آمادگی ایران برای تأمین واکسن پاپیلومای انسانی برای نیازهای منطقه

آمادگی ایران برای تامین نیاز منطقه به واکسن پاپیلومای انسانی


گروه دارویی نیواد فارمد سلامت با هدف توسعه واکسن های نیاز کشور، از سال ۱۳۹۷ فعالیت خود را آغاز کرده است. این شرکت در حال حاضر در حال توسعه سه واکسن آنفلوانزای فصلی، روتاویروس و HPV است و توسعه محصولات جدید نیز در برنامه پیشروی شرکت می باشد. این شرکت برای توسعه بازار صادراتی محصولات، مجوز های بین المللی، به خصوص مجوز سازمان بهداشت جهانی را به دست می آورد. واکسن HPV که به عنوان یکی از پیچیده ترین تکنولوژی های ساخت واکسن در دنیا شناخته می شود، به تازگی وارد بازار شده و این شرکت توانسته است این واکسن را بومی سازی کند. ساخت و ساز این واکسن در داخل کشور نقطه قوتی است و توانایی ساخت و ساز ۱۵ میلیون دوز در سال را دارد. آینده این شرکت در ساخت و ساز انبوه این واکسن واردکننده دلار به ایران است.

به گزارش دیجیاتور به نقل از معاونت علمی، فناوری و دانش مالی دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، گروه دارویی نیواد فارمد سلامت با هدف توسعه واکسن های نیاز کشور فعالیت خود را از آذر ۱۳۹۷ آغاز کرده است. این شرکت با هدف ارتقا سلامت جامعه، اقدام به ساخت و ساز واکسن‌های انسانی کرده و در این راستا با توجه به اولویت های کشوری اقدام به توسعه سه واکسن آنفلوانزای فصلی، روتاویروس و HPV کرده است. همچنین توسعه چند محصول جدید نیز در برنامه پیشروی شرکت می باشد.

با توجه به نیاز گسترده به واکسن های انسانی در جهان و محدودیت در ساخت و ساز کننده های منطقه و ظرفیت ساخت و ساز جهانی، تمرکز شرکت بر توسعه بازار صادراتی محصولات از طریق اخذ مجوز های بین المللی علی الخصوص مجوز سازمان بهداشت جهانی پس از ورود به بازار هر محصول خواهد بود

دانش فنی ساخت و ساز واکسن HPV (پاپیلومای انسانی) یکی از پیچیده ترین تکنولوژی‌های ساخت واکسن در دنیا است که این مجموعه توانسته از صفر تا ۱۰۰ ساخت این واکسن را بومی‌سازی کند. مطالعات بالینی این واکسن، پس از گذراندن تست‌های کنترل کیفی و مطالعات پیش‌بالینی، در تیرماه ۱۳۹۸ به روی داوطلبان سالم آغاز شده و پس از اثبات اثربخشی واکسن در افزایش تیتر آنتی‌بادی و ایمن بودن آن، در اسفند ماه سال ۱۳۹۹ تائیدیه سازمان غذا و دارو ایران را برای ورود به بازار دریافت کرد.

امین قبادی، مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان نیواد فارمد سلامت در خصوص اهمیت ساخت این واکسن گفت: طی سال‌های اخیر طبق گزارش سازمان سلامت، سرطان دهانه رحم از رتبه پنجم به رتبه دوم در شیوع سرطان‌ها رسیده است. از آنجایی که برنامه های تشخیصی این ویروس، تحت پوشش پوشش ریسک در کشور ما عملی نیست و همچنین بازرگانی بین‌الملل واکسن های ضد این ویروس برای ریشه کن کردن آن در سطح کشور، هزینه سرسام‌آوری به همراه دارد، می‌توان گفت بهترین راه حل برای جلوگیری از آسیب‌های جسمی و روحی این ویروس به مردم ساخت و ساز انبوه و به صرفه این واکسن در داخل کشور است.

وی همچنین مزیت رقابتی این واکسن نسبت به نمونه های خارجی را قیمت پایین تر در عین کیفیت مشابه آن دانست و تصریح کرد: ایران، سومین کشور ساخت و ساز کننده این واکسن است و این جایگاه، سهم چشم‌گیری در بازار بین‌المللی این واکسن دارد. پیش بینی می شود با ساخت و ساز انبوه این واکسن در سال های آینده، ورود سالانه نزدیک به ۵۰ میلیون دلار ارز به داخل کشور را شاهد باشیم.

قبادی ادامه داد: طی تلاش مستمر جمعی از نخبگان جوان و اساتید برتر موسسه آموزش عالی های ایران و پس از انجام فاز مطالعاتی گسترده به مدت یک سال و دستیابی به نتایج اولیه، طرح ساخت و ساز واکسن HPV توسط این مجموعه به معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ارائه شد که به عنوان طرح کلان ملی مورد تصویب قرار گرفت، همچنین این طرح به عنوان ایده برتر توسط موسسه آموزش عالی تهران شناخته شده است. پس از سه سال تحقیق و توسعه و ساخت و ساز محصول در ابعاد آزمایشگاهی و نیمه صنعتی، این محصول آماده ساخت و ساز انبوه شد تا پس از تایید کارآزمایی بالینی وارد بازار شود

مدیر عامل شرکت دانش بنیان نیواد فارمد سلامت، با بیان اینکه پاپیلوگارد یک واکسن نوترکیب برای ایجاد محافظت کامل در برابر سویه های ۱۶ و ۱۸ ویروس پاپیلومای انسانی است، خاطرنشان کرد: این ویروس عامل حدود ۷۰ درصد سرطان‌های وابسته به HPV است و واکسیناسیون به عنوان بهترین راه برای پیشگیری از سرطان‌های ناشی از HPV معرفی می‌شود.

وی با بیان این که داده‌های حاصل از چندین کارآزمایی بالینی جهانی در مورد واکسن HPV اثربخشی بسیار بالای واکسن را در برابر ابتلا به عفونت مقاوم به انواع HPV نشان داده است اظهار داشت: نمونه خارجی واکسن پاپیلوگارد با نام تجاری گارداسیل در بازار موجود است ولی نمونه داخلی دیگری ندارد. هزینه تمام شده واکسن ایرانی یک چهارم نمونه خارجی است.

قبادی خاطرنشان کرد: شرکت ما ظرفیت ساخت و ساز ۱۵ میلیون دوز در سال واکسن را دارد و می توانیم نیاز منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا را کاملا برطرف کنیم.

به گفته وی، برای اینکه واکسن HPV به بهترین نحو کار کند، دریافت هر سه دوز قبل از شروع هرگونه فعالیت جنسی بسیار مهم است. همچنین، تجویز واکسن در سنین پایین در مقایسه با سنین بالاتر سطح آنتی بادی بالاتری ایجاد می‌کند.

از مزیت‌های واکسن پاپیلوگارد می‌توان به محافظت در برابر سایر گونه‌های سرطان‌زا (۳۳، ۴۵، ۳۱، ۳۵، ۵۲، ۵۸) به علت ویژگی محافظت متقاطع، تقویت سیستم ایمنی بیشتر و تخصصی به دلیل فرمولاسیون منحصربه‌ فرد (تیتر آنتی‌بادی بالاتر) و محافظت در حدود ۱۱ سال اشاره کرد.

قبادی با اشاره به شیوع ویروس پاپیلومای انسانی در کشور، تصریح کرد: بهتر است واکسن پاپیلوگارد در سنین ۹ تا ۱۵ سال زده شود و تلاش ما بر این است که این واکسن را به برنامه واکسیناسیون کشور واردکنیم تا همه بانوان ۹ تا ۱۵ سال بتوانند آن را دریافت کنند.


توسعه واکسن های نیاز کشور فعالیتی است که شرکت دارویی نیواد فارمد سلامت انجام می‌دهد. این شرکت با هدف ارتقا سلامت جامعه، واکسن‌های انسانی را ساخت و ساز کرده و به توسعه سه واکسن آنفلوانزای فصلی، روتاویروس و HPV می‌پردازد. همچنین، تمرکز شرکت بر توسعه بازار صادراتی محصولات و ساخت و ساز انبوه واکسن در داخل کشور است. گروه دارویی نیز توانسته است واکسن HPV را بومی‌سازی کند و پس از اثبات اثربخشی واکسن، تائیدیه سازمان غذا و دارو ایران را برای ورود به بازار دریافت کند. واکسن HPV علاوه بر محافظت در برابر ویروس پاپیلومای انسانی، می‌تواند در برابر سرطان‌های وابسته به HPV نیز محافظت کند. با ساخت و ساز واکسن‌های مورد نیاز ، شرکت می‌تواند به فروش خارجی محصولات خود بپردازد و به این ترتیب ارز درآمدزا شود. به علاوه، با ورود این واکسن به بازار، میزان سرطان دهانه رحم در جامعه کاهش می‌یابد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *