ساخت و ساز محلی موز در سیستان و بلوچستان به طور نخستین تجربه شده است.
0 نظر
در این متن، معاون امور باغبانی وزارت جهاد زراعت ایران اعلام کرده است که برنامههای توسعه گلخانهها در ایران در حال اجراست و قرار است که ایران به کشورهای دیگر، به خصوص کشورهای همسایه، در توسعه این تولیدی کمک کند. در حال حاضر، ایران در سبد فروش خارجی خود حدود ۴ میلیون تن محصول گلخانهای با کیفیت دارد. همچنین، گفته شده است که مدرنترین گلخانه ایران در استان زنجان تاسیس شده است و سالانه ۱۵ هزار تن محصول ساخت و ساز میکند که به فروش خارجی میرود. در مورد گیاهان دارویی نیز اعلام شده است که در ایران تعداد زیادی گیاه دارویی وجود دارد و اراضی کشوری به مساحت حدود ۲۵۱ هزار هکتار تحت کشت این گیاهان هستند. همچنین، خامفروشی گیاهان دارویی در کشور جلوگیری شده و زنجیرههای ساخت و ساز تقویت شدهاند. در زمینه باغبانی نیز به اهمیت باغبانی در کشور اشاره شده است و اعلام شده است که حدود ۳ میلیون هکتار تاکنون به باغبانی اختصاص یافته و این حوزه با ۱۸ درصد از اراضی زراعت و ۳۸ درصد اشتغال بخش زراعت در ایران مواجه است. در کل، باغبانی میتواند نقش مهمی در توسعه مالی کشور ایران داشته باشد.
به گزارش دیجیاتور، محمد مهدی برومندی، معاون امور باغبانی وزارت جهاد زراعت در برنامهای تلویزیونی گفت: یکی از برنامههای مهمی که ما اکنون در حال دنبال کردن آن هستیم، توسعه گلخانههای ایران است. در این راستا ما برای تجاریسازی و کیفی سازی ساخت و ساز تلاشهای بسیاری داشتیم. در گذشته ما برای گسترش گلخانهها وابسته به خارج از کشور بودیم. خوشبختانه اکنون به نقطهای رسیدیم که به بسیاری از کشورهای دنیا، به ویژه به کشورهای همسایه، در توسعه گلخانهها کمک میکنیم. امروز ما حدود ۴ میلیون تن محصول گلخانهای با کیفیت داریم که در سبد فروش خارجی کشور قرار گرفتهاند.
وی در مورد تأسیس مدرنترین گلخانه در ایران عنوان کرد: این گلخانه در استان زنجان از سوی رئیس جمهوری به بهرهبرداری رسید. حدود ۲ هزار میلیارد تومان برای این گلخانه با مشارکت بخش خصوصی و حکومت و حمایت تسهیلات وزارت جهاد زراعت تامین مالی شد. این گلخانه سالانه ۱۵ هزار تن محصول ساخت و ساز میکند که صادراتی است.
برومندی در خصوص گیاهان دارویی اظهار کرد: ما حدود ۲ هزار و ۳۰۰ گیاه دارویی در ایران داریم. هماکنون حدود ۲۵۱ هزار هکتار از اراضی کشور تحت کشت گیاهان دارویی بوده و حدود ۴۰۰ هزار تن انواع گیاهان دارویی را ساخت و ساز میکنیم. نکته حائز اهمیت که در این حکومت به آن توجه ویژهای شده، این است که از خامفروشی گیاهان دارویی جلوگیری شده و زنجیرههای ساخت و ساز تقویت شود.
وی در ادامه گفت: در حال حاضر گیاهان دارویی حدود ۲۰۰ میلیارد دلار گردش مالی را در دنیا به خود اختصاص دادهاند. خوشبختانه کشور ما به لحاظ تنوع گیاهان دارویی، جای کار بسیاری در این حوزه دارد. در سه سال اخیر ما از دو پالایشگاه بزرگ گیاهان دارویی در کشور بهرهبرداری کردیم. در این پالایشگاه عصاره گیاهان دارویی گرفته شده و به عنوان پایه بسیاری از مواد غذایی، بهداشتی و دارویی از آن استفاده میشود.
برومندی اظهار کرد: گیاهان دارویی، اساساً گیاهان کممنابع آبیبر بوده و کشور ما نیز جز مناطق خشک و نیمهخشک قرار میگیرد. لذا در این زمینه جای کار بسیاری وجود دارد. در این راستا وزیر محترم برنامههای متعددی را به مجلس تقدیم کرده و ما در حال اجرای این برنامهها هستیم. انتظار میرود که در همین حکومت اتفاقات بسیار خوبی در زمینه گیاهان دارویی رخ دهد.
وی در مورد اهمیت حوزه باغبانی گفت: ما حدود ۳ میلیون هکتار باغ در ایران داریم. ۱۸ درصد اراضی زراعت کشور در اختیار بخش باغبانی و باغداران ایران است. همچنین ۳۸ درصد اشتغال بخش زراعت در حوزه باغبانی ایران است. این یعنی ۴۵ درصد درآمد ارزی کشور به حوزه باغبانی اختصاص دارد. تقریباً ۲۶ میلیون تن محصولات باغبانی در کشور با خودکفایی کامل در حال ساخت و ساز هستند. با این حال چند محصول گرمسیری یعنی موز، آناناس، انبه و نارگیل به صورت وارداتی هستند. البته برای رفع نیاز در این محصولات نیز برای اولین بار موز در استان سیستان و بلوچستان و سواحل مکران در حال ساخت و ساز است.
توسعه گلخانههای ایران و فروش خارجی ۴ میلیون تن محصول گلخانهای با کیفیت به کشورهای همسایه همچون برنامه اصلی وزارت جهاد زراعت است. افتتاح گلخانه مدرن در استان زنجان و ساخت و ساز ۱۵ هزار تن محصول صادراتی سالانه از این گلخانه، نتیجهای است که با همکاری بخش خصوصی و حکومت و با تامین مالی ۲ هزار میلیارد تومان تحقق یافته است. وزارت جهاد زراعت همچنین به توسعه ساخت و ساز گیاهان دارویی در کشور کمک میکند. تاکنون ۲ هزار و ۳۰۰ گیاه دارویی در ایران به کشت میرسند و حدود ۴۰۰ هزار تن انواع گیاهان دارویی ساخت و ساز میشود. هدف حکومت از توسعه این تولیدات، جلوگیری از خامفروشی گیاهان دارویی و تقویت زنجیره ساخت و ساز است. اهمیت باغبانی در کشور هم در تأمین غذای کشور و هم در تأمین اشتغال و درآمد ارزی تأکید شده است. کشور ایران با داشتن تنوع مناسب گیاهان دارویی، میتواند در بازار جهانی این حوزه قدرتمندی باشد. با این حال نیاز به بازرگانی بینالملل برخی محصولات گرمسیری همچون موز، آناناس، انبه و نارگیل در کشور وجود دارد، اما در حال حاضر تلاشهایی برای ساخت و ساز این محصولات در مناطقی همچون سیستان و بلوچستان و سواحل مکران انجام میشود.