برنامه‌ریزی وزارت جهاد زراعت برای انتقال وظایف به بخش خصوصی و تعاونی

راهبرد وزارت جهاد کشاورزی واگذاری وظایف به بخش خصوصی و تعاونی است


وزیر جهاد زراعت بیان کرده است که اصلی‌ترین مسئولیت این وزارتخانه ساخت و ساز غذای سالم، کافی و در دسترس در داخل کشور و برداشتن محدودیت‌های صادراتی است. او بر تأمین منابع با افزایش بهره‌وری از طریق شرکت‌های دانش‌بنیان، موسسه آموزش عالی‌های زراعت و مؤسسات تحقیقاتی تأکید کرده و نقش حاکمیتی حکومت را در این زمینه برجسته کرده است. وی همچنین با تأکید بر اهمیت حوزه آبخیزداری اولویت بعدی وزارت جهاد زراعت را اعلام کرده و ظرفیت‌های سواحل شمال و جنوب کشور را برای تامین مالی بسیار بی‌نظیر دانسته و امیدواری بیان کرده تا بتوان از ساخت و ساز پایدار در صنایع تکمیلی و تبدیلی و فروش خارجی بهره برد.

به گزارش دیجیاتور، محمدعلی نیکبخت، وزیر جهاد زراعت در گفت‌وگویی رادیویی عنوان کرد: مسؤولیت اصلی وزارت جهاد زراعت ساخت و ساز غذای سالم، کافی و در دسترس در داخل کشور و برداشتن محدودیت‌های صادراتی است.

وی با اشاره به بارش‌ها از نیمه دوم بهمن ماه در ادامه افزود: با توجه به گرمایش جهانی در جهان و قرار گرفتن ایران در کمربند منطقه خشک و نیمه‌خشک، برای استفاده از منابع از طریق شرکت‌های دانش‌بنیان، موسسه آموزش عالی‌های زراعت، مؤسسات تحقیقاتی و پژوهشگران متخصص درصدد تأمین منابع با افزایش بهره‌وری هستیم.

وزیر جهاد زراعت با تاکید بر نقش حاکمیتی حکومت خاطر نشان کرد: یکی از راهبردهای وزارت جهاد زراعت، واگذاری وظایف به شرکت‌ها، تشکل‌ها، تعاونی‌ها و دانش‌بنیان‌ها است تا ضمن تأمین نیاز داخل، در بازارهای منطقه و بین‌المللی ایفای نقش کنیم.

نیکبخت با ارائه آماری در حوزه فروش خارجی گوجه، پیاز و سیب‌زمینی عنوان کرد: با توجه به اینکه هر سال با نوسان قیمت این سه محصول روبرو بودیم، با فروش خارجی ۱۰ هزار تنی گوجه، پیاز و سیب زمینی، ممنوعیت‌ها و محدودیت‌های ساخت و ساز و فروش خارجی برداشته شد؛ به طوری که در سال ۱۴۰۲ علاوه بر ساخت و ساز و تنظیم بازار تخم مرغ به فروش خارجی بیش از ۱۳۶ هزار تن تخم مرغ دست یافتیم.

وزیر جهاد زراعت اولویت بعدی وزارت جهاد زراعت را حوزه آبخیزداری دانست و گفت: با وجود ظرفیت‌های بسیاری که در ساخت و ساز ماهیان زینتی، گرمابی، سردابی و ساخت و ساز در قفس داریم، فقط ۱۵ درصد از ظرفیت کشور استفاده شده که با وجود ۵۵۰ حلقه چاه می‌توان از این منابع در جهت آبزی‌پروری، زراعت و باغبانی استفاده کرد.

نیکبخت ظرفیت سواحل شمال و جنوب کشور را برای تامین مالی بسیار بی‌نظیر دانست و اظهار امیدواری کرد تا علیرغم تأمین داخلی، بتوان از ساخت و ساز پایدار در صنایع تکمیلی و تبدیلی و فروش خارجی بهره برد.


وزارت جهاد زراعت تلاش می‌کند تا با افزایش بهره‌وری منابع، ساخت و ساز غذای سالم و کافی را تضمین کند. از منابع موجود در کشور و همکاری با شرکت‌ها، موسسه آموزش عالی‌ها و موسسات تحقیقاتی استفاده می‌شود. واگذاری وظایف به نهادها و دانش‌بنیان‌ها، راهبردی اساسی برای تأمین نیازهای داخلی و فعالیت در بازارهای محلی و بین‌المللی می‌باشد. همچنین، حوزه آبخیزداری و توسعه ساخت و ساز ماهیان زینتی، گرمابی، سردابی و ساخت و ساز در قفس، از اولویت‌های وزارت جهاد زراعت است. ظرفیت ذخایر زمین کشور، به وزارت جهاد زراعت امیدواری می‌دهد که با تامین مالی در صنایع تکمیلی و تبدیلی، ساخت و ساز پایدار و فروش خارجی را توسعه دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *