“درآمد” تحریک کننده‌ی “انگیزه مشارکت عمومی” در فرایند ساخت و ساز

«سود» مشوقی برای «مشارکت مردمی» در تولید


رئیس نظام صنفی زراعت و ذخایر زمین ایران تاکید کرد که توسعه زراعت باید با ایجاد مشوق‌های مالی توسط حکومت همراه باشد، از جمله ارائه یارانه‌ها و وام‌ها برای تجهیزات و مکانیزاسیون زراعت، خرید تضمینی محصولات و خرید قراردادی. وی همچنین بر اهمیت حضور کشاورزان در زنجیره ساخت و ساز توجه کرد و با تأکید بر اهمیت همکاری همه اقشار از مزرعه تا بازار، به اهمیت تنظیم قیمت محصولات در زمان کشت و ساخت و ساز پایدار اشاره کرد تا بازار منظم شود.

به گزارش خبرنگار دیجیاتور، قاسم پیشه ور، رئیس نظام صنفی زراعت و ذخایر زمین ایران درباره مشارکت مردم در جهش ساخت و ساز به مهر گفت: زراعت در ایران بیش از ۹۹ درصد مربوط به بخش خصوصی است و کشاورز به طور مستقیم منافع خود را در کشت می‌بیند؛ بنابراین اگر کشت سود نداشته باشد آن را رها کرده و به حرفه دیگر مشغول می‌شود چون فعالیت هر صنعتی بر پایه سود و زیان گسترش پیدا می‌کند.

وی افزود: گستردگی بخش زراعت در زمین‌ها در واقع حدود و ثغورش مانند سایر صنایع نبوده و ضرورت دارد حکومت برای آن مشوق‌هایی را در نظر بگیرد تا بر اساس این حمایت‌ها، کشاورز سود متعارف داشته باشد.

وی ادامه داد: ارائه یارانه کود، یارانه وام برای خرید ماشین آلات و مکانیزاسیون، خرید تضمینی محصولات، خرید توافقی و… از بسترهایی است که بخش خصوصی را تشویق به مشارکت در ساخت و ساز می‌کند.

پیشه ور گفت: محصولات زراعت عمدتاً فسادپذیر بوده و مانند فولاد، وسایل نقلیه و… نمی‌توان در انبار نگهداری کرد و مثلاً یک سال بعد به فروش رساند. محصولات زراعت پس از برداشت باید عرضه یا به صنایع تبدیلی واگذار شوند.

رئیس نظام صنفی زراعت و ذخایر زمین ایران با بیان اینکه تمام این فرایند مانند یک زنجیره به یکدیگر متصل است، اظهار کرد: سود در افزایش سرمایه گذاری و حضور مردم در ساخت و ساز نقش زیادی دارد؛ از این رو در بخش صنایع تبدیلی باید کشاورز در سود کارخانجات مشارکت داشته باشد. برخی محصولات مانند چغندر قند، محصولات دخانی و… در کارخانه‌ها تبدیل به محصول نهایی مانند شکر و… می‌شوند. بنابراین خرید قراردادی و سهیم کردن کشاورز در سود صنایع تبدیلی می‌تواند در تشویق مردم به حضور در فعالیت‌های تولیدی نقش بسزایی داشته باشد.

وی افزود: در بخش صنایع تکمیلی نهاد تحویل گیرنده محصولات زراعت باید آموزش‌های لازم را حین فرایند نیز ارائه دهد و بر عملکردها نظارت داشته باشد. همچنین قیمت محصولات در زمان کشت باید تعیین شود تا ساخت و ساز پایدار رقم بخورد. اگر تمام این اقدامات انجام شود سرمایه در گردش افزایش یافته و کشاورز به عنوان بخش خصوصی دلگرم فعالیت خود می‌شود.

پیشه ور تاکید کرد: همه از مزرعه تا بازار در سود محصولات باید شریک باشند در حالی که در حال حاضر کارخانجات محصولات تولیدی را خریداری نمی‌کنند یا چون این تولیدات فسادپذیر است کشاورز ناچار است با قیمت پایین محصولات را به فروش برساند و سود را صاحبان کارخانجات داشته باشند.

رئیس نظام صنفی زراعت و ذخایر زمین ایران با اشاره به تولیدی دامپروری ادامه داد: در حوزه دام هم همین روند وجود دارد؛ محصولی مانند شیر فسادپذیر بوده و دامدار با قیمت پایین آن را در اختیار صنایع تبدیلی قرار می‌دهد و سود این حوزه نیز شامل تولیدکنندگان فراورده‌های لبنی می‌شود.

پیشه ور گفت: اگر مشارکت مردم در ساخت و ساز پررنگ‌تر شود و خریدهای قراردادی رونق بگیرد دیگر شاهد اتفاقاتی همچون کمبود گوشت قرمز و مازاد مرکبات نخواهیم بود.


مشارکت مردم در ساخت و ساز به وسیله ارائه یارانه‌ها و ایجاد مشوق‌های مختلف، می‌تواند باعث افزایش سودآوری کشاورزان و توسعه بخش زراعت شود. این اقدامات می‌تواند منجر به افزایش تامین مالی و جلب افراد به حضور در فعالیت‌های تولیدی شود. همچنین، با فراهم کردن بسترهایی برای شراکت کشاورزان در صنایع تبدیلی، می‌توان نیروی کار را بهبود بخشید و از کاستی‌های حاصل از فسادپذیری محصولات زراعت جلوگیری کرد. ارتقاء سودآوری و رقابت‌پذیری بخش زراعت، نیازمند همکاری و هماهنگی بین تمامی نهاد‌ها و افراد در زنجیره ساخت و ساز و بازار است. این اقدامات می‌تواند به سوق دادن دانش مالی کشور و افزایش تولیدات محصولات زراعت کمک کند و در نهایت به کاهش کمبود گوشت قرمز و مازاد مرکبات منجر شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *