اقدام به افزایش 10 درصدی ساخت و ساز دام به منظور رفع کمبود گوشت قرمز

افزایش ۱۰ درصدی تولید دام برای جبران کمبود گوشت قرمز


رییس سازمان امور عشایر ایران اعلام کرده است که در دهه فجر 294 پروژه در حوزه عشایر افتتاح خواهند شد. هزینه این طرح‌ها حدود ۴۵۰۰ میلیارد ریال است و به ۲۰ هزار خانوار عشایر خدمات رسانی می‌شود. همچنین، اعتبارات سال قبل مربوط به عشایر 875 میلیارد تومان بود که در آبرسانی، راه عشایر، تأمین منابع آبی شرب و … هزینه شده است و امسال این اعتبار با افزایش سه برابری به 2632 میلیارد تومان رسیده است. رویکردهای اصلی سازمان امور عشایر کشور ساخت و ساز گوشت قرمز، مسافرت و توریسم، صنایع دستی و تولیدات گیاهان دارویی است. جهت اجرای برخی از طرح‌ها، همکاری سایر نهادها و وزارتی‌ها نیز لازم است. هدف این سازمان افزایش باروری و ساخت و ساز گوشت قرمز در جامعه عشایر است و با افزایش 10 درصدی ساخت و ساز کمبود دام سبک را در سال 1401 که با ذبح دام‌های مولد رقم زد جبران کرد.

به گزارش خبرنگار دیجیاتور، شایان نادری، رییس سازمان امور عشایر ایران در نشست خبری این سازمان با بیان اینکه ۲۹۴ پروژه قرار است در دهه فجر افتتاح شود، گفت: هزینه این طرح‌ها حدود ۴ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال بوده که به ۲۰ هزار خانوار عشایر خدمات رسانی می‌شود.

وی افزود: اعتبارات سال قبل مربوط به عشایر ۸۷۵ میلیارد تومان بوده که در حوزه‌های آبرسانی، راه عشایر، تأمین منابع آبی شرب و… هزینه شده است. این اعتبار امسال با افزایش ۳ برابری به ۲ هزار و ۶۳۲ میلیارد تومان رسید.

رییس سازمان امور عشایر کشور با اشاره به ۴ رویکرد این سازمان عنوان کرد: ساخت و ساز گوشت قرمز، مسافرت و توریسم، صنایع دستی و تولیدات گیاهان دارویی ۴ رویکرد اصلی سازمان امور عشایر بوده که ساخت و ساز گوشت قرمز و صنایع دستی با توجه به فراهم بودن زیرساخت‌ها جز اولویت‌ها است.

وی درباره تسهیلات تخصیص یافته امسال به جامعه عشایر اظهار کرد: ۱.۶ هزار میلیارد تومان (همت) تسهیلات تعریف شده بود که بخشی از آن از سوی بانک‌ها پرداخت شده و باقی تا پایان سال پرداخت می‌شود.

وی با اشاره به ساخت و ساز انرژی پاک در جامعه عشایر یادآور شد: در برخی طرح‌ها همکاری سایر نهادها را می‌طلبد. در تأمین پنل‌های خورشیدی وزارت نیرو باید آن را در اختیار ما قرار دهد یا در حوزه آموزش باید این همکاری از سوی وزارت آموزش و پرورش باشد.

افزایش باروری

نادری با اشاره به ظرفیت ساخت و ساز گوشت قرمز در جامعه عشایری کشور گفت: در حال حاضر عشایر صاحب ۲۹ میلیون رأس دام سبک هستند که ۲۵ درصد ساخت و ساز گوشت کشور را انجام می‌دهند.

وی افزود: سال گذشته با حذف ارز ترجیحی و ذبح دام‌های مولد موجب کاهش ساخت و ساز گوشت در سال جاری شد که طی تفاهم نامه ۴ جانبه قرار است یک میلیون دام به شکل قراردادی ساخت و ساز شود. در واقع با تأمین نهاده‌های دامی برای دامداران در نهایت گوشت تحویل سازمان‌های متولی می‌شود. برنامه این است که این عدد به ۶ میلیون رأس برسد.

نادری توضیح داد: قرار است با افزایش ۱۰ درصدی ساخت و ساز کمبود دام سبک، بحران سال ۱۴۰۱ که با ذبح دام‌های مولد رقم زد جبران شود.

رییس سازمان امور عشایر ایران در پاسخ به این پرسش مهر که افزایش ۱۰ درصدی به معنی باروری خارج از فصل دام‌ها است، گفت: آبستن دام‌ها با روش‌های نوین است زیرا ممکن است از آمار پیش بینی شده آمار باروری پایین‌تر باشد از این رو با مشارکت دامداران با روش‌های جایگزین بیشتر روی چندقلوزایی تمرکز می‌شود تا به عدد مورد انتظار دست پیدا کنیم.

گفتنی است با افزایش ساخت و ساز ۶ میلیون رأس دام ۳۰ هزار تن گوشت قرمز به آمار ساخت و ساز گوشت کشور افزوده می‌شود.


به گزارش خبرنگار دیجیاتور، شایان نادری، رییس سازمان امور عشایر ایران اعلام کرد که ۲۹۴ پروژه قرار است در دهه فجر افتتاح شود و هزینه این طرح‌ها حدود ۴ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال بوده که به ۲۰ هزار خانوار عشایر خدمات رسانی می‌شود. همچنین اعتبارات سال قبل مربوط به عشایر ۸۷۵ میلیارد تومان بوده است و امسال با افزایش ۳ برابری به ۲ هزار و ۶۳۲ میلیارد تومان رسید.

رییس سازمان امور عشایر کشور رویکردهای اصلی سازمان را ساخت و ساز گوشت قرمز، مسافرت و توریسم، صنایع دستی و تولیدات گیاهان دارویی عنوان کرده است. ساخت و ساز گوشت قرمز و صنایع دستی جز اولویت‌ها است.

تسهیلات تخصیص یافته امسال به جامعه عشایر ۱.۶ هزار میلیارد تومان بوده است که بخشی از آن از سوی بانک‌ها پرداخت شده و باقی تا پایان سال پرداخت خواهند شد. همچنین ساخت و ساز انرژی پاک در جامعه عشایر همکاری سایر نهادها را می‌طلبد.

ظرفیت ساخت و ساز گوشت قرمز در جامعه عشایری کشور به صورت صاحب ۲۹ میلیون رأس دام سبک است که ۲۵ درصد ساخت و ساز گوشت کشور را انجام می‌دهند. سال گذشته با حذف ارز ترجیحی و ذبح دام‌های مولد موجب کاهش ساخت و ساز گوشت در سال جاری شد که طی تفاهم نامه ۴ جانبه قرار است یک میلیون دام ساخت و ساز شود.

با افزایش ۱۰ درصدی ساخت و ساز کمبود دام سبک، بحران سال ۱۴۰۱ که با ذبح دام‌های مولد رقم زد جبران خواهد شد. آبستن دام‌ها با روش‌های نوین است و با مشارکت دامداران با روش‌های جایگزین بیشتر روی چندقلوزایی تمرکز می‌شود تا به عدد مورد انتظار دست پیدا کنیم.

با افزایش ساخت و ساز ۶ میلیون رأس دام، ۳۰ هزار تن گوشت قرمز به آمار ساخت و ساز گوشت کشور افزوده می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *