صدور مجوز بازرگانی بینالملل ۵ هزار دستگاه اتوبوس
0 نظر
معاون ترانزیت وزیر راه و شهرسازی از نیاز به توسعه و نوسازی ناوگان ترانزیت در حوزه بزرگراهای و ریلی خبر داد. او اشاره کرد که تولیدات داخلی در حال حاضر نمیتواند تمامی نیازها را پوشش دهد و باید در کنار آن بازرگانی بینالملل هم داشته باشیم. برای توسعه و نوسازی ناوگان بزرگراهای، تفاهمنامههایی بین سازمان راهداری و ۱۰ شرکت داخلی امضا شده است. همچنین بر اساس مقررات برنامهریزی مالی سال ۱۴۰۲، مجوز بازرگانی بینالملل ۵ هزار دستگاه اتوبوس داده شده است. از سرمایهگذاران نیز درخواست شده است تا در این حوزه مشارکت کنند. همچنین در حوزه ترانزیت ریلی هم میتوان از ظرفیت ساخت لوکوموتیو در داخل استفاده کرد و در کنار آن نیاز به بازرگانی بینالملل نیز وجود دارد. استفاده بیشتر از ترانزیت عمومی ریلی و بزرگراهای منجر به کاهش حوادث و افزایش ایمنی سفرها میشود.
به گزارش دیجیاتور، شهریار افندیزاده معاون حملونقل وزیر راه و شهرسازی درباره اقدام به بازرگانی بینالملل در حوزه نوسازی ناوگان حملونقل، گفت: در زمینه بزرگراهای و ریلی نیاز به توسعه و نوسازی ناوگان قطعاً وجود دارد تا خدمات مورد انتظار مردم هرچه سریعتر پاسخ داده شود.
دبیر شورایعالی هماهنگی ترابری کشور با اشاره به ظرفیت ساخت و ساز داخلی برای ساخت و ساز ناوگان گفت: از همه ظرفیت داخلی در راستای تحقق توسعه و نوسازی ناوگان استفاده میکنیم اما تولیدات داخلی در حال حاضر و در زمان کوتاه نمیتواند همه نیازها را پوشش دهد و باید در کنار آن بازرگانی بینالملل هم داشتهباشیم.
معاون حملونقل وزیر راه و شهرسازی یادآور شد: در زمینه نوسازی و توسعه حملونقل بزرگراهای، سازمان راهداری و ترانزیت بزرگراهای با ۱۰ شرکت و کارخانه داخلی تفاهمنامه امضا کرده یا در حال انعقاد تفاهمنامه است که شامل ساخت و ساز اتوبوس، مینیبوس و ون میشود. بر اساس مقررات برنامهریزی مالی سال ۱۴۰۲، مجوز بازرگانی بینالملل ۵ هزار دستگاه اتوبوس داده شده و کمیتهای مشترک بین وزارت راه و شهرسازی و وزارت صمت تشکیل شده تا از این ظرفیت ایجاد شده توسط مقررات استفاده شود.
معاون حملونقل وزیر راه و شهرسازی گفت: از سرمایهگذاران درخواست میکنیم در این حوزه مشارکت کنند تا اتوبوسها هرچه سریعتر خریداری و وارد کشور شود و خدمات حملونقل بزرگراهای رونق یابد چرا که تعداد سفرهای بزرگراهای افزایش یافته و ناوگان ترانزیت عمومی باید تقویت شود.
افندیزاده ادامهداد: جلسات منظمی به ریاست وزیر راه و شهرسازی و رؤسای سازمانها و شرکتهای مرتبط برای توسعه و نوسازی ناوگان عمومی بهصورت منظم برگزار میشود تا برنامهریزی مناسبی برای ان در سال ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ انجام شود. همچنین علاوه بر ترانزیت عمومی بزرگراهای، باید در حملونقل ریلی هم، علاوه بر اینکه باید از ظرفیت ساخت لکوموتیو در داخل استفاده کنیم قطعاً نیاز به بازرگانی بینالملل داریم که مکمل هم باشند و خدمات هرچه زودتر در اختیار مردم قرار گیرد و در این زمینه وزارت راه و شهرسازی به کمک سایر دستگاهها در حال برنامهریزی است.
معاون حملونقل وزیر راه و شهرسازی درباره کشورهای مبدا بازرگانی بینالملل توضیح داد: مشخصات فنی ناوگان هم در حملونقل بزرگراهای و هم در حملونقل ریلی از سوی شرکت خطوط ریلی و سازمان راهداری و ترانزیت بزرگراهای بر اساس استانداردهای کشور و هماهنگ با سیستم ناوگان داخل کشور تعیین شده و واردکنندگان میتوانند از هر کشوری که این مشخصات را دارد، ثبت سفارش انجام دهند که حمایت وزارت راه و شهرسازی را نیز بههمراه دارد. در حوزه ناوگان ریلی مقرر شده شرکت خطوط ریلی طی یک برنامه مشخص در خصوص بازرگانی بینالملل لکوموتیو علاوه بر استفاده از تولیدات داخلی اقدام لازم را انجام دهد.
دبیر شورایعالی هماهنگی ترابری کشور تأکید کرد: تامین مالی اصلی توسط بخش خصوصی انجام میشود و باید مسیر را برای حضور فعال آنها هموار کنیم تا با حمایت حکومت بتوانند نقش اصلی در توسعه و نوسازی ناوگان حملونقل عمومی داشتهباشند. بدیهی است، استفاده بیشتر از حملونقل عمومی ریلی و بزرگراهای منجر به کاهش حوادث و افزایش ایمنی سفرها میشود.
نتیجه گیری این متن این است که در حوزه نوسازی و توسعه ترانزیت بزرگراهای و ریلی، نیاز به توسعه و نوسازی ناوگان ترانزیت وجود دارد تا به خدمات مورد انتظار مردم پاسخ داده شود. در حال حاضر، تولیدات داخلی نمیتواند تمامی نیازها را پوشش دهد و بنابراین، نیاز به بازرگانی بینالملل نیز وجود دارد. برای تحقق توسعه و نوسازی ناوگان، استفاده از ظرفیت ساخت و ساز داخلی کنار بازرگانی بینالملل قرار میگیرد. همچنین، تامین مالی بخش خصوصی در این حوزه تأکید شده است و باید مسیر را برای حضور فعال آنها هموار کرد تا به توسعه و نوسازی ناوگان ترانزیت همکاری کنند. استفاده بیشتر از ترانزیت عمومی بزرگراهای و ریلی منجر به کاهش حوادث و افزایش ایمنی سفرها خواهد شد.