با ابلاغ آیین‌نامه، بازرگانی بین‌الملل خودروهای جانبازان به فارسی ترجمه شده است + لیست نام‌ها و ارزش خودروها

آیین نامه واردات خودروی جانبازان ابلاغ شد + اسامی و ارزش خودروها


گمرک ایران به تصویب نامه هیأت وزیران درباره آئین‌نامه بازرگانی بین‌الملل خودروی جانبازان اقدام کرد. بر اساس این آئین‌نامه، وزارت صمت مکلف است مجوز بازرگانی بین‌الملل خودروی نو یا کارکرده تا سقف پنج سال به شرکت‌های خودروساز داخلی یا شرکت‌های مورد تأیید وزارت را صادر کند. ارزش خودروی وارداتی برای جانبازان بسته به وضعیت جسمی آنها تا سقفی از ۳۵ هزار یورو متغیر است. همچنین، مشمولینی که در ده سال گذشته از هیچ گونه تسهیلات اعم از بازرگانی بین‌الملل و خرید وسایل نقلیه استفاده نکرده‌اند، اولویت در بازرگانی بین‌الملل دارند. همچنین، مشمولین از پرداخت سود بازرگانی و عوارض بازرگانی بین‌الملل وسایل نقلیه و تجهیزات متناسب سازی معاف هستند. نهاد مالی هم موظف است منابع ارزی جهت بازرگانی بین‌الملل وسایل نقلیه به وزارت تولیدی، استخراج معدنی و بازرگانی تخصیص دهد. همچنین، بازرگانی بین‌الملل خودروی جانبازان حق فروش رسمی، عادی یا وکالتی وسایل نقلیه را ندارد و اقدامات قانونی لازم از جمله توقیف وسایل نقلیه توسط دفاتر ثبت اسناد رسمی و فرماندهی انتظامی صورت می‌گیرد.

به گزارش خبرنگار دیجیاتور، گمرک ایران در بخشنامه تصویب نامه هیأت وزیران در خصوص آئین نامه بازرگانی بین‌الملل خودروی جانبازان را ابلاغ کرد.

در این بخشنامه که هشتم بهمن ماه صادر شده، آمده است: به پیوست تصویر تصویب نامه هیأت وزیران طی نامه شماره ه ۶۱۲۵۴ت/‏۸۵۹۸۳‬ مورخ ۱۸ مرداد ۱۴۰۲ موضوع آئین نامه اجرایی بند (و) تبصره ۷ مقررات برنامه‌ریزی مالی سال ۱۴۰۲ کل کشور در خصوص بازرگانی بین‌الملل وسایل نقلیه توسط جانبازان، جهت بهره برداری و اقدام لازم ارسال می‌گردد.

در ماده ۱۴ مصوبه هیأت وزیران در مورد سقف بازرگانی بین‌الملل وسایل نقلیه تاکید شده است که وزارت صمت مکلف است نسبت به صدور مجوز یک دستگاه خودروی نو یا کارکرده تا سقف پنج سال به شرکت‌های خودروساز داخلی یا شرکت‌های مورد تأیید وزارت با رعایت قوانین و مقررات مربوط متناسب با وضعیت جانبازان ایثارگر (با معرفی بنیاد) به انضمام قطعات و تجهیزات مورد نیاز برای مناسب سازی وسایل نقلیه با شرایط زیر اقدام کند:

۱- ارزش خودروی وارداتی در کشور مبدأ برای جانبازان هفتاد درصد (۷۰) دو پا یا دو دست قطع از مچ و یا قطع نخاع تا سقف سی و پنج هزار (۳۵٫۰۰۰) یورو سایر جانبازان هفتاد درصد (۷۰) تا سقف سی هزار (۳۰,۰۰۰) یورو و برای جانبازان پنجاه درصد (۵۰) تا شصت و نه درصد (۶۹) تا سقف بیست و پنج هزار (۲۵٫۰۰۰) یورو (سیف) باشد.

۲- مشمولینی که ظرف ۱۰ سال گذشته از هیچ گونه تسهیلات اعم از بازرگانی بین‌الملل و خرید وسایل نقلیه استفاده نکرده اند در اولویت قرار دارند.

همچنین در ماده ۱۸ این مصوبه نیز آمده است که مشمولین از پرداخت سود بازرگانی متعلق به بازرگانی بین‌الملل وسایل نقلیه و تجهیزات مورد نیاز متناسب سازی برای ایثارگر و نیز از پرداخت عوارض مندرج در تصویب نامه شماره ۶۲۹۲۴ ت ۵۴۵۲۲ مورخ ۱۳۹۶/۵/۲۴ معاف هستند.

در ماده ۱۹ نیز تاکید شده که نهاد مالی مکلف است نسبت به تخصیص ارز تا سقف مجاز برای بازرگانی بین‌الملل هر وسایل نقلیه به شرکت با اولویت تخصیص از منابع ارزی جهت بازرگانی بین‌الملل وزارت تولیدی، استخراج معدنی و بازرگانی اقدام کند.

در ماده ۲۰ هم آمده که مشمولین بازرگانی بین‌الملل وسایل نقلیه به مدت پنج سال، حق فروش رسمی، عادی یا وکالتی خودروی وارداتی را ندارند و مراجع ذیربط از جمله دفاتر ثبت اسناد رسمی و فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران مکلف هستند اقدامات قانونی لازم از جمله عدم تعویض پلاک جهت جلوگیری از این موضوع و توقیف وسایل نقلیه را انجام دهد و مسؤولیت تخطی از آن به عهده فروشنده است.

برای مشاهده مصوبه هیأت وزیران به اینجا مراجعه کنید.

همچنین خودروهای انتخابی جانبازان و سقف ارزش به شرح جدول زیر است.

آیین نامه واردات خودروی جانبازان ابلاغ شد + اسامی و ارزش خودروها


گمرک ایران در بخشنامه ای که هشتم بهمن ماه صادر شده است، آئین نامه اجرایی برای بازرگانی بین‌الملل خودروهای جانبازان را ابلاغ کرده است. بر اساس این آئین نامه، وزارت صمت موظف است نسبت به صدور مجوز بازرگانی بین‌الملل خودروی نو یا کارکرده به جانبازان با رعایت قوانین و مقررات مربوط، اقدام کند. همچنین در این آئین نامه، سقف ارزش خودروهای وارداتی برای جانبازان با توجه به وضعیت جسمی آنها تعیین شده است. همچنین مشمولینی که در ۱۰ سال گذشته از هیچ گونه تسهیلات اعم از بازرگانی بین‌الملل و خرید وسایل نقلیه استفاده نکرده اند، در اولویت قرار دارند. در این آئین نامه آمده است که مشمولین از پرداخت سود بازرگانی برای بازرگانی بین‌الملل وسایل نقلیه و تجهیزات متناسب سازی برای ایثارگر معاف هستند. همچنین نهاد مالی موظف است نسبت به تخصیص ارز برای بازرگانی بین‌الملل هر وسایل نقلیه اقدام کند. در این آئین نامه نیز آمده است که مشمولین بازرگانی بین‌الملل وسایل نقلیه حق فروش رسمی، عادی یا وکالتی خودروی وارداتی را ندارند و مراجع ذیربط مسؤولیت تخطی از این موضوع را بر عهده دارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *