راه‌اندازی پویش و اجرای طرح کاشت یک میلیارد درخت در دهه فجر

راه‌اندازی پویش و رزمایش‌های طرح کاشت یک میلیارد درخت در دهه فجر


در این متن عباسعلی نوبخت، معاون وزیر جهاد زراعت، در جلسه هفتگی طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت اظهار داشت که فرصت های خوبی به مناسبت های مختلف در ماه بهمن و روزهای دهه مبارک فجر برای مشارکت مردم در اجرای این طرح وجود دارد. او تاکید کرد که اجرای این طرح جوش و خروش زیادی در آحاد مردم ایجاد کرده و بخش ها و دستگاه های مختلف همکاری های خوبی با این طرح آغاز کردند. همچنین اشاره شده است که امکانات آموزش و پرورش، به عنوان ظرفیتی برای میراث سازی و هم افزایی درختکاری و درختداری در کشور استفاده خواهند شد و برای اجرای این طرح، همکاری و مشارکت سازمان ها و دستگاه های مردم نهاد لازم است. نوبخت همچنین اشاره کرد که استانداری ها نیز در اجرای این طرح همکاری خوبی داشته اند و تشکل ها و سازمان های مردم نهاد نیز دعوت شده اند تا در نظارت بر اجرای طرح کاشت یک میلیارد درخت سهیم باشند و نتایج این طرح را در جامعه منعکس کنند.

به گزارش دیجیاتور به نقل از وزارت جهاد زراعت، عباسعلی نوبخت در پنجاه و نهمین جلسه هفتگی طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت با بیان این که نزدیک به ۲۵۰ میلیون اصله نهال ذخایر زمین در کشور ساخت و ساز شده است، اظهار داشت: روزهای دهه مبارک فجر و مناسبت‌های مختلف در ماه بهمن همچون ولادت حضرت علی (ع)، ولادت امام حسین (ع)، ولادت حضرت ابوالفضل (ع) و مبعث پیامبر گرامی، فرصت‌های خوبی برای مشارکت مردم در اجرای طرح کاشت یک میلیارد درخت در عرصه‌های تعیین شده است.

وی افزود: اجرای طرح مردمی یک میلیارد درخت، جوش و خروش زیادی در آحاد مردم کشور برای رسیدن به ایران سرسبز و قوی ایجاد کرده و بخش‌ها و دستگاه‌های مختلف همکاری‌های خوبی را با این طرح آغاز کرده‌اند.

معاون وزیر جهاد زراعت، امکانات آموزش و پرورش از جمله بستر نرم‌افزاری مجازی دانش‌آموزان (شاد) را ظرفیتی برای میراث‌سازی و هم‌افزایی برای درختکاری و درختداری در کشور عنوان و اظهار کرد: با توجه به ۱۶ میلیون و ۶۰۰ هزار دانش‌آموز، ۸۷۰ هزار معلم و آموزگار و دبیر و ۱۰۰ هزار معلم دانشجو در کشور می‌توان از ظرفیت این شبکه آموزشی در استان‌ها بهره برد.

وی با اشاره به انعقاد تفاهم‌نامه همکاری میان وزارتخانه‌های جهاد زراعت و آموزش و پرورش نیز گفت: بر مبنای یکی از بندهای این تفاهم‌نامه قرار شد هر مدرسه یک نهالستان شود و از این رو ادارات کل ذخایر زمین و آبخیزداری استان‌ها و مدیران سازمان‌های آموزش و پرورش موظفند در راستای این تفاهم‌نامه به سازمان ذخایر زمین و و آبخیزداری کشور و هم به آموزش و پرورش گزارش کار خود را ارائه دهند.

نوبخت تاکید کرد؛ برای تحقق اهداف سازمان ذخایر زمین و آبخیزداری به بهترین شکل باید تلاش‌ها برای هم‌افزایی و مشارکت مردم با طرح کاشت یک میلیارد درخت در سراسر کشور افزایش یابد.

وی همکاری و مشارکت برخی دستگاه‌ها از جمله استانداری‌ها را برای اجرای این طرح ستود و گفت: استاندارهای هرمزگان، کردستان، بوشهر و خراسان جنوبی همکاری خوبی داشتند به طوری با استاندار خراسان جنوبی نزدیک به ۱۰۰ هزار هکتار عرصه در منطقه‌ای از این استان برای مقابله با بیابان زدایی و اجرای عملیات بیولوژیک آماده شده است.

رییس سازمان ذخایر زمین و آبخیزداری کشور بار دیگر بر نقش تشکل‌ها و سازمان‌های مردم‌نهاد تاکید ورزید و اذعان داشت: به ادارات کل ذخایر زمین و آبخیزداری استان‌ها ابلاغ کرده‌ایم که نمایندگان تشکل‌ها را در جلسات طرح یک میلیارد درخت دعوت کنند.

نوبخت افزود: ما به دنبال این هستیم این تشکل‌ها که نمایندگان مردم هستند بر اجرای طرح کاشت یک میلیارد درخت نظارت داشته باشند و مردم نتیجه اقدامات و تغییرات در عرصه‌های ذخایر زمین را در جامعه منعکس کنند.


اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در کشور جوش و خروش زیادی در مردم بوجود آورده است. این طرح موجب همکاری‌های خوبی در بین بخش‌ها و دستگاه‌های مختلف شده است. استفاده از امکانات آموزش و پرورش، بهره گیری از ظرفیت بستر نرم‌افزاری مجازی دانش‌آموزان و همچنین تفاهم‌نامه همکاری بین وزارتخانه‌های جهاد زراعت و آموزش و پرورش نیز موجب تسهیل در اجرای طرح و میراث‌سازی برای درختکاری و درختداری در کشور شده است. همچنین همکاری استانداری‌ها در استان‌های هرمزگان، کردستان، بوشهر و خراسان جنوبی و همچنین نقش تشکل‌ها و سازمان‌های مردم‌نهاد در اجرای طرح تحسین شدیدی دریافت کرده است. در نهایت، نظارت تشکل‌ها بر اجرای طرح و نتیجه‌گیری از تغییرات در عرصه‌های ذخایر زمین و آبخیزداری نیز اهمیت دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *