شناسایی افراد زیر مورد بدهکار پوشش ریسک باشنده

ابربدهکاران بیمه‌ای شناسایی شدند


در مراسم رونمایی از سامانه سازماندهی ریسک فساد وزیر امور مالی و دارایی، احسان خاندوزی بیان کرد که این سامانه برای کاهش زمینه‌های فساد طراحی شده است. او تاکید کرد که اطلاع‌رسانی در مورد فساد به‌عنوان یک اقدام مهم در مبارزه با آن، حائز اهمیت است و باید بر روی اصلاحات و تحولات واقعی تمرکز داشت تا به دستاوردهای مثبتی برای مردم و فعالان مالی برسیم. وی به اقدامات بخشنامه‌ها و روابط حکومتی‌های پولی و ارزی که می‌توانند بسترهای بروز فساد را فراهم کنند اشاره کرد و اظهار داشت که تلاش می‌کنند تا با پیاده‌سازی درگاه ملی مجوز، فرصت‌های فساد را کاهش دهند. همچنین، وزیر مالی اعلام کرد که امروز تا پایان حکومت در هیچ فرایند وجوه دولتی‌ستانی نیازی به حضور مودیان نباید باشد و بیان کرد که تمام صورت‌جلسات برای تعیین ارزش گمرکی در سامانه گمرک بارگذاری شده‌اند. او همچنین اضافه کرد که ابربدهکاران پوشش ریسک‌ای تشخیص داده شده و تمام شرکت‌های پوشش ریسک‌ای دستور داده شده تا آن‌ها را شناسایی کنند، با توجه به اینکه هر انرژیی برای مبارزه با فساد صرف شود، ثمرات آن ده‌ها برابر خواهند بود و امیدوار است که در پایان خدمت یک بستر پاکتر برای آیندگان فراهم شده و فساد کمتر و هزینه‌بر تر شود.

به گزارش خبرنگار دیجیاتور، احسان خاندوزی وزیر امور مالی و دارایی امروز در مراسم رونمایی از سامانه سازماندهی ریسک فساد این وزارتخانه، اظهار کرد: سامانه سازماندهی ریسک فساد در واقع سامانه‌ای برای کاهش زمینه یا بسترهای فساد است.

وی افزود: یک اقدام مهم و سهل‌الوصول برای مبارزه با فساد، اطلاع رسانی در مورد فساد بود. رویکرد مقام عالی رتبه این بود که باید بتوانیم ناظر به اصلاحات واقعی امور و رو به آینده، دستاوردی برای مردم و فعالان مالی داشته باشیم و نباید وقتمان را در گذشته سپری کنیم.

خاندوزی اضافه کرد: فساد که رخ می‌دهد چند بستر را درگیر می‌کند و ما باید این زمینه‌های لغزنده‌ای که باعث می‌شود تعدادی از فعالان مالی دچار رفتارهای فساد و سواستفاده شوند را از بین ببریم.

وزیر دانش مالی با بیان اینکه یکی از محورهای فسادزا مربوط به مقررات است، افزود: بعضاً در فرایندهای اجرای قوانین و یا به دلیل در مصونیت قرار گرفتن و عدم شفافیت‌ها و تعارض منافع شاهد بروز زمینه فساد بودیم.

وی به برخی از اقدامات مبارزه با فساد اشاره کرد و ادامه داد: از جمله اقدامات مقابله با فساد حذف رانت ارز ۴۲۰۰ تومانی بود. همچنین جلوگیری از تغییرات مستمر بخشنامه‌ها از دیگر برنامه‌های مقابله با فساد بود چراکه این امر باعث می‌شد کسانی که از رانت اطلاعاتی برخوردار بودند سودهای میلیاردی ببرند. در همین راستا در ۱۱ ماهه امسال ۱۱۹ بخشنامه صادر شد در حالی که این رقم در ۱۱ ماهه پارسال ۲۵۰ بخشنامه بود. این مدل مقرره گذاری فساد در کشور ایجاد می‌کرد. همچنین برخی از قیمت گذاری ها و روابط حکومتی‌های پولی و ارزی فسادزا بودند.

وزیر دانش مالی افزود: محور دوم مربوط یه فرایندهای اجرایی دستگاه‌ها بود که زمینه مفسدپروری را در کشور ایجاد می‌کرد؛ در همین راستا اقداماتی انجام شد که به عنوان نمونه همین که فرایندهای اخذ مجوز از دستگاه‌های کشور در قالب درگاه ملی انجام می‌شود یعنی بسترهای بروز فساد جمع می‌شود. تاکنون نزدیک به یک میلیون و ۵۰۰ هزار مجوز کسب و کار صادر شده از درگاه ملی وجود دارد. بنابراین نزدیک به ۱۰ میلیون فرصت فساد فقط از طریق پیاده سازی درگاه ملی مجوز خشکانده شده است.

وی اضافه کرد: همچنین با مفاسدی که حکومت‌های قبل در حوزه مالیاتی مواجه بودند را بدون تعارف برخورد می‌کنیم. امروز همه اوراق مالیاتی از طریق پورتال رسمی سازمان امور مالیاتی به مودیان ابلاغ می‌شود و برای دریافت و اعتراض به برگ تشخیص مالیاتی و… نیاز به حضور فیزیکی مودی نیست که همین امر جلوی فسادهای مالی را می‌گیرد. امروز ۷۵ درصد گواهی عدم بدهی مالیاتی به صورت سیستمی صادر می‌شود.

خاندوزی تصریح کرد: تلاش می‌کنیم که تا پایان حکومت در هیچ یک از فرایندهای وجوه دولتی ستانی نیاز به حضور مودی نباشد.

وی با بیان اینکه در مورد بروز فساد در گمرک حرف و حدیث زیادی بود، گفت: در مورد بخش مهمی از ارزش‌های گمرکی سامانه گمرک شفاف شد؛ به عنوان نمونه تمام صورت جلساتی که برای تعیین ارزش گمرکی تک تک قطعات، ماشین آلات و… در سامانه گمرک بارگذاری کردیم تا همه ببینند.

خاندوزی ادامه داد: همچنین سازمان اموال تملیکی از تاریکخانه خارج شد و انبارها ساماندهی شده و فروش‌ها به صورت آنلاین انجام

وزیر اموز مالی و دارایی اضافه کرد: ابربدهکاران پوشش ریسک‌ای شناسایی شدند و به همه شرکت‌های پوشش ریسک‌ای دستور داده شد که این افراد را شناسایی کنند.

وی با بیان اینکه هر قدر برای مبارزه با فساد انرژی می‌گذاریم شاهد ده‌ها برابر ثمره آن خواهیم بود، گفت: امیدواریم در روز پایان خدمت در وزارت دانش مالی زمینه و بستر پاک‌تری را برای آیندگان به ارث بگذاریم تا فساد پرریسک تر و پرهزینه تر شود.

تکمیل می‌شود…


تاکنون اقدامات مبارزه با فساد موفقیت زیادی داشته‌اند و امیدواریم که با انرژی بیشتر بتوانیم بسترهای فساد را از بین ببریم و در زمینه‌های مختلف مالی تغییرات مثبتی ایجاد کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *