بانک جهانی: رشد فروش خارجی منابع هیدروکربن ایران تأثیرگذار بر رشد مالی شد.

بانک جهانی: رشد صادرات نفت ایران عامل رشد اقتصادی شد


بانک جهانی در گزارش جدید خود وضعیت رشد مالی کشورهای غرب آسیا و شمال آفریقا را اعلام کرد. براساس این گزارش، رشد مالی ایران در سال جاری به ۴.۲ درصد خواهد رسید و در سال گذشته نیز به ۳.۸ درصد رسیده بود. همچنین، تراز تجاری و تراز مالی حکومت ایران نیز در سال جاری بهبودی پیدا کرده است. در عین حال، منطقه غرب آسیا و شمال آفریقا در سال گذشته رشد ۶ درصدی را تجربه کرده بود، اما در سال جاری این رقم به ۱.۹ درصد کاهش یافته است. همچنین، رشد مالی کشورهای صادرکننده منابع هیدروکربن نیز کاهش یافته و عربستان و عراق نیز وارد رکود خواهند شد. این نشان می‌دهد که رشد مالی ایران تنها به دلیل قیمت منابع هیدروکربن نبوده و تنها عامل مؤثر در افزایش ساخت و ساز و فروش خارجی منابع هیدروکربن است.

به گزارش خبرنگار دیجیاتور بانک جهانی در جدیدترین گزارش خود وضعیت رشد مالی کشورهای غرب آسیا و شمال آفریقا را اعلام کرد که بر این اساس رشد مالی ایران در سال ۲۰۲۴ یعنی سال جاری میلادی به ۴.۲ درصد برسد.

این گزارش رشد مالی ایران در سال گذشته میلادی را ۳.۸ درصد برآورد کرده است.

بر اساس این گزارش، تراز تجاری ایران از ۳.۵ درصد ساخت و ساز ناخالص ملی در سال ۲۰۲۲ روند افزایشی به خود گرفته و در سال ۲۰۲۳ به ۴.۸ درصد ساخت و ساز ناخالص داخلی رسیده است. این رقم در سال ۲۰۲۱ منفی ۳.۱ درصد بوده است.

همچنین تراز مالی حکومت که در سال ۲۰۲۲ منفی ۱.۹ درصد بوده در سال جاری میلادی بهبود پیدا کرده و به منفی ۱.۶ درصد خواهد رسید. این رقم در سال ۲۰۲۱ نیز برابر با منفی ۳.۲ درصد بوده است که نشان از روند بهبود این شاخص طی این سه سال دارد.

نکته حائز اهمیت در این گزارش این است که درحالی‌که منطقه غرب آسیا و شمال آفریقا در سال ۲۰۲۲ به علت افزایش قیمت منابع هیدروکربن و گاز رشد ۶ درصدی را تجربه کرده بودند اما این رقم در سال جاری میلادی به ۱.۹ درصد کاهش یافته است.

در این میان، رشد مالی کشورهای صادرکننده منابع هیدروکربن خام بدتر است و از ۶.۲ درصد در سال گذشته به ۱.۵ درصد در سال جاری میلادی کاهش یافته است.

بر اساس جدیدترین گزارش وضعیت مالی غرب آسیا و شمال آفریقا بانک جهانی، عربستان که سال گذشته رشد ۸.۷ درصدی را تجربه کرده بود، امسال وارد رکورد خواهد شد و رشد مالی آن به منفی ۰.۹ درصد خواهد رسید.

رشد مالی عراق نیز که در سال گذشته ۷ درصد بوده است، امسال به منفی ۲.۳ درصد می‌رسد و این کشور نیز وارد رکود می‌شود.

این تغییرات در رشد مالی عراق و عربستان نشان می‌دهد رشد مالی ایران به دلیل قیمت منابع هیدروکربن نبوده است و تنها عامل مؤثر در ان افزایش ساخت و ساز وصادرات منابع هیدروکربن است.


بنا بر گزارش جدید بانک جهانی در مورد وضعیت رشد مالی کشورهای غرب آسیا و شمال آفریقا، رشد مالی ایران در سال ۲۰۲۴ به ۴.۲ درصد خواهد رسید. این گزارش همچنین رشد مالی ایران در سال گذشته را برابر با ۳.۸ درصد برآورد کرده است. تراز تجاری ایران نیز بعد از روند افزایشی در سال ۲۰۲۲، در سال ۲۰۲۳ به ۴.۸ درصد رسیده است. همچنین تراز مالی حکومت نیز در سال جاری بهبود یافته و به منفی ۱.۶ درصد خواهد رسید. در حالی که منطقه غرب آسیا و شمال آفریقا در سال ۲۰۲۲ نسبت به افزایش قیمت منابع هیدروکربن و گاز، رشد ۶ درصدی را تجربه کرده بود، اما در سال جاری این رقم به ۱.۹ درصد کاهش یافته است. رشد مالی کشورهای صادرکننده منابع هیدروکربن نیز از ۶.۲ درصد در سال گذشته به ۱.۵ درصد کاهش یافته است. همچنین بر اساس گزارش بانک جهانی، رشد مالی عربستان که در سال گذشته ۸.۷ درصد بوده است، امسال به منفی ۰.۹ درصد خواهد رسید؛ همچنین رشد مالی عراق نیز از ۷ درصد در سال گذشته به منفی ۲.۳ درصد کاهش خواهد یافت. این تحلیل نشان می‌دهد که رشد مالی ایران فقط به علت قیمت منابع هیدروکربن نبوده و تنها عامل مؤثر در افزایش ساخت و ساز و فروش خارجی منابع هیدروکربن است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *