معرض سن‌زدگی: ۲.۵ میلیون هکتار از مزارع گندم

۲.۵ میلیون هکتار از مزارع گندم در معرض سن‌زدگی


آفت سن زدگی، یکی از آفات مهم زراعت و کلیدی گندم است. سن زدگی گندم نان و آرد بیش از ۲ درصد قابل قبول نیست و سم‌پاشی به موقع، از خسارت به مزارع پیشگیری می‌کند. روش رایج برای مقابله و سازماندهی با این آفت استفاده از حشره کش‌ها است. بر اساس گزارش مؤسسه تحقیقات گیاه علوم درمانی کشور، دمای هوا به بالای ۱۵ درجه که برسد این آفت روانه مزارع گندم و جو می‌شود. با توجه به کاهش ۲۵ درصدی بارش‌ها از ابتدای سال زراعی تاکنون و افزایش دما، شرایط را برای طغیان آفات فراهم شده است. ۲.۵ میلیون هکتار از مزارع گندم در معرض آسیب این آفت هستند و سالانه ۲۰ تا ۳۰ درصد در مزارع جو و ۵۰ تا ۶۰ درصد در مزارع گندم خسارت می‌زنند. میانگین دمای کشور نسبت به بلند مدت ۲.۳ دهم درجه افزایش پیدا کرده است و کشاورزان برای جلوگیری از خسارت و کنترل این آفات حتماً با کارشناسان سازمان جهاد زراعت در استان‌ها و شهرستان‌ها مشاوره بگیرند.

به گزارش دیجیاتور، شهرام نعیمی رئیس مؤسسه تحقیقات گیاه علوم درمانی کشور اظهار کرد: سن زدگی یکی از آفات مهم زراعت و کلیدی گندم است. سن زدگی گندم نان و آرد بیش از ۲ درصد قابل قبول نیست و سم‌پاشی به موقع، از خسارت به مزارع پیشگیری می‌کند.

نعیمی با اشاره به اینکه روش رایج برای مقابله و سازماندهی با این آفت استفاده از حشره کش‌ها است، گفت: بر اساس گزارش مؤسسه تحقیقات گیاه علوم درمانی کشور، دمای هوا به بالای ۱۵ درجه که برسد این آفت روانه مزارع گندم و جو می‌شود.

وی افزود: از سوی دیگر آنطور که مجری طرح گندم کشور گفته با توجه به کاهش ۲۵ درصدی بارش‌ها از ابتدای سال زراعی تاکنون و افزایش دما، شرایط را برای طغیان آفات فراهم شده است.

نعیمی افزود: ۲.۵ میلیون هکتار از مزارع گندم در معرض آسیب این آفت هستند و سالانه ۲۰ تا ۳۰ درصد در مزارع جو و ۵۰ تا ۶۰ درصد در مزارع گندم خسارت می‌زنند.

گفتنی است، میانگین دمای کشور نسبت به بلند مدت ۲.۳ دهم درجه افزایش پیدا کرده است که این میزان در استان‌های مختلف از ۱.۶ درجه تا ۳.۹ دهم درجه افزایش پیدا کرده و کشاورزان برای جلوگیری از خسارت و کنترل این آفات حتماً با کارشناسان سازمان جهاد زراعت در استان‌ها و شهرستان‌ها مشاوره بگیرند.


سن زدگی یکی از آفات مهم زراعت و کلیدی گندم است. سم‌پاشی به موقع، از خسارت به مزارع پیشگیری می‌کند. دمای هوا به بالای ۱۵ درجه که برسد این آفت روانه مزارع گندم و جو می‌شود. بر اساس گزارش مؤسسه تحقیقات گیاه علوم درمانی کشور، دمای هوا به بالای ۱۵ درجه که برسد این آفت روانه مزارع گندم و جو می‌شود. شرایط را برای طغیان آفات فراهم شده است. ۲.۵ میلیون هکتار از مزارع گندم در معرض آسیب این آفت هستند و سالانه ۲۰ تا ۳۰ درصد در مزارع جو و ۵۰ تا ۶۰ درصد در مزارع گندم خسارت می‌زنند. میانگین دمای کشور نسبت به بلند مدت ۲.۳ دهم درجه افزایش پیدا کرده است. کشاورزان برای جلوگیری از خسارت و کنترل این آفات حتماً با کارشناسان سازمان جهاد زراعت در استان‌ها و شهرستان‌ها مشاوره بگیرند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *