مراسم چیستان نوروزی؟ | این شکل به کدام جشن اشاره دارد؟

در تمام میراث‌ها و زبان‌ها، چیستان‌ها وجود دارند و اختصاص آنها به زبان فارسی ندارد. برای حل چیستان‌ها، باید از اشکال و کلمات سوالی استفاده کرد و با تفکر و دانش خارج از چارچوب، به پاسخ‌های مناسب برسید. یکی از چیستان‌های نوروزی، مراسم کوزه شکستن است که از جشن چهارشنبه سوری نشأت می‌گیرد. در این مراسم، افراد با شکستن کوزه‌های خود از بیماری‌ها و بلاها می‌گریزند و کوزه نویی را برای سال جدید جایگزین آن می‌کنند. حل چیستان‌ها نه تنها به تقویت حافظه و فرایندهای فکری کمک می‌کند، بلکه مزایای دیگری مانند افزایش ضریب هوشی، جلوگیری از زوال عقل، بهبود خلق و خو و کاهش استرس را هم دارد.

چیستان‌ها در همه میراث‌ها و زبان‌ها وجود دارند و مختص زبان فارسی نیستند. در چیستان‌ها با استفاده از اشکال و کلمات سوالی طرح می‌شود که برای پیدا کردن آن باید کمی دانش و کمی تفکر خارج از چارچوب را با هم ترکیب کنید. در چیستانی که امروز برای شما آورده‌ایم باید به مراسمات نوروزی رفته و با توجه به شکل، پاسخ این چیستان نوروزی جالب را پیدا کنید.

بیشتر بخوانید:

چیستان نوروزی

چیستان نوروزی

.

.

.

.

.

.

بیشتر بخوانید: چیستان | یکی از تجهیزات هواپیما که از هر طرف بخوانیم خودش می‌شود!!

.

.

.

.

 

کدام مراسم و رسم کهن نوروزی به خاطرتان می‌آید؟

قبل از دیدن پاسخ، جواب را برای ما کامنت کنید

.

.

.

پاسخ همین پایین است.

.

.

.

پاسخ چیستان نوروزی

پاسخ این چیستان “مراسم کوزه شکستن” از جشن چهارشنبه سوری، نخستین جشن از جشن‌های نوروزی، است.

مراسم کوزه شکستن از مراسمات چهارشنبه‌سوری است. ایرانیان در گذشته در شب چهارشنبه‌سوری کوزه‌های سفالی کهنه خود را بالای بام خانه برده و با پرتاب کردن آن به پایین، آن را می‌شکستند و کوزه نویی را برای مصرف در سال آینده جایگزین آن می‌کردند. آن‌ها عقیده داشتند که بلاها و قضاهای بد را در کوزه متراکم کرده‌اند و با شکستن کوزه، آن بلاها دفع می‌شوند

در بیش‌تر شهرهای ایران پس از پریدن از روی آتش، کوزه‌ها را می‌شکنند؛ این آیین احتمالا ریشه در این عقیده دارد که شکستن کوزه باعث انتقال بدیُمنی اهالی خانه به درون کوزه‌ها می‌شود و شکستن آن‌ها باعث از بین رفتن بدیمنی می‌شود.

مزایای حل چیستان

  • بهبود حافظه: حل چیستان به تقویت مخابرات موجود بین سلول‌های مغز کمک می کند و به نوبه خود سرعت ذهن و فرآیندهای فکری را بهبود می‌بخشد.
  • حل بهتر مسائل: توانایی حل خلاقانه مشکلات و تفکر انتقادی یک مهارت بسیار ارزشمند است.
  • افزایش ضریب هوشی:بزرگسالان با اختصاص ۲۵ دقیقه در روز به حل چیستان و معماهای فکری، ضریب هوشی خود را تا چهار امتیاز می‌توانند افزایش دهند.
  • تاخیر در زوال عقل و آلزایمر: فعال نگه داشتن ذهن از طریق حل معما و چیستان و سایر فعالیت‌های حل مسئله می‌تواند میزان آسیب سلول های مغزی را که در بیماران آلزایمر اتفاق می افتد را کاهش دهد. 
  • بهبود خلق و خو: یکی دیگر از مزایای حل چیستان و معما این است که ساخت و ساز دوپامین را در مغز ما افزایش می‌دهد. دوپامین یک انتقال‌دهنده عصبی است که خلق و خو و احساس خوش‌بینی را تنظیم می کند. همچنین بر حافظه، تمرکز و انگیزه تأثیر می‌گذارد. 
  • کاهش سطح استرس: معماها ما را به چالش می‌کشند و البته به ما در کسب آرامش نیز کمک می‌کنند.

بیشتر بخوانید: معمای چهارشنبه سوری | خیلی زود بگو داخل این جمله نام چند شهر از شهرهای ایران مخفی شده است؟

لطفا نظرات و پیشنهادات خود را در انتهای همین مطلب با ما و کاربران محترم سایت دیجیاتور به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *