تجلیل از هنرمندان لُر در اجرای چند هنر صوتی در جشنواره «بلوط»

اجرای چند موسیقی لُری در جشنواره «بلوط»/ هنرمندن لُر تجلیل شدند


جشنواره فرهنگی “بلوط” در موسسه آموزش عالی تهران برگزار شد. در این جشنواره، سه گروه هنر صوتی از مناطق لُرنشین به اجرای برنامه پرداختند و در بخش‌هایی از مراسم، اشعار عاشقانه و حماسیِ لُری روایت شد. همچنین، تعدادی از مفاخر قوم لُر از چندین حوزه هنری و ملی مورد قدردانی و تجلیل قرار گرفتند. در سخنرانی خود، سید حمید پورمحمدی به قدمت قوم لُر و افتخارات آنها اشاره کرد و نمادی از استفاده از بلوط در برخی پول‌های جهانی را به عنوان نماد ایستادگی و مقاومت بیان کرد. جشنواره‌هایی مانند “بلوط” فرصتی است برای حفظ و حراست از مطالعات تاریخی، سنت‌ها و میراث اقوام و تقویت مخابرات فرهنگی و اجتماعی و هویت ملی.

به گزارش دیجیاتور، جشنواره فرهنگی «بلوط» ششمین دوره خود را پنجشنبه ۲۱ دی ۱۴۰۲ در سالن فردوسی موسسه آموزش عالی تهران و با استقبال علاقه‌مندان به میراث و آثار خلاقانه قوم لُر برگزار کرد.

در این برنامه سه گروه هنر صوتی از مناطق لُرنشین به اجرای برنامه پرداختند. مهدی امیریان از استان کهگیلویه و بویراحمد، محسن جلیل‌آزاد از چهارمحال بختیاری و گروه هنر صوتی «هانای» با خوانندگی بردیا مهر آرا؛ سه گروهی بودند که هر یک، بخش‌هایی از هنر صوتی مردمان لُر را روایت کردند.

در بخش‌هایی از این مراسم روشن سلیمانی و سالم پوراحمد اشعار عاشقانه و حماسیِ لُری را روایت کردند.

همچنین در این مراسم چند تن از مفاخر قوم لُر از جمله سعید انصاریان (اقدمات عملی در بازآوری جنگل‌های زاگرس با کاشت گسترده و مراقبت پیوسته از بلوط)، رضا جباری (فوق‌تخصص جراحی مغز و اعصاب و انجام حداقل ۲۰ عمل رایگان در هر ماه برای لُرتباران نیازمند)، علی فروتن (بازیگر هنر هفتم و صحنه نمایش)، فاطمه گودرزی (بازیگر هنر هفتم و صحنه نمایش)، آزیتا ترکاشوند (بازیگر هنر هفتم و صحنه نمایش)، سوگل طهماسبی (بازیگر هنر هفتم و صحنه نمایش)، علیرضا استکی (سرمربی تیم ملی بوکس)، محمدحسین علیمرادیان، مسعود عبدی، محمد چگینی، اردشیر صالح‌پور، علی‌رضا اوسیوند بازیگر هنر هفتم و تلویزیون مورد قدردانی و تجلیل قرار گرفتند.

تنها سخنران این برنامه سید حمید پورمحمدی گل‌سفیدی معاون وقت امور مالی و هماهنگی سازمان برنامه و برنامه‌ریزی مالی کشور بود. وی در صحبت‌هایش به قدمت قوم لُر و افتخاراتی که این قوم بزرگ در ایران داشته و نیز از بلوط و استفاده از نماد آن در برخی پول‌های دنیا به دلیل توجه ویژه به این درخت ارزشمند و نماد ایستادگی و مقاومت اشاره کرد.

جشنواره‌هایی مانند جشنواره فرهنگی «بلوط» با هدف ایجاد و ارتقای حس زیبای فرهنگی، فرصتی است برای حفظ و حراست از مطالعات تاریخی، سنت‌ها، مراسم و میراث اقوام و بستری برای اقوام مختلف است تا با یکدیگر آشنا شوند و مخابرات فرهنگی و اجتماعی و هویت ملی خود را تقویت کنند و از تنوع فرهنگی و اجتماعی کشور خود بهره ببرند.


جشنواره فرهنگی “بلوط” ششمین دوره خود را با استقبال علاقه‌مندان به میراث و آثار خلاقانه قوم لُر در موسسه آموزش عالی تهران برگزار کرد. در این برنامه، سه گروه هنر صوتی لُرنشین به اجرا پرداختند و بخش‌هایی از هنر صوتی و شعرهای عاشقانه و حماسی لُری نیز اجرا شد. همچنین، مفاخر قوم لُر در این جشنواره قدردانی و تجلیل شدند. سخنران برنامه نیز درباره قدمت و افتخارات قوم لُر و اهمیت درخت بلوط در میراث و هویت ملی گفتگو کرد. این جشنواره به منظور حفظ و ارتقای میراث و سنت‌ها و تعامل بین اقوام مختلف برگزار شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *