سرنوشت دختر ایرانی و پسر فلسطینی در «هناس»/ اجرا در نمایشگاه قرآن به: سرنوشت دختر ایرانی و پسر فلسطینی در هناس: اجرا در نمایشگاه قرآن

سرنوشت دختر ایرانی و پسر فلسطینی در «هناس»/ اجرا در نمایشگاه قرآن

0 نظر


سی و یکمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم از اول فروردین ۱۴۰۳ در شبستان مصلای تهران آغاز به کار کرد و در این دوره، نمایش «هناس» اثری به نویسندگی و کارگردانی صادق کیانی‌مقدم در محل برگزاری نمایشگاه اجرا می‌شود. این نمایش دو واقعه موازی را برای مخاطب روایت می‌کند؛ یکی مربوط به بمباران شیمیایی غرب کشور در دوران دفاع مقدس و دیگری درباره زوجی فلسطینی است. این نمایش تا پنج شب در نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم اجرا شده و در آینده نیز در برخی شهرها و مناطق دیگر کشور به روی صحنه خواهد رفت.

به گزارش خبرنگار دیجیاتور، سی و یکمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم از اول فروردین ۱۴۰۳ در شبستان مصلای تهران آغاز به کار کرد. در این دوره از نمایشگاه قرآن کریم، یکی از تولیدات مرکز صحنه نمایش و صحنه نمایش عروسکی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برای حاضران در محل برگزاری نمایشگاه اجرا می‌شود.

نمایش «هناس (نفس)» اثری به نویسندگی و کارگردانی صادق کیانی‌مقدم است که از ۷ تا ۱۱ فروردین و در ۲ نوبت ۲۰ و ۲۱ در شبستان مصلای تهران به صحنه می‌رود.

کیانی‌مقدم درباره نمایش «هناس» و موضوعی که مدنظر قرار داده است، به خبرنگار دیجیاتور گفت: نمایش «هناس» به صورت موازی ۲ واقعه را برای مخاطب روایت می‌کند. یک واقعه مربوط به بمباران شیمیایی غرب کشور در دوران دفاع مقدس توسط رژیم بعث عراق می‌شود؛ زوجی در عصر عروسی‌شان با بمباران شیمیایی روستای‌شان مواجه می‌شوند. سال‌ها بعد که صاحب دختری به نام «هناس» می‌شوند فرزندشان به دلیل شیمیایی شدن پدر و مادر با مشکل جسمانی دست و پنجه نرم می‌کند.

وی ادامه داد: روایت موازی دوم درباره زوجی فلسطینی است که صاحب فرزند نمی‌شوند و در نهایت پسری را به فرزندی قبول می‌کنند که پدر و مادرش در منازعه ۳۳ روزه به شهادت رسیده‌اند. این بچه بزرگ و ۸ ساله می‌شود ولی در بمباران بیمارستان المعمدانی توسط رژیم صهیونیستی به شهادت می‌رسد.

کیانی‌مقدم یادآور شد: «هناس» به نوعی به اتفاقاتی که برای بچه‌ها در جهان امروز رخ می‌دهد نیز می‌پردازد.

وی درباره تعداد بازیگران «هناس» و ویژگی‌های مدنظر در طراحی لباس و صحنه این اثر که به صورت میدانی اجرا می‌شود، گفت: در این نمایش شهره دانش‌یار و بنده به ایفای نقش می‌پردازیم و ایفای تمامی نقش‌ها را بر عهده داریم. در طراحی لباس نمایش نیز از لباس‌های بومی منطقه غرب و لباس مردم عرب استفاده کردیم. همچنین در صحنه نمایش از المان‌هایی نظیر چفیه، پرچم ایران و فلسطین بهره بردیم و در اجرا از هنر صوتی فولکلور نیز استفاده می‌کنیم.

کارگردان «هناس» با اشاره به اینکه این نمایش ۵ شب در نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم اجرا می‌شود، اظهار کرد: قرار است با حمایت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان نمایش «هناس» را صبح روز عید سعید فطر نیز در مصلای تهران اجرا کنیم.

کیانی‌مقدم در پایان درباره اجراهای «هناس» در نقاط و شهرهای دیگر، گفت: پیش از این «هناس» را در استان‌های لرستان، مرکزی و تهران و همچنین همزمان با شهادت حاج قاسم سلیمانی در شهر خمین اجرا کردیم. قرار است نمایش را از ۱۶ تا ۲۱ فروردین نیز در استان کردستان اجرا کنیم. همچنین از استان‌های قم و مازندران هم برای اجرای «هناس» رایزنی‌هایی شده است.


این نمایش با روایت خیالی دو زوج در مواجهه با بمباران شیمیایی و تجربه‌هایی که بچه‌ها در جهان امروز دارند، به مخاطبان روایت می‌شود. از لباس‌های بومی منطقه و المان‌هایی مانند چفیه و پرچم ایران و فلسطین در طراحی لباس و صحنه استفاده شده است. این نمایش با حمایت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان اجرا می‌شود و در نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم و سایر شهرها اجرا خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *