زاینده‌رود دوباره باز می‌شود

زاینده‌رود بازگشایی می‌شود


در جلسه کارگروه سازگاری با کم آبی استان، تصمیم گرفته شد که خروجی سد زاینده رود با توجه به گرما و عدم بارش‌های مؤثر افزایش یابد. این تصمیم با تأیید اصناف زراعت و جهاد زراعت اتخاذ شده ولی با توجه به پیش بینی بارش در روزهای آینده، این تصمیم ممکن است تغییر کند. سد زاینده‌رود که یکی از اصلی‌ترین سدهای مرکز کشور است، در حال حاضر ۲۶۷ میلیون مترمکعب منابع آبی را در اختیار دارد و در سال ۱۳۴۹ بهره‌برداری شد.

حسن ساسانی در گفت‌وگو با خبرنگار دیجیاتور اظهار داشت: جلسه کارگروه سازگاری با کم آبی استان امروز برگزار و در این جلسه مقرر شد که با توجه به گرم بودن هوا و عدم بارش‌های مؤثر و همچنین ضرورت نوبت تأمین منابع آبی برای ادامه آبیاری کشت غلات، از مطالعات تاریخی یکشنبه ۲۹ بهمن خروجی سد زاینده رود افزایش یابد.

وی با بیان اینکه این امر توسط اصناف زراعت و جهاد مورد تأیید قرار گرفت، خاطرنشان کرد: البته با توجه به پیش بینی پیش‌بینی آب و هوا مبنی بر بارندگی‌های ۲ روز آینده پنجشنبه و جمعه (۲۶ و ۲۷ بهمن) توافق شد که در صورت وقوع بارش مؤثر، زمان رهاسازی منابع آبی با هماهنگی اصناف زراعت و سازمان جهاد زراعت استان تغییر یابد.

به گفته مدیرعامل شرکت منابع آبی منطقه‌ای اصفهان، سد مخزنی زاینده‌رود در حال حاضر ۲۶۷ میلیون مترمکعب منابع آبی دارد.

سد زاینده‌رود به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین سدهای مرکز کشور و تأمین‌کننده منابع آبی شرب، محیط‌زیست، زراعت و تولیدی در منطقه مرکزی ایران با ظرفیت افزون بر ۱.۲ میلیارد مترمکعب در سال ۱۳۴۹ بهره‌برداری شد، این سد قوسی شکل در ۱۱۰ کیلومتری غرب اصفهان در شهرستان چادگان قرار دارد.


افزایش خروجی منابع آبی از سد زاینده رود برای آبیاری کشت غلات تصویب شد. با توجه به شرایط پیش‌بینی آب و هوا و هماهنگی با اصناف زراعت تغییراتی در زمان رهاسازی منابع آبی ممکن است ایجاد شود.ظرفیت افزون بر ۱.۲ میلیارد مترمکعب در سال ۱۳۴۹ بهره‌برداری شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *