دستورالعمل فروش خارجی برق از منابع تجدیدپذیر به توابع اعلام گردید.

دستورالعمل صادرات برق تجدیدپذیرها ابلاغ شد


به گفتگوی مصطفی رجبی مشهدی، سخنگوی تولیدی برق و مدیر عامل توانیر، استناد شده است که در آن آمده که مجوزهای لازم برای تامین مالی در نیروگاه‌های تجدید پذیر، برقابی و ذغال سنگ‌سوز به سرمایه‌گذاران متقاضی واگذار خواهد شد. این دستورالعمل امکان فروش خارجی برق برای سرمایه گذاران نیروگاه‌های تجدید پذیر را تنظیم کرده و در مواقعی که سرمایه گذاران نمی‌توانند برق مورد نیاز را تأمین کنند، وزارت نیرو برق را خریداری و صادر خواهد کرد. با ابلاغ این دستورالعمل، انتظار می‌رود تامین مالی در نیروگاه‌های تجدید پذیر در کشور رشد قابل توجهی داشته باشد و سود قابل توجهی هم برای شبکه سراسری برق کشور و هم برای سرمایه گذاران به دست آید.

به گزارش دیجیاتور به نقل از وزارت نیرو، مصطفی رجبی مشهدی سخنگوی تولیدی برق و مدیر عامل توانیر افزود: بر اساس این مصوبه در صورتی که ظرفیت مازاد برای خطوط صادراتی برق کشور وجود داشته باشد، مجوزهای لازم جهت تامین مالی در حوزه نیروگاه‌های تجدید پذیر، برقابی و حتی ذغال سنگ‌سوز به سرمایه‌گذاران متقاضی واگذار خواهد شد.

سخنگوی تولیدی برق با استناد به دستورالعمل مورد اشاره تصریح کرد: امکان فروش خارجی برق برای سرمایه گذاران این نیروگاه‌ها به مدت ۸ ماه در سال فراهم شده و سرمایه گذاران می‌توانند علاوه بر احداث نیروگاه تجدید پذیر یا برقابی نسبت به افزایش ظرفیت صادراتی شبکه برق کشور اقدام کنند.

سخنگوی تولیدی برق با تاکید بر اینکه تأمین برق هموطنان در داخل کشور همیشه در الویت بوده و هست افزود: در ۴ ماه ایام اوج مصرف برق در کشور که با ناترازی ساخت و ساز و مصرف مواجه هستیم، این نیروگاه‌ها موظف به عرضه برق برای مصارف داخلی در بازار سهام انرژی هستند.

رجبی مشهدی ادامه داد: سرمایه‌گذاران می‌توانند با افزایش ظرفیت شبکه صادراتی، امتیاز استفاده از آن شبکه را برای مدت معینی در اختیار داشته باشند که موجب کسب درآمد صادراتی نیروگاه‌ها خواهد شد و با افزایش تبادلات، ظرفیت فروش خارجی و بازرگانی بین‌الملل کشور می‌تواند به پایداری شبکه برق کشور هم کمک کند.

مدیرعامل شرکت توانیر تصریح کرد: در این دستورالعمل پیش‌بینی شده است که در بازار سهام انرژی یک بازار برای مبادلات برون مرزی جهت فروش خارجی و بازرگانی بین‌الملل کشور فراهم شود و صنایع یا نیروگاه‌های مختلف و سرمایه گذاران از آن استفاده کنند.

سخنگوی تولیدی برق با اشاره به تمهید دیگری که در این دستورالعمل برای سرمایه گذاران در نظر گرفته شده است، افزود: در مواقعی که سرمایه گذاران نتوانند به دلایلی نظیر تعمیرات یا موارد مشابه، برق مورد نیاز را تأمین کنند، وزارت نیرو از بازار منطقه‌ای برق یا تابلوی بین‌المللی برق بازار سهام انرژی اقدام به خرید برق و فروش خارجی آن می‌کند.

سخنگوی تولیدی برق اظهار داشت: وزارت نیرو شرایط لازم را برای سرمایه گذاران جهت امکان تبادل برق یا بازرگانی بین‌الملل آن جهت مشارکت در تأمین برق مورد نیاز کشور در دوره اوج مصرف تابستان نیز فراهم کرده است.

مدیرعامل شرکت توانیر در پایان گفت: انتظار می‌رود با ابلاغ این دستورالعمل تامین مالی در نیروگاه‌های تجدید پذیر کشور رشد قابل توجهی داشته باشد و به واسطه اختلاف قیمت بسیار بالایی که در کشورهای همسایه با قیمت داخلی وجود دارد، سرمایه گذاران بتوانند با احداث نیروگاه‌های تجدید پذیر در کشور برق مورد نیاز آن کشورها را تأمین کنند و علاوه بر کمک به شبکه سراسری برق کشور در ایام ناترازی از سود قابل توجهی نیز برخوردار شوند.


مطابق با دستور العمل صادر شده توسط وزارت نیرو، مجوز تامین مالی در نیروگاه‌های تجدیدپذیر، برقابی و ذغال سنگ سوز به سرمایه‌گذارانی که تمایل دارند در این حوزه فعالیت کنند واگذار خواهد شد. سرمایه‌گذاران می‌توانند با افزایش ظرفیت شبکه صادراتی، امتیاز استفاده از آن را برای مدت معینی در اختیار داشته باشند. این اقدام منجر به کسب درآمد صادراتی نیروگاه‌ها خواهد شد و با افزایش تبادلات، ظرفیت فروش خارجی و بازرگانی بین‌الملل کشور نیز افزایش خواهد یافت. همچنین، در صورتی که سرمایه‌گذاران نتوانند برق مورد نیاز را تامین کنند، وزارت نیرو از بازار منطقه‌ای برق یا تابلوی بین‌المللی برق بازار سهام انرژی خرید برق و فروش خارجی آن را انجام خواهد داد. انتظار می‌رود، این دستور العمل باعث رشد قابل توجهی در تامین مالی در نیروگاه‌های تجدیدپذیر شود و علاوه بر تأمین برق مورد نیاز کشور، به واسطه احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر در کشورهای همسایه نیز سود قابل توجهی حاصل شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *