شروع مسافرت به «سرزمین ستاره‌ها» در مناطق دورافتاده ایران

شروع سفر «سرزمین ستاره‌ها» به مناطق دورافتاده ایران


در مجموعه مستند “سرزمین ستاره‌ها”، علی‌اصغر سلطانی‌نژاد به ایده اولیه ساخت و ساز این برنامه پرداخته و اظهار داشته که قرآن را به عنوان یک موضوع مورد نیاز عموم افراد جامعه، وارد زندگی اقشار مختلف کنند. او با تلاش و تلاش برای به تصویر کشیدن اتمسفر جلسات قرآنی، انتخاب سوژه‌های ناشناخته و حتی از بین افرادی که با اصول و فنون قرائت و تلاوت آشنایی چندانی ندارند، تلاش کرده است. مجموعه از جلسات سنتی قرآن با عنوان “سرزمین ستاره‌ها” که در قالب مجموعه‌ای مستند ساخت و ساز شده، در ماه رمضان امسال از شبکه افق سیما پخش می‌شود.

به گزارش دیجیاتور، علی‌اصغر سلطانی‌نژاد تهیه‌کننده مجموعه مستند «سرزمین ستاره‌ها» با اشاره به ایده اولیه ساخت و ساز این برنامه اظهار کرد: مجموعه قرآنی «سرزمین ستاره‌ها» طرحی بود که چندین سال است دنبالش بودیم، اینکه قرآن را نه به عنوان یک بحث تخصصی و فنی، بلکه به عنوان موضوعی مورد نیاز عموم افراد جامعه، وارد زندگی اقشار مختلف کنیم.

وی افزود: سال‌ها، اوج حضور قرآنی افراد در قالب مسابقات سراسری، بین‌المللی و در مراتب پایین‌تر در مرحله استانی و شهرستانی بود، به هر حال یک نوع فعالیت حرفه‌ای محسوب می‌شد که نیازمند آموختن فنون قرائت و تلاوت است، اما در این بین، از جلسات خانگی قرآن غفلت شده، جلساتی که از ایام کهن، بین ایرانیان رواج داشته و نه فقط مجلسی برای تلاوت کلام وحی، بلکه محفلی اجتماعی و فرهنگی محسوب می‌شدند.

تهیه‌کننده مجموعه مستند «سرزمین ستاره‌ها» با بیان اینکه در این مجموعه، تلاش شده است حال و هوای این جلسات کوچک اما پر محتوا به تصویر کشیده شود توضیح داد: بر این اساس سعی کردیم سوژه‌هایمان را نه از بین اساتید، حافظان و قاریان برجسته و به نام، بلکه از بین افراد ناشناخته انتخاب کنیم، حتی جلسات هم کاملاً کوچک و در برخی قسمت‌ها شامل چند نفر است که با اصول و فنون سطح بالای تلاوت و قرائت هم آشنایی چندانی ندارند.

وی ادامه داد: در عین اینکه این جلسات کاملاً مردمی و عادی به نظر می‌رسند، ولی هر کدام خصوصیت منحصر به فردی دارند و آدم‌ها هم قصه خودشان را روایت می‌کنند.

سلطانی‌نژاد با بیان اینکه تصور غالب مردم از جلسات خانگی قرآن، محفلی با حضور زنان است گفت: این تصور اشتباه است چون جلسات خانگی شامل مردان هم می‌شود و گاه به صورت خانوادگی برگزار می‌شود یا حتی می‌توان آن را در محل کار و تحصیل هم به راه انداخت.

این تهیه‌کننده تصریح کرد: «سرزمین ستاره‌ها»، بازآفرینی و بازخوانی جلسات سنتی قرآن است، محافلی که صرفاً یک جلسه برای قرائت قرآن نیستند و در آنها مفاهیم اساسی برای زندگی، ظهور و بروز دارند به عبارتی تعریف جدیدی از «جمع کوچک قرآنی» ارائه داده‌ایم که در ادامه طرح تبلیغاتی سال گذشته با عنوان «ستاره‌های زمین» و در قالب مجموعه‌ای مستند ساخته شده است.

وی با اشاره به دشواری‌های ساخت چنین مجموعه‌ای در جغرافیای گسترده ایران گفت: دو برادر که خودشان تربیت شده همین محافل خانگی قرآنی هستند و در مسابقات بسیاری هم شرکت کرده‌اند، از رهگذر یافتن مجالس قرآنی در چهارگوشه کشورمان، از جاذبه‌های مسافرت و توریسم استان‌های مختلف دیدن می‌کنند، با میراث و آداب و سنن مردمان آن دیار آشنا می‌شوند و زندگی اجتماعی و فضای فرهنگی آنها را همراه با مخاطبان، احساس می‌کنند.

این تهیه‌کننده با اشاره به مشارکت و همکاری ستاد مردمی جلسات خانگی قرآن در ساخت و ساز مجموعه «سرزمین ستاره‌ها» عنوان کرد: علی و مهدی حبیبی دو برادر راوی مستند، از قسمت سیزدهم به بعد سفیر این جلسات هستند و پرچم جلسات خانگی قرآن را به محافلی که مهمان آنها هستند اهدا می‌کنند.

وی به سهم بسزای مرکز هنری و رسانه‌ای نهضت در ساخت و ساز این مجموعه اشاره و ابراز کرد: سال گذشته کمپینی توسط این مرکز با عنوان «زندگی با آیه‌ها» راه‌اندازی شده بود که سعی کردیم این مجموعه را به آن پویش اجتماعی و فرهنگی ربط بدهیم به این صورت که با توجه به محتوا و مضمون هر قسمت، آیه‌ای انتخاب شده و متن عربی و ترجمه آن به ترتیب در ابتدا و انتها قرائت می‌شود، آیاتی که می‌توان از آنها درس زندگی آموخت و محتوای هر قسمت را با توجه به معیارهایی که ارائه می‌دهند مورد سنجش قرار داد.

مجموعه مستند «سرزمین ستاره‌ها» ساخت و ساز مرکز هنری و رسانه‌ای نهضت و گروه مستند شبکه افق، کاری از خانه عقیق، طی ماه رمضان امسال در ۲۶ قسمت هر شب ساعت ۲۱ از شبکه افق سیما پخش می‌شود.


مجموعه مستند «سرزمین ستاره‌ها» در ماه رمضان امسال پخش می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *