فناوری “کریسپر” موفق به از بین بردن ویروس ایدز شد!

فناوری «کریسپر» ویروس ایدز را کشت!


فناوری کریسپر مشابه یک قیچی در سطح مولکولی عمل می کند و امکان حذف بخش های نامناسب و تخریب شده از دی ان ای را فراهم می کند. محققان امیدوارند با استفاده از این فناوری، بتوانند ویروس اچ آی وی را به طور کامل از بدن انسان حذف کنند، اما نیاز به تحقیقات بیشتری دارند. تاکنون درمان‌های موجود تنها می‌توانند پیشرفت ویروس را متوقف کنند، اما امکان حذف آن را ندارند. گروهی از محققان در موسسه آموزش عالی آمستردام با استفاده از فناوری کریسپر، یک روش کارآمد علیه ویروس اچ آی وی راپژوهش و توسعه داده اند که یک پیشرفت مهم در زمینه درمان ایدز محسوب می‌شود و امیدوارند در آینده بتوانند سیستمی ایمن برای کاربردهای بالینی آینده ایجاد کنند.

به گزارش دیجیاتور به نقل از بی بی سی، فناوری کریسپر مانند یک قیچی در سطح مولکولی عمل می کند و دی ان ای را می برد تا بخش های نامناسب و تخریب شده آن را بتوان حذف یا غیرفعال کرد.

محققان امیدوارند درنهایت بتوانند ویروس را به طور کامل از بدن انسان حذف کنند، هرچند باید تحقیقات بیشتری انجام شود تا ایمنی و تاثیرگذاری فناوری جدید کنترل شود.

داروهای فعلی برای درمان اچ آی وی می تواند پیشروی ویروس را متوقف کند ولی قادر به حذف آن نیستند. درهمین راستا گروهی از محققان موسسه آموزش عالی آمستردام که این تحقیق را انجام داده اند، هنگام ارائه خلاصه ای از یافته های اولیه خود در یک کنفرانس علوم درمانی تاکید کردند پژوهش آنها فقط یک نمونه اولیه است و در آینده نزدیک به درمانی برای ایدز تبدیل نخواهد شد.

به نوشته ایندپندنت، گروهی از محققان به رهبری دکتر النا هررا کاریلو و تیمش در موسسه آموزش عالی آمستردام UMC هلند با کمک فناوری کریسپر یک حمله کارآمد علیه ویروس در سلول های مختلف و اماکنی که ممکن است پنهان شده باشد، انجام دادند. آنها اعلام کردند: این یافته ها یک پیشرفت مهم در زمینه طراحی استراتژی درمان ایدز است.

اچ آی وی ممکن است انواع مختلفی از سلول ها و بافت های بدن را مبتلا کند و همچنین محققان به دنبال راهی برای هدف گرفتن ویروس در اماکنی هستند که به طور ناگهانی ظاهر می شود.

درپژوهش جدید محققان روی بخش هایی از ویروس تمرکز کردند که در تمام شاخه های شناخته شده اچ آی وی یکسان می ماند. به گفته آنها با کمک این روش طیف درمانی وسیعی تری ایجاد می شود که قادر به مقابله موثرتر با شاخه های مختلف اچ آی وی است.

محققان امیدوارند یک استراتژی برای ساختن سیستمی ایمن برای کاربردهای بالینی آینده بیابند و طی فرایند توسعه درمان ایدز به توازنی بین کارآمدی و ایمنی دست یابند.

دکتر جیمز دیکسون استادیار بخش فناوری های سلول بنیادی و ژن درمانی در موسسه آموزش عالی ناتینگهام نیز با آنها هم عقیده است که یافته های مذکور باید تحت بررسی دقیق قرار گیرند.


تحقیقات بیشتر برای کنترل ایمنی و تاثیرگذاری فناوری جدید نیاز دارد. داروهای فعلی نمی‌توانند ویروس را حذف کنند. یافته‌های محققان یک پیشرفت مهم برای طراحی استراتژی درمان ایدز است. هدف این تحقیق، رسیدن به یک سیستم ایمن برای کاربردهای بالینی آینده است. یک استراتژی برای توازن بین کارآمدی و ایمنی درمان ایدز نیازمند تحقیقات بیشتر است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *