پوشش فیبر نوری تا ۱۰۰ متر از خانهها میرسد
0 نظر
در مراسم رونمایی از سه سامانه تجزیه هوشمند انواع مرسولات پستی، عیسی زارع پور در مورد پوشش و اتصال فیبر نوری در کشور صحبت کرد. او اعلام کرد که اهداف اجرای فیبر نوری در کشور به خوبی پیش رفته و حدود ۷ میلیون خانوار از این سرویس بهرهمند شدهاند. امیدواری اعلام شد که تا پایان سال پوشش فیبرنوری در کشور بیشتر شود و سرعت شبکه جهانی نیز افزایش یابد. همچنین، برنامههایی برای ایمنتر کردن شبکه جهانی برای کودکان و نوجوانان اعلام شد و امکانات لازم برای مراقبت از آنها در فضای مجازی معرفی خواهند شد. از طرفی، زیرساختهای لازم برای برخورداری از این سرویس در مناطق آبگرفتگیزده نیز توسط شرکتها تامین شده و حدود ۱۰۰ سایت ارتباطی که در این مناطق با مشکل مواجه شده بودند، بهبود یافته و مخابرات کامل پایدار شده است.
به گزارش خبرنگار دیجیاتور، عیسی زارع پور در مراسم رونمایی از سه سامانه تجزیه هوشمند انواع مرسولات پستی که امروز صبح در محل تجزیه و مبادلات مرسولات پستی برگزار شد در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوال خبرنگار دیجیاتور در خصوص وضعیت میزان پوشش و اتصال فیبر نوری در کشور گفت: پروژه فیبر نوری طبق استانداردهای دنیا در دو مرحله انجام میشود که قدم اول «هوم پس» است که یعنی فیبر در نزدیکی خانهها میرود که نام آن را پوشش گذاشتیم که در حال حاضر طبق استاندارد فعلی تا ۳۰۰ متری به روز میکنیم و احتمالاً برای سال آینده تا ۱۰۰ متری شود.
وی افزود: در قدم بعدی اگر کسی درخواست بدهد اپراتور مکلف است در مدت یک ماه سرویس را برایش فراهم کند که به این شرط می گوییم نقطه تحت پوشش قرار گرفته است یعنی فیبر تا نزدیکی خانه مردم برود و سرویس دایری را داشته باشیم و در نهایت هر کس درخواست کرد اپراتور باید بتواند ظرف یک ماه برای فرد سرویس را برقرار کند به این شرط در سایت iranfttx آن نقطه سبز رنگ میشود.
زارع پور ادامه داد: مردم باید درخواست بدهند که این امکان برایشان فراهم شود و باید مودم خود را ارتقا دهند. خیلی از اپراتورها مودم را به صورت قسطی روی سرویس حساب میکنند و عملاً هزینه زیادی برای مردم نخواهد داشت.
وی در خصوص آخرین وضعیت اجرای فیبر نوری در کشور گفت: هدف گذاری امسال برای اجرای فیبرنوری در کشور این بود که ۳۵ تا ۴۰ درصد پوشش فیبر نوری در کشور تمام شود که خدا را شکر در حال حاضر حدود ۷ میلیون خانوار تحت پوشش قرار گرفتند و طی مراسمی که این هفته خواهیم داشت که اعلام پوشش هفت میلیون فیبرنوری در کشور را خواهیم کرد و تا پایان سال هم این آمار افزایش خواهد داشت.
وزیر مخابرات با اشاره به اینکه امیدواریم تا سال آینده این عدد حداقل ۲ برابر شود، گفت: اپراتورها مشخص و شهرها تفکیک شدهاند، بیش از ۵۰۰ شهر از ۱۴۰۰ شهر مجوزهای لازم و توافقها را از سازماندهی شهری دریافت کردهاند که این مساله باعث سرعت کار میشود و در مقررات برنامه و برنامهریزی مالی، بندی آمده که به واسطه آن سازماندهی شهریها و نهادهای مربوطه باید برای پروژه فیبرنوری با وزارت مخابرات همکاری داشته باشند که ما امیدواریم سال آینده سال درخشانی برای پروژه فیبرنوری باشد و بتوانیم حداقل ۶۰ تا ۷۰ درصد کشور را تحت پوشش قرار دهیم.
وی افزود: با فراهم شدن این خدمت میتوان سرعت شبکه جهانی را تا حد بالایی افزایش داد و اکنون مشترکانی که از این سرویس استفاده میکنند سرعتهایی تا هزار مگابیت بر ثانیه را نیز تجربه کردهاند.
زارع پور درباره استقبال از شبکه جهانی کودکان نیز گفت: رویدادی برای شبکه جهانی ایمن تر داشتیم که جشنوارهای برگزار شد به نام جشنواره محصولات دیجیتال و دوستدار خانواده و ما هدف مان در وزارت مخابرات این است که در راستای مصوبات شورای عالی فضای مجازی فناوریهایی که کمک میکنند به خانوادهها تا بچهها در فضای امنی بتوانند از فضای مجازی استفاده کنند را تشویق کنیم.
وی گفت: این جشنواره در همین راستا برگزار شد و نامزدهای دریافت نشان دوستدار خانواده معرفی شدند که در ۲۷ اردیبهشت ماه روز جهانی مخابرات داوریها کامل میشود و محصولاتی که مردم با خیال راحت میتوانند استفاده کنند و امکانات لازم برای مراقبت از کودکان در فضای مجازی را دارند، معرفی خواهیم کرد.
وزیر مخابرات گفت: بحث شبکه جهانی کودک و نوجوان هم حدود یک سالی است که با سرشماره #۴۵۶* راه اندازی شده که پدر و مادرها میتوانند با خیالت راحت تنظیماتی را به اختیار در شیوه استفاده از فضای مجازی توسط کودکان انجام دهند و براساس بررسیهای انجام شده بیش از یک میلیون نفر از این سرویس استفاده میکنند البته این آمار برای سه ماه قبل است و آمار جدید توسط دوستان اعلام میشود.
وی در ادامه در خصوص زیر ساخت ارتباطی درجریان آبگرفتگی سیستان و بلوچستان گفت: به دلیل آبگرفتگی و قطعی برق در سیستان و بلوچستان ارتباط برخی از سایتهای ارتباطی دچار اختلال شده بود که با فعالیت شبانه روزی، شرکت مخابرات و شرکت زیر ساخت در حال حاضر ارتباط همه سایتهای ارتباطی برقرار است و قطعی چندین مورد خرابی و قطعی برطرف شده و نزدیک به ۱۰۰ سایت ارتباطی ارتباطشان مشکل پیدا کرده بود که در حال حاضر مخابرات کامل پایدار است.
زارع پور در پایان در خصوص ساخت و ساز موبایل گفت: مسؤولیت اصلی ساخت و ساز موبایل با وزات صمت است برنامه ریزی مشترک بین وزارت مخابرات و وزارت صمت انجام میدهیم و زیرساخت های لازم را به شرکتهای توانمند در ساخت و ساز گوشی، قرار میدهیم و انشالله سال آینده سال پر بارتر برای این موضوع خواهد بود.
توسعه فیبر نوری در کشور، افزایش سرعت شبکه جهانی، استفاده از شبکه جهانی ایمن برای کودکان، راه اندازی سیستم شماره #۴۵۶*، زیرساخت ارتباطی در صورت بحران، مخابرات پایدار در سیستان و بلوچستان، و تحقق برنامه های ساخت و ساز موبایل از جمله موضوعاتی است که مورد بحث در این متن بود.