استخراج خاویار برای اولین بار در آذربایجان شرقی

استحصال خاویار برای اولین بار در آذربایجان شرقی


در این متن آمده است که در مزرعه‌های استان آذربایجان شرقی در حال پرورش ماهیان خاویاری با نام‌های سیبری و فیل ماهی هستند. تعداد ۶۹ قطعه ماهی ماده با میانگین وزنی حدود ۹۰ کیلوگرم در این مزرعه نگهداری می‌شوند و یک قطعه ماهی خاویاری با وزن حدود ۹۰ کیلوگرم برای استحصال خاویار تشخیص داده شده است. استان آذربایجان شرقی یکی از استان‌های پیشرو در زمینه پرورش ماهیان خاویاری است و به صورت پایلوت و در قفس در سد ارسباران از سال ۹۰ این پرورش را آغاز کرده است. همچنین این استان دارای ظرفیت بالایی در امر پرورش ماهیان سردآبی و خاویاری است. پرورش ماهیان خاویاری به دلیل ارزش غذایی بالا، مالی بودن و بازار پسندی بالا مورد استقبال قرار گرفته است.

به گزارش دیجیاتور، جواد گوزلی در گفتگو با خبرنگاران اظهار کرد: در حال حاضر تعداد ۶۹ قطعه فیل ماهی ماده با میانگین وزنی حدود ۹۰ کیلوگرم در این مرکز نگهداری می‌شود.

وی افزود: در طول هر سال گله ماهیان دوبار از نظر رسیدگی تخمک‌ها برای استحصال خاویار ارزیابی می‌شوند و طبق آخرین سونوگرافی انجام شده اغلب ماهی‌ها در مرحله سوم رسیدگی جنسی قرار دارند و پیش بینی می‌شود در بهار سال ۱۴۰۳ آماده استحصال خاویار شوند.

گوزلی گفت: طی مهر ماه سال جاری یک قطعه ماهی خاویاری از مزرعه فوق الذکر با وزن حدود ۹۰ کیلوگرم، طبق نظر دامپزشک و سونوگرافی انجام شده واجد شرایط لازم برای استحصال خاویار تشخیص داده شد و مقدار ۶ کیلوگرم خاویار خالص برای اولین بار از ماهی خاویاری که کل دوره پرورش و رشد آن در داخل استان سپری شده بود بدست آمد.

وی ادامه داد: استان آذربایجان شرقی یکی از استان‌های پیشرو در زمینه پرورش ماهیان خاویاری است که شروع پرورش ماهیان خاویاری در مزارع استان بصورت پایلوت و همچنین به صورت پرورش در قفس در سد ارسباران از سال ۹۰ در قالب طرح تحقیقی با همکاری مشترک مرکز تحقیقات بین المللی تاسماهیان دریای خزر آغاز شده است.

گوزلی اظهار کرد: در این مزارع در سطحی بالغ بر ۳ هزار و پانصد متر مربع ماهیان خاویاری برای اهداف ساخت و ساز گوشت و خاویار پرورش می‌یابند.

گوزلی گفت: تعداد ۱۰ مزرعه پرورش ماهیان خاویاری در استان شامل دو مزرعه در شهرستان جلفا، چهار مزرعه در شهرستان سراب و در شهرستانهای میانه، شبستر، مرند و خدا آفرین هر کدام یک مزرعه احداث شده است که دو گونه مهم ماهیان خاویاری با نام‌های سیبری و فیل ماهی در آن‌ها پرورش داده می‌شود.

مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی با بیان اینکه شهرستان جلفا به دلیل وجود رودخانه دائمی و پر منابع آبی ارس همچنین اقلیم مطلوب، از ظرفیت بالایی در امر پرورش ماهیان سردآبی و خاویاری برخوردار بوده و ماهیان تولیدی در این مزارع از کیفیت بالایی در سطح استان برخوردار است.

گوزلی افزود: امروزه پرورش ماهیان خاویاری به دلیل ارزش غذایی، مالی و بازار پسندی بالا و همچنین سرعت رشد و مقاومت بیشتر، امکان پرورش در دماهای بالا و حساسیت کمتر نسبت به عوامل محیطی مورد استقبال آبزی پروران قرار گرفته است.

وی ادامه داد: پیشرفت‌هایی که امروزه در زمینه آبزی پروری در استان مشاهده می‌شود حاصل تلاش وکوشش چند ساله کارشناسان و آبزی پروران استان بوده و اکنون با گذشت بیش از سی سال با تلاش و همت بزرگ مردان عرصه ساخت و ساز جزو استان‌های برتر در حوزه شیلات هستیم.


تاکنون در مرکز نگهداری جمعاً ۶۹ قطعه فیل ماهی ماده با وزن حدود ۹۰ کیلوگرم نگهداری شده است. اغلب ماهی‌ها در مرحله سوم رسیدگی جنسی قرار دارند و در بهار سال ۱۴۰۳ آماده استحصال خاویار می‌شوند. یک قطعه ماهی خاویاری با وزن حدود ۹۰ کیلوگرم واجد شرایط لازم برای استحصال خاویار تشخیص داده شده و مقدار ۶ کیلوگرم خاویار خالص برای اولین بار بدست آمده است. استان آذربایجان شرقی یکی از استان‌های پیشرو در زمینه پرورش ماهیان خاویاری است که تاکنون در سطحی بالغ بر ۳ هزار و پانصد متر مربع ماهیان خاویاری برای اهداف ساخت و ساز گوشت و خاویار پرورش داده شده‌اند. در استان آذربایجان شرقی تعداد ۱۰ مزرعه پرورش ماهیان خاویاری وجود دارد که مهم‌ترین دو گونه ماهیان سیبری و فیل ماهی در آن پرورش داده می‌شوند. شهرستان جلفا از ظرفیت بالایی در امر پرورش ماهیان سردآبی و خاویاری برخوردار است و ماهیان تولیدی در این مزارع از کیفیت بالایی در سطح استان برخوردار هستند. پرورش ماهیان خاویاری به دلیل ارزش غذایی، مالی و بازار پسندی بالا و همچنین سرعت رشد و مقاومت بیشتر در دماهای بالا و حساسیت کمتر نسبت به عوامل محیطی مورد استقبال آبزی پروران قرار گرفته است. این پیشرفت‌ها حاصل تلاش و کوشش چند ساله کارشناسان و آبزی پروران استان آذربایجان شرقی است و با تلاش و همت بزرگ مردان عرصه ساخت و ساز، استان آذربایجان شرقی جزو استان‌های برتر در حوزه شیلات محسوب می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *