سهم صنایع کوچک در اشتغال کشور به میزان ۴۱ درصد
0 نظر
در بیست و ششمین دوره همایش رتبهبندی شرکتهای برتر ایران، مصطفی مؤمنی مدیرعامل سازمان سازماندهی صنعتی اعلام کرده است که ۱۰۰ شرکت برتر ایران از صنایع مادر و ارزآور هستند و پنج شرکت دانش بنیان نیز در فهرست برترین شرکتها قرار دارند. تحلیل این شرکتها بر اساس ۳۳ شاخص انجام شده است و شاخص فروش یکی از مهمترین شاخصها در ارزیابی شرکتها است. نرخ رشد همراه با تورم در فروش کاهشی بوده، اما نرخ رشد واقعی فروش افزایشی بوده است که نشان از رشد ساخت و ساز و ارزش افزوده است. همچنین، مجید درویش معاون مشاوره و تحقیق سازمان سازماندهی صنعتی اعلام کرده است که صنایع کوچک ۴۱ درصد، صنایع متوسط ۱۲ درصد و صنایع بزرگ ۴۷ درصد از اشتغال سهم دارند و شغلها در شرکتهای بزرگ کیفیت بیشتری دارند. هدف سازمان سازماندهی از رتبهبندی شرکتها، ساخت و ساز اطلاعات در مورد بنگاههای مالی کشور و شفافسازی فضای کسب و کار، گسترش رقابت بین بنگاههای مالی، برنامهریزی در بنگاههای مالی و میزان اثرگذاری در دانش مالی ملی است.
به گزارش دیجیاتور، مصطفی مؤمنی مدیرعامل سازمان سازماندهی صنعتی امروز در بیست و ششمین دوره همایش رتبهبندی شرکتهای برتر ایران اظهار کرد: این ۱۰۰ شرکت از صنایع مادر و ارزآور هستند و پنج شرکت دانش بنیان نیز در فهرست ۱۰۰ شرکت برتر قرار دارند که اتفاق مبارکی است. برای رتبهبندی این شرکتها، صورتهای مالی و گزارشهای حسابرسی شرکتها در سال گذشته دریافت و تحلیل اطلاعات بر اساس ۳۳ شاخص انجام شده است.
وی افزود: در این میان شاخص فروش یکی از مهمترین شاخصها در ارزیابی شرکتهای برتر است البته در سالهای گذشته این شاخصها که همه کمی هستند، توسعه پیدا کرده و در سالهای آینده هم شاخصهای جدید ارائه میشود.
مؤمنی همچنین گفت: در بررسی شرکتها مشخص شد که نرخ رشد همراه با تورم در فروش کاهشی بوده، اما نرخ رشد واقعی فروش افزایشی بود؛ یعنی در یک سال گذشته که مبنای ارزیابی بوده مهار تورم صورت گرفته و قیمتها توسط حکومت کنترل شده و ۱۱ درصد نرخ واقعی فروش افرایش یافته که به خاطر رشد ساخت و ساز و ارزش افزوده است.
سهم ۴۱ درصدی صنایع کوچک از اشتغال
همچنین مجید درویش معاون مشاوره و تحقیق سازمان سازماندهی صنعتی در این مراسم اظهار کرد: صنایع کوچک ۴۱ درصد، صنایع متوسط ۱۲ درصد و صنایع بزرگ ۴۷ درصد از اشتغال سهم دارند. همچنین شغلها در شرکتهای بزرگ کیفی است.
وی ادامه داد: ارزش افزوده ۵۰۰ شرکت حدود ۱۳ درصد ساخت و ساز ناخالص ملی و ارزش افزوده ۱۰۰ شرکت اول برتر ۱۱ درصد ساخت و ساز ناخالص ملی است. میزان فروش ۵۰۰ شرکت ۴۶ درصد ساخت و ساز ناخالص ملی و ۱۰۰ شرکت برتر ۴۱ درصد ساخت و ساز ناخالص ملی است.
درویش با بیان اینکه رتبهبندی شرکتهای برتر از سال ۱۳۷۷ آغاز شده است، گفت: بررسی ۱۰۰ شرکت برتر ایران از نظر شاخص میزان فروش شروع شد، چراکه میزان اثرگذاری یک بنگاه مالی در ابعاد دانش مالی ملی با میزان فروش آن رابطه مستقیم دارد. در سالهای بعد با استقبال شرکتها، از نظر تعداد شرکتها اکنون به ۵۰۰ شرکت بزرگ رسیدیم که بر اساس شاخص میزان فروش و ۳۲ شاخص دیگر با یکدیگر رتبهبندی و مقایسه کردیم. با این رتبهبندی جایگاه هر شرکت در فهرست عمومی و همچنین جایگاه شرکت در گروههای صنعتی مشخص میشود
معاون مشاوره و تحقیق سازمان سازماندهی صنعتی تصریح کرد: هدف سازمان سازماندهی از رتبهبندی شرکتها، ساخت و ساز اطلاعات در مورد بنگاههای مالی کشور و شفافسازی فضای کسب و کار، گسترش رقابت بین بنگاههای مالی، برنامهریزی در بنگاههای مالی و میزان اثرگذاری در دانش مالی ملی است.
درویش با اشاره به اینکه شرکتهای بزرگ در حوزه ساخت و ساز و فروش خارجی نقش بسزایی در دانش مالی کشورها دارند، گفت: رتبهبندی شرکتهای برتر در سطح جهانی، منطقهای و کشوری نیز صورت میگیرد و کشورهای آمریکا، چین، ترکیه و هندوستان هر ساله ۵۰۰ شرکت برتر را معرفی میکنند.
صعود شرکتهای بزرگ و دانش بنیان در فهرست ۱۰۰ شرکت برتر ایران اتفاق مبارکی است. در رتبهبندی شرکتها، شاخص فروش از مهمترین شاخصها است و نشاندهنده تاثیرگذاری بنگاهها در دانش مالی ملی است. علاوه بر این، نرخ رشد واقعی فروش در برخی شرکتها افزایش یافته، که نشاندهنده رشد ساخت و ساز و ارزش افزوده است. سهم صنایع کوچک از اشتغال ۴۱ درصد است و شغلها در شرکتهای بزرگ کیفیت بالایی دارند. ارزش افزوده برخی از شرکتها نیز از ساخت و ساز ناخالص ملی یک کشور تا حدود ۱۳ درصد را تشکیل میدهد. رتبهبندی شرکتها هدفی جهت شفافسازی فضای کسب و کار، گسترش رقابت و برنامهریزی هرچه بهتر در بنگاههای مالی است. این رتبهبندی هم در سطح جهانی و هم در سطح کشورهای دیگر انجام میشود.