یافت، تأکید کرد.

زمانیان اظهار کرد: در سال ۱۴۰۲ موفق به اخذ سند تک‌برگ مزارع تحقیقاتی با برقراری تعامل و برگزاری جلسات با نهادهای ذی‌ربط شده‌ایم که اقدامی مؤثر در حفظ و صیانت از مزارع تحقیقاتی و گلخانه‌های تحقیقاتی است.

رئیس مؤسسه به تجهیز و به‌روزرسانی سیستم‌های آبیاری نوین (در راستای استفاده بهینه از منابع آبی در اختیار مؤسسه، کاهش مصرف منابع آبی و مقابله با کم‌آبی و کم‌آبی)، در سطح ۳۰۰ هکتار از اراضی تحت سازماندهی مؤسسه و تجهیز و نوسازی ساختمان‌های اداری از جمله اقدامات این مؤسسه در سال ۱۴۰۲ اشاره کرد.

برنامه‌های سال جدید

وی در مورد برنامه‌های زیرساختی سال ۱۴۰۳ خاطرنشان کرد: توجه به زیرساخت‌ها با تجهیز و نوسازی ناوگان مکانیزاسیون، ادوات و ماشین‌آلات زراعت در راستای زراعت پایدار، زراعت حفاظتی و افزایش تولیدات بخش زراعت و برنامه‌ریزی به‌منظور راه‌اندازی و تجهیز سیستم‌های نوین آبیاری در اراضی ۵۰۰ هکتاری مؤسسه باهدف کاهش مصرف منابع آبی و افزایش بهره‌وری از دیگر اقدامات و برنامه‌های این مؤسسه در سال ۱۴۰۳ است.

همچنین رئیس مؤسسه از جذب ۱۴ نیروی جدید، یک نیروی انتقالی و سه نیرو از سهمیه نخبگان برای تأمین نیروی انسانی مؤسسه در سال ۱۴۰۲ خبر داد.

رئیس مؤسسه بر اشاعه میراث حفاظت از گونه‌های گیاهان زراعی و نهادینه‌کردن تحقیق و پژوهش‌محوری از پایه‌ها و سطوح ابتدایی تا متوسطه تأکید کرد و برگزاری دوره‌های آموزشی، مزارع پیشرفت و ده‌ها بازدید دانش‌آموزی و دانشجویی را از اقدامات مؤسسه در راستای تحقق این مهم در سال ۱۴۰۲ برشمرد.


در سال‌های اخیر، مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر با ارتقای بهره‌وری مصرف منابع آبی و کاهش مصرف سموم قارچ‌کش، افزایش پروتئین گندم و معرفی علوفه‌های کم منابع آبی بر به عرصه زراعت پیشروی کرده است. این مؤسسه توانسته است در سال ۱۴۰۲ اقدامات حیاتی و حائز اهمیتی را انجام دهد. تاکنون، مؤسسه تحقیقاتی بزرگی بوده که توانسته است رشد و پیشرفت بی‌نظیری داشته باشد. این مؤسسه در این سال موفق به معرفی ارقام هیبرید در محصولات مختلف شده است و توانسته است برنامه‌های زیرساختی و برنامه‌ریزی‌های مستدام را در دست اقدام قرار دهد. از دیگر دستاوردهای این مؤسسه می‌توان به تجهیز و به‌روزرسانی سیستم‌های آبیاری نوین، تجهیز و نوسازی ساختمان‌های اداری و جذب نیروهای جدید اشاره کرد. در سال‌های آینده، این مؤسسه برنامه‌های گسترده‌تری را بر روی توسعه زراعت پایدار و بهره‌وری از منابع آبی پیاده خواهد کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *