ساخت و ساز شناسنامه دار از گونه در حال انقراض خرس سیاه بلوچی

تولید رده سلولی شناسنامه دار از گونه در حال انقراض خرس سیاه بلوچی


بانک سلول‌های انسانی و جانوری ایران با ساخت و ساز رده سلولی تایید هویت شده از خرس سیاه بلوچی، نمونه‌های سلولی تایید هویت شده و شناسنامه‌دار از یوزپلنگ آسیایی و خرس مازندران به مجموعه خود اضافه کرده است. این بانک به منظور شناسایی، جمع آوری و حفاظت از منابع زیستی و ژنتیکی کشور فعالیت می‌کند و با ساخت و ساز رده سلولی از این خرس نادر، امید برای احیای گونه‌های حفاظت جانوران در معرض خطر انقراض را افزایش می‌دهد. توانستند سلول‌های خرس سیاه بلوچی را با استفاده از رویکرد “بهره برداری پایدار” در این بانک پرورش داده و آنها را تحت شناسنامه نگهداری کنند.

به گزارش دیجیاتور، به نقل از مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران دکتر مریم فرقدان سرپرست بانک سلول‌های انسانی و جانوری در خصوص این موفقیت گفت: بانک سلول‌های انسانی و جانوری در راستای ماموریت مرکز در زمینه شناسایی، جمع آوری و حفاظت از منابع زیستی و ژنتیکی کشور، برای اولین بار موفق به ساخت و ساز رده سلولی تایید هویت شده از خرس سیاه بلوچی شد.

وی افزود: خرس سیاه بلوچی به عنوان یکی از شاخص‌ترین گونه‌های زیبا و نادر حفاظت جانوران که سال‌ها در فهرست اتحادیه جهانی حفاظت اکوسیستم جای گرفته است، گونه‌ در حال انقراض بلوچستان ایران است. ساخت و ساز رده سلولی از این خرس نادر امید برای احیای گونه‌های حفاظت جانوران در معرض خطر انقراض را افزایش می‌دهد.

سرپرست بانک سلول‌های انسانی و جانوری خاطر نشان کرد: بدنبال عقد تفاهم‌نامه همکاری مشترک سازمان حفاظت اکوسیستم و این مرکز برای ایجاد بانک سلولی از گونه‌های در معرض خطر انقراض حفاظت جانوران، ذخیره‌سازی نمونه‌های سلولی ساخت و ساز شده از یوزپلنگ آسیایی آغاز شد و در این مدت کلکسیون ارزشمندی از نمونه‌های سلولی تایید هویت شده و شناسنامه‌دار از یوزپلنگ آسیایی و خرس مازندران ایجاد شد.

در این راستا، خوشبختانه متخصصان بانک سلول‌های انسانی و جانوری توانستند سلول‌های خرس سیاه بلوچی را با رویکرد “بهره برداری پایدار” پس از نمونه برداری بافتی و طی فرآیندهای آزمایشگاهی، کشت و تکثیر و با موفقیت در این بانک شناسنامه‌دار و ذخیره نمایند.


بانک سلول‌های انسانی و جانوری برای اولین بار موفق به ساخت و ساز رده سلولی از خرس سیاه بلوچی شده است. این خرس گونه‌ای نادر است و در حال انقراض در بلوچستان ایران می‌باشد. ساخت و ساز رده سلولی از این خرس می‌تواند به احیای گونه‌های حفاظت جانوران در معرض خطر انقراض کمک کند. این بانک همچنین نمونه‌های سلولی از یوزپلنگ آسیایی و خرس مازندران را نیز ذخیره کرده است. متخصصان بانک سلول‌ها با استفاده از رویکرد “بهره برداری پایدار” توانستند سلول‌های خرس سیاه بلوچی را کشت و تکثیر کنند و در این بانک شناسنامه‌دار و ذخیره کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *