برگزاری رویداد برترین‌های دانش‌بنیان بخش زراعت فردا

رویداد برترین‌های دانش‌بنیان بخش کشاورزی فردا برگزار می شود


معاون علمی، فناوری و دانش مالی دانش بنیان ریاست‌جمهوری، جواد مشایخ اعلام کرد که قصد دارند توانمندی شرکت‌های دانش بنیان در حوزه های مختلف مالی را در قالب رویداد نمادیران به نمایش بگذارند. اولین دوره این رویداد با حضور معاون علمی، فناوری و دانش مالی دانش بنیان ریاست جمهور و وزیر جهاد زراعت برگزار می‌شود و در طی آن حدود ۵۰ شرکت دانش بنیان برتر فعال در حوزه غذا و زراعت حضور و مشارکت دارند. این رویداد هدف اصلی آن، وصل کردن شرکت‌های دانش بنیان به بخش‌های مهم مالی مانند حوزه غذا و زراعت و رفع مشکلات احتمالی آنها مانند مجوزها و بحث نفوذ به بازار است. همچنین، در این رویداد رونمایی از چند محصول جدید دانش بنیان در حوزه زراعت نیز صورت می‌گیرد. وی بیان کرد که معاونت علمی در دوره جدید بر حوزه‌های جدیدی تمرکز دارد که یکی از مهم‌ترین این حوزه‌ها، دانش مالی دانش‌بنیان است و به همین دلیل تلاش می‌کنند فعالیت‌های صورت‌ گرفته در این حوزه را توضیح و ترویج‌ دهند. این رویداد نشان از تلاش معاونت علمی، فناوری و دانش مالی دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری دارد تا فناوری و پیشرفت را در بخش های سنتی دانش مالی هم رسوخ و نفوذ دهد.

به گزارش دیجیاتور به نقل از معاونت علمی، فناوری و دانش مالی دانش بنیان ریاست‌جمهوری، جواد مشایخ گفت: قصد داریم توانمندی شرکت های دانش بنیان در حوزه های مختلف مالی را در قالب رویداد نمادیران (نمایشگاه ملی دانش مالی دانش بنیان ایران) به نمایش بگذاریم. اولین دوره این رویداد، فردا با حضور معاون علمی، فناوری و دانش مالی دانش بنیان ریاست جمهور و وزیر جهاد زراعت برگزار می شود که طی آن حدود ۵۰ شرکت دانش بنیان برتر فعال در حوزه غذا و زراعت حضور و مشارکت دارند. همچنین، رونمایی از چند محصول جدید دانش بنیان در حوزه زراعت از دیگر برنامه های این رویداد است.

وی در خصوص هدف برگزاری رویداد خاطرنشان کرد: معاونت علمی در دوره جدید بر حوزه‌های جدیدی تمرکز دارد که یکی از مهم‌ترین این حوزه‌ها، دانش مالی دانش‌بنیان است. برای همین تلاش می‌کنیم در رویداد نمادیران (نمایشگاه ملی دانش مالی دانش‌بنیان ایران) فعالیت‌های صورت‌ گرفته در معاونت علمی در حوزه دانش مالی دانش‌بنیان را توضیح و ترویج‌ دهیم و همچنین، نمونه‌ای از پروژه‌های موفق انجام‌شده در حوزه دانش مالی دانش‌بنیان و ابزارهایی که معاونت علمی برای این مهم طراحی کرده و در حال اجرای آن است را توضیح دهیم. از این رو، هدف از برگزاری چنین رویدادهایی، وصل کردن شرکت های دانش بنیان به بخش های مهم مالی مانند حوزه غذا و زراعت و رفع مشکلات احتمالی آنها مانند مجوزها و بحث نفوذ به بازار است.

معاون توسعه دانش مالی دانش بنیان ادامه داد: برگزاری چنین رویدادهایی را برای همه ستادهای توسعه دانش مالی دانش بنیان در دست اجرا داریم و مقرر شده است که هر یک از وزارت خانه ها در تعامل با ستاد مربوط، کار برگزاری این رویدادها را پیش ببرند. ترانزیت، سلامت، انرژی و ورزش از جمله حوزه هایی هستند که گفتگوهای دیپلماتیک آنها صورت گرفته و برنامه ریزی و تدارکات لازم برای برگزاری رویدادشان در دست انجام است.

مشایخ با بیان اینکه زمانی می توانیم دانش مالی دانش بنیان را در کشور پیاده سازی کنیم که علاوه بر توجه به بخش های نوظهور دانش مالی، به بخش های سنتی دانش مالی هم توجه کنیم، تصریح کرد: ما در معاونت توسعه دانش مالی دانش بنیان معاونت علمی در تلاش هستیم تا فناوری و پیشرفت را در بخش های سنتی دانش مالی هم رسوخ و نفوذ دهیم. حوزه هایی مثل زراعت، امنیت غذایی، سلامت، دارو، درمان و تجهیزات علوم درمانی از حوزه هایی هستند که مسائل انباشته شده زیادی دارند و بنابراین از بازار خوبی هم برخوردار هستند و دانش بنیان های ما بایستی این بازار را هدف قرار دهند و ما هم بازار شرکت های دانش بنیان را از این مسیر توسعه دهیم.

مشایخ ادامه داد: ایران، اغلب به عنوان کشوری با دانش مالی سنتی شناخته می‌شود؛ بدین معنا که اغلب دانش مالی ما با منابع هیدروکربن، زعفران، پسته و فرش گره می‌خورد اما ما در نمادیران می‌کوشیم تا ضمن حفظ دانش مالی سنتی، یک نمادسازی انجام دهیم. نماد امروز ایران در کنار محصولات سنتی گذشته، محصولات فناورانه‌ای است که راه به دانش مالی پیدا کرده است. تصویری که معمولا از کارکردهای معاونت علمی، فناوری و دانش مالی دانش‌بنیان وجود دارد، عمدتا ناظر بر کارکردهای توسعه فناوری، نمونه‌سازی و … است اما ما در «نمادیران» در صدد این هستیم که فعالیت‌های معاونت را به دانش مالی کشور گره بزنیم و اثرگذاری این اقدامات و دستاوردهای فناورانه را بر کیفیت زندگی مردم، کاهش ارزبری، مقاوم‌سازی مالی، مقابله محدودیت‌های بین‌المللی و … نشان دهیم.

معاون توسعه دانش مالی دانش بنیان با بیان اینکه در گذشته های دور، ایران در عرصه بین المللی با عنوان «ایران فرهنگی» شناخته می‌شد و از یک زمانی به بعد این نماد تغییر یافت و ایران، چهره ای نفتی به خود گرفت، خاطرنشان کرد: «ایران دانش‌بنیان» نمادسازی‌ای است که ما در نمادیران دنبال می‌کنیم و در عرصه‌های مالی نمونه‌های مختلفی داریم که نشان می‌دهد دانش مالی ما در حال حرکت به سمت دانش بنیان شدن است و دستاوردهای ما در حوزه‌های سلامت، زراعت و انرژی شاهدی بر این مدعا است. یکی از مهم‎ترین دغدغه‌های ما، امروز در معاونت علمی، فناوری و دانش مالی دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، تسریع سرعت نفوذ فناوری در این بخش ها و افزایش بهره وری و پیشرفت است تا از رهگذار آن به سمت یک دانش مالی دانش محور حرکت کنیم، وقتی بتوانیم این تصویر را در سطح ملی ایجاد کنیم. تصویری که از ایران در سطح بین المللی ایجاد می شود، قطعا تصویر مطلوب تر و بهتری خواهد بود.

وی در پایان به ابزارهایی که معاونت علمی، فناوری و دانش مالی دانش‌بنیان در مسیر تحقق دانش مالی دانش‌بنیان به کار گرفته‌ است، اشاره کرد و اظهار داشت: این ابزارها، طیف گسترده‌ای را شامل می‌شود که از آن جمله، می‌توان به ابزار «ساخت و ساز بار اول» اشاره‌ کرد. در این شیوه، ما تشریفات مناقصه را برای شرکت‌های دانش‌بنیانی که برای اولین‌بار، ساخت یک محصول را در دستور کار دارند، حذف می‌کنیم. در واقع، این ابزار، یک ابزار حمایتی است تا با استفاده از آن شرکت‌های دانش‌بنیان در روال های بوروکراتیک مناقصه گیر نکنند و بتوانند به صورت تسهیل‌شده‌ای با شرکت‌های دولتی قرارداد کاری خود را منعقد کنند.

دومین ابزار، بحث «طرح‌های کلان» است، در این شیوه، یک توانمندی فنی به یک تقاضای بهره‌بردار وصل می‌شود و معاونت علمی هم از آن حمایت مالی می‌کند. اینها عمدتا طرح هایی هستند که منابع مالی قابل توجهی نیاز دارند و یک دستگاه شاید به تنهایی نتواند از عهده آن بربیاید؛ لذا ما آنها را در قالب طرح های کلان در معاونت علمی، مورد حمایت قرار می دهیم. از دیگر ابزارها نیز می‌توان به ارائه تسهیلات بانکی به پروژه‌های اولویت دار اشاره‌کرد؛ برای مثال، تسهیلات تبصره ۱۸ مقررات برنامه‌ریزی مالی، تسهیلات صندوق پیشرفت و شکوفایی، تسهیلات صندوق پژوهش و فناوری و …. از جمله این اقدامات است.


توسعه دهیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *