استفاده از مرحله اول پایگاه پرتاب فضایی چابهار در سال آینده

بهره برداری از فاز اول پایگاه پرتاب فضایی چابهار در سال جدید


در گفت‌وگو با خبرنگار دیجیاتور، حسن سالاریه در مورد ساخت پایگاه فضایی در چابهار برای دسترسی به مدارهای فضایی صحبت کرد. او اعلام کرد که فاز اول این پایگاه در سال ۱۴۰۳ به بهره برداری می‌رسد و این اقدام باعث افزایش تعداد پرتاب‌ها و تنوع مدار گذاری خواهد شد. سالاریه همچنین اشاره کرد که پایگاه چابهار به تکمیل رسیده و می‌تواند برای پرتاب‌های فضایی استفاده شود. این پرتاب‌ها بر اساس شرایط خاص و حداقل هزینه‌ها باید صورت بگیرند و سازماندهی این پایگاه بر عهدهٔ سازمان فضایی است.

حسن سالاریه در گفت‌وگو با خبرنگار دیجیاتور در خصوص ساخت پایگاه فضایی به منظور دسترسی به مدارهای مختلف فضایی گفت: پایگاه چابهار، پایگاه اختصاصی بزرگی است و فازهای متعددی دارد که در حال تکمیل است و طبق برنامه‌ریزی‌های انجام شده، انشاالله فاز اول پایگاه چابهار که با اولین پرتاب‌های تحقیقاتی و عملیاتی شروع می‌شود، سال ۱۴۰۳ به بهره برداری می‌رسد.

وی افزود: انشاالله با تکمیل پایگاه چابهار و آغاز پرتاب‌ها از پایگاه چابهار، دسترسی ما به مدارهای مختلف فضایی خیلی باز می‌شود و درنتیجه می‌توانیم تعداد پرتاب‌ها را افزایش دهیم و تنوع مدار گذاری از جمله شیب‌های مختلف مداری و همچنین ارتفاع‌های مختلف مداری داشته باشیم.

سالاریه در خصوص تعداد پایگاه‌های فضایی در کشور گفت: در حال حاضر پایگاه اختصاصی فضایی چابهار در حال تکمیل است و پایگاه‌های دیگری نیز در اختیار وزارت دفاع و مجموعه نیروی هوا و فضا سپاه هستند و قابلیت استفاده برای پرتاب‌های فضایی را دارند.

به گزارش مهر، براساس مصوبات شورای عالی فضایی، سازماندهی کلان این پایگاه بر عهدهٔ سازمان فضایی و قرار است در زمینهٔ پرتاب موجود زنده، پرتاب ماهواره‌های سنجشی و ماهوارهٔ مخابراتی در مدار زمین اهنگ فعالیت کند بنابر این، این پرتاب‌ها به شرایط ویژه‌ای نیاز دارد و حتی‌الامکان باید در شرایط نزدیک به منطقهٔ استوایی صورت گیرد تا هزینه‌های پرتاب و انجام مانورهای مداری آن به حداقل رسد


پایگاه فضایی چابهار در حال تکمیل است و فازهای متعددی دارد. انشاالله فاز اول پایگاه چابهار در سال ۱۴۰۳ به بهره برداری می‌رسد. تکمیل این پایگاه باعث باز شدن دسترسی به مدارهای مختلف فضایی می‌شود و تعداد پرتاب‌ها را افزایش می‌دهد. این پایگاه در حال حاضر در اختیار وزارت دفاع و نیروی هوا و فضا سپاه است و برای پرتاب‌های فضایی قابل استفاده است. بر اساس مصوبات شورای عالی فضایی، این پایگاه بر عهده‌ی سازمان فضایی قرار دارد و در زمینه‌ پرتاب موجود زنده و ماهواره‌های سنجشی و مخابراتی فعالیت می‌کند. این پرتاب‌ها به شرایط ویژه‌ای نیاز دارد و باید در شرایط نزدیک به منطقهٔ استوایی صورت گیرد تا هزینه‌های پرتاب و انجام مانورهای مداری به حداقل رسد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *