استفاده از لنز هوشمند جلوگیری از ایجاد کوری بر اثر گلوکوم کوری میکند.

لنز هوشمند از کوری ناشی از گلوکوم جلوگیری می‌کند


با همکاری محققان موسسه آموزش عالی Northumbria انگلیس و بوغازیچی ترکیه، لنزی ابداع شده است که با استفاده از حسگر غیرفعال الکتریکی می‌تواند نوسان فشار داخل چشم (IOP) را تشخیص داده و گلوکم را ردیابی کند. این لنز با استفاده از یک سیستم خوانش الکترونیک پوشیدنی اطلاعات را جمع آوری، ذخیره و پردازش می‌کند، سپس داده‌های پردازش شده برای ارزیابی به چشم پزشک ارسال می‌شود. این لنز قابلیت ردیابی علائم دیگر از جمله سنجش گلوکز، اسید لاکتیک و سایر مولکول‌ها در چشم را هم دارد. امیدواریم این تکنولوژی بتواند در تشخیص زودهنگام گلوکوم و جلوگیری از نابینایی در افراد مورد استفاده قرار بگیرد.

به گزارش دیجیاتور به نقل از نیواطلس، کارشناسان امیدوارند این لنز به تشخیص زودهنگام گلوکوم منجر شود. این بیمار در صورت درمان نشدن نابینایی فرد را در پی خواهد داشت.

منابع آبی‌سیاه یا گلوکوم اصطلاحی برای توصیف گروهی از اختلالات چشمی با علت‌های متفاوت ولی اثری بالینی و مشترک بر روی چشم و عصب بینایی و وابسته به فشار داخل چشمی است.

گلوکوم زمانی به وجود می آید که عصب بینایی که چشم را به مغز متصل می کند، در اثر افزایش فشار درون چشم (IOP)آسیب ببیند. این امر در نتیجه تجمع مایع در قسمت جلویی چشم اتفاق می افتد. در صورتیکه بیماری مذکور درمان نشود نابینایی را در پی خواهد داشت. این بیماری طی گذر زمان به کندی گسترش می یابد و قبل از نابینایی آسیب های جبران ناپذیری وارد می کند. زمانیکه گلوکوم ردیابی می شود، آسیب به چشم وارد شده است.

اما اکنون با همکاری محققان موسسه آموزش عالی Northumbria انگلیس و بوغازیچی ترکیه(Boğaziçi )احتمالا این روند تغییر کند. این پژوهشگران لنزهایی ابداع کرده اند که نوسان IOP را با کمک اطلاعات جمع آوری شده جهت تشخیص گلوکوم، ردیابی می کند و اکنون روی انسان ها نیز آزمایش شده است.

یک حسگر غیرفعال الکتریکی در لنز چشمی نرم نصب می شود. لنز مذکور از جنسPDMS ساخته شده است. داده های جمع آوری شده به طور بی سیم به وسیله یک سیستم خوانش الکترونیک پوشیدنی جمع آوری و پردازش می شود. یک سیستم خوانش الکترونیک پوشیدنی داده ها را به طور بی سیم جمع آوری ، ذخیره و پردازش می کند. داده های پردازش شده در مرحله بعد برای ارزیابی به چشم پزشک ارسال می شود.

محققان معتقدند این لنز علاوه بر تشخیص گلوکوم می تواند برای ردیابی علائم دیگر از جمله سنجش گلوکز، اسید لاکتیک و دیگر مولکول های موجود در چشم به کار رود.


با توجه به پژوهش انجام شده توسط محققان موسسه آموزش عالی Northumbria انگلیس و بوغازیچی ترکیه، لنزهایی ابداع شده است که می‌توانند با استفاده از حسگر غیرفعال الکتریکی نصب شده در لنز چشمی نرم، نوسان فشار داخل چشم را ردیابی کنند. این لنز از جنس PDMS ساخته شده و داده‌های جمع آوری شده توسط سیستم خوانش الکترونیک پوشیدنی جمع آوری و پردازش می‌شود. در ادامه، داده‌های پردازش شده به چشم پزشک ارسال می‌شود. این لنز علاوه بر تشخیص گلوکوم، قادر است علائم دیگری از جمله سنجش گلوکز، اسید لاکتیک و دیگر مولکول‌های موجود در چشم را نیز ردیابی کند. امیدواریم که استفاده از این لنز منجر به تشخیص زودهنگام گلوکوم شود و باعث جلوگیری از نابینایی و آسیب‌های دیگر در چشم شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *