سنگین‌ترین سیاه‌چاله فضایی کشف شد

سنگین ترین سیاه‌چاله فضایی کشف شد


تحقیقات انجام شده توسط گروهی از محققان با استفاده از داده های تلسکوپ Gemini North نشان داد که یک سیاه‌چاله دوتایی بسیار عظیم در کهکشان B۲ ۰۴۰۲+۳۷۹ وجود دارد. این سیاه‌چاله دوتایی مانند یک سد گرانشی عمل می کند که از ادغام دو سیاه‌چاله جلوگیری می کند، اما می تواند به دلیل وجود یک میدان نیروی نامرئی گام نهایی را بردارد. همچنین، مشاهدات نشان داد که این سیاه‌چاله دوتایی از ادغام چند کهکشانی بدست آمده است. این مطالعات امکان رصد سرعت در حال افزایش ستاره هایی که به سیاه‌چاله نزدیک می شوند را فراهم کرده است و این درک به ما کمک می کند تا فرایندهای کیهانی پیچیده تر را درک کنیم.

به گزارش دیجیاتور به نقل از اینترستینگ انجینرینگ، فرضیه دو ابرسیاه‌چاله در حال ادغام از مدت ها قبل مطرح شده، اما هیچ گاه رصد نشده بود. طبق این فرضیه هنگامیکه دو کهکشان با یکدیگر برخورد می کنند، با هم تعامل می کنند و در نهایت پس از ادغام به یک ماهیت تبدیل می شوند. پیش بینی می شود چنین جفت هایی امواج گرانشی بسیار قدرتمندی منتشر کنند.

گروهی از محققان برای بررسی این فرضیه داده های تلسکوپ Gemini North در هاوایی را مطالعه کردند. آنها تصمیم گرفتند یک سیاه‌چاله دوتایی بسیار عظیم در کهکشان بیضوی B۲ ۰۴۰۲+۳۷۹ را کالبدشکافی کنند تا با انجام این کار، رازهای کیهانی پشت رقص به ظاهر راکد این سنگین وزن ها آشکار شود.

تلسکوپ Gemini North یک نیمه از رصدخانه بین المللی Gemini است که توسط NOIRLab کنترل می شود و به محققان اجازه داد این جفت را بررسی کنند.

با این وجود سیاه‌چاله دوتایی B۲ ۰۴۰۲+۳۷۹فراتر از انتظارات رفت. محققان برای رصد عمیق تر داده های آرشیوی ابزارGMOS تلسکوپ را بررسی کردند. این ابزار چنان حساس است که می تواند ستاره هایی که با سرعت دردور سیاه‌چاله ها در حرکتند را رصد کند.

راجر رومانی پروفسور علم ماده در موسسه آموزش عالی استنفورد در این باره توضیح داد: حساسیت خارق العاده GMOS به ما اجازه داده سرعت در حال افزایش ستارگان همزمان با نزدیک شدن آنها به مرکز کهکشان را رصد کنیم.

مهم ترین یافته این تحقیق آن بود که حجم کل سیاهچاله دوتایی مانند یک سد گرانشی عمل می کند. این امر از ادغام دو سیاه‌چاله جلوگیری می کند اما آنها می توانند به دلیل یک میدان نیروی نامرئی گام نهایی را بردارند.

علاوه بر آن محققان متوجه سرنخ هایی درباره سرچشمه سیاه‌چاله دوتایی شدند که نشان می داد این پدیده طی چند ادغام کهکشانی به وجود آمده است. B۲ ۰۴۰۲+۳۷۹یک خوشه فسیل است که از ادغام کل ستاره‌ها و گازهای یک خوشه کهکشانی در یک کهکشان جداگانه به دست می‌آید.


دو ابرسیاه‌چاله در حال ادغام است که می‌توانند به دلیل یک میدان نیروی نامرئی گام نهایی را بردارند. این حجم کل سیاه‌چاله دوتایی مانند یک سد گرانشی عمل می‌کند و امواج گرانشی بسیار قدرتمندی را منتشر می‌کنند. همچنین مشاهده شده که این پدیده از ادغام چند ابرسیاه‌چاله به وجود آمده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *