پایش هوشمند اراضی زراعت در ۲۹ استان کشور

پایش هوشمند اراضی کشاورزی ۲۹ استان کشور


در دومین نشست تخصصی ویژه فرماندهان یگان حفاظت سازمان امور اراضی کشور، رئیس سازمان امور اراضی کشور بیان کرد که مجموعه وزارت جهاد زراعت و سازمان امور اراضی کشور مسئولیت حفاظت از منابع آبی و خاک کشور را برعهده دارند. او همچنین بیان کرد که حفظ زیست‌بوم و امنیت کشوری و امنیت غذایی، مسئولیت مشترک این دو مجموعه است. سپس بحث به اهمیت پیشگیری از ساخت‌وسازهای غیرمجاز و حفظ اراضی زراعت توسط نیروهای مردمی و استفاده از ظرفیت‌های مردمی انتقال یافت. در پایان، دستگاه قضائی نیز تأکید کرد که تمام توان خود را برای حفاظت از اراضی زراعت به کار می‌گیرد.

به گزارش دیجیاتور، رضا افلاطونی، رئیس سازمان امور اراضی کشور در دومین نشست تخصصی ویژه فرماندهان یگان حفاظت سازمان امور اراضی کشور بیان کرد: مجموعه وزارت جهاد زراعت و سازمان امور اراضی کشور با فراجا در دو مورد وجه اشتراک دارد، یکی اینکه هر دو مجموعه وظیفه حفاظت را برعهده دارند، فراجا حافظ مرز و بوم کشور و سازمان امور اراضی حافظ منابع آبی و خاک کشور است؛ از این رو همه ما در جهت حفظ زیست‌بوم تلاش می‌کنیم.

وی افزود: دومین مورد اشتراک دو مجموعه ایجاد امنیت است، فراجا امنیت کشوری و ما امنیت غذایی را تأمین می‌کنیم تا بتوانیم آسایش و آرامش را برای نسل‌های آینده تأمین و تضمین کنیم.

افلاطونی ادامه داد: از زمان گذشته ارکان جامعه خود را موظف به حفاظت از منابع آبی و خاک و مرز و بوم مملکت دانسته‌اند، همه مردم باید حافظان منابع آبی و خاک باشند؛ در اصل ۵۰ میثاق ملی آمده است همگان یعنی حتی مردم باید حافظ اکوسیستم باشند.

رئیس سازمان امور اراضی کشور تصریح کرد: باید برای خود و آیندگان تلاش کنیم و منابع کشور را حفظ کنیم، خاک یک منبع منحصر به فرد است که تخریب آن غیرقابل جبران است، همه خاک کشور قابل کشت نیست و نمی‌شود در آن زراعت کرد؛ فقط ۱۸ میلیون هکتار یعنی ۱۱ درصد زمین قابل کشت موجود است پس باید با تمام توان آن را حفظ کنیم.

وی با بیان اینکه مسؤولیت بین نسلی ما حکم می‌کند تا از منابع آبی و خاک حفاظت کنیم، خاطرنشان کرد: اندیشه و تفکر وجودی یگان حفاظت، صیانت از اراضی زراعت است.

افلاطونی بر استفاده از ظرفیت مردمی، شوراها، دهیاران و کشاورزان و همچنین ظرفیت نیروها و تشکل‌هایی مثل بسیج و مشارکت‌های مردمی تاکید کرد.

وی بیان کرد: تجهیزات به مقدار کافی به یگان استان‌ها ارسال شده و به‌زودی دست‌افزارها نیز در اختیار استان‌ها قرار خواهد گرفت.

پیشگیری از ساخت‌وسازهای غیرمجاز بسیار تأثیرگذار است

رضا بنی‌اسد، رئیس پلیس پیشگیری فراجا گفت: حفظ اراضی زراعت موجب تأمین امنیت غذایی جامعه، حفظ منابع منابع آبی و خاک، اشتغال مولد، حفظ اکوسیستم و اکوسیستم، رونق زراعت و جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهر و حاشیه‌نشینی، افزایش ساخت و ساز محصولات زراعت و جلوگیری از وابستگی به بیگانگان می‌شود.

وی گفت: باید از ظرفیت‌های رسانه‌ها برای معرفی سامانه ۱۳۱ استفاده شود تا مردم با این سامانه آشنا شوند.

بنی‌اسد بیان کرد: ایجاد بانک اطلاعاتی قوی، استفاده از تجهیزات و فناوری‌های نوین، تقویت زیرساخت‌های فنی و اجرایی، استفاده از ظرفیت‌های مردمی و تعامل با شوراها و دهیاران و افزایش توانمندی و دانش کارکنان یگان حفاظت در تقویت این یگان مؤثر است.

دستگاه قضائی با تمام توان از اراضی زراعت حفاظت می‌کند

احمد قاسمی، دادیار دادسرای دیوان عالی کشور و رئیس دبیرخانه شورای عالی حفظ حقوق بیت‌المال نیز در این نشست گفت: دستگاه قضائی تمام توان خود را برای حفاظت و صیانت از اراضی زراعت به کار می‌گیرد.

وی افزود: تغییر کاربری اراضی زراعت باید از ابتدا پیشگیری شود و نباید اجازه دهیم مشمول مرور زمان شود، به دنبال آن هستیم تا جرم تغییر کاربری از شمول مرور زمان خارج شود.

قاسمی بیان کرد: ما موظف به حفظ اراضی زراعت هستیم و دستگاه قضائی تمام تلاش خود را در این راه انجام خواهد داد.


حفظ اراضی زراعت موجب تأمین امنیت غذایی جامعه، حفظ منابع منابع آبی و خاک، اشتغال مولد، حفظ اکوسیستم و اکوسیستم، رونق زراعت و جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهر و حاشیه‌نشینی، افزایش ساخت و ساز محصولات زراعت و جلوگیری از وابستگی به بیگانگان می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *