ما می توانیم ۱۰۰ میلیارد دلار از سرمایه خارج ایرانیان را جذب کنیم.

می توانیم ۱۰۰ میلیارد دلار از سرمایه ایرانیانِ خارج را جذب کنیم


در این متن، اکبر تالار پشتی، رئیس کمیسیون صنایع مجلس، بر اهمیت بخش خصوصی در حل مشکلات مالی کشور تأکید می‌کند. وی بیان می‌کند که بدون حضور حداکثری بخش خصوصی، مشکلات مالی قابل حل نخواهد بود و تمام تکیه‌مان باید به این بخش باشد. تالار پشتی اعتقاد دارد که با ایجاد سازوکارهای لازم، می‌توان سرمایه ایرانیان خارج از کشور را جذب کرد، اما این نیازمند تضمین‌های لازم است. وی همچنین اشاره می‌کند که بخش خصوصی دچار انسجام نبوده و با انسجام در این بخش، می‌توان قوانین به نفع تولیدکننده و بازار تغییر داد. تالار پشتی همچنین معتقد است که وجوه دولتی برای تقویت زیرساخت‌ها و نه برای خفه کردن ساخت و ساز استفاده می‌شود و نفوذی‌ها در دانش مالی کشور مشکل‌ساز هستند. او بر اهمیت تامین مالی داخلی و خارجی تأکید می‌کند و برای این منظور ایجاد زمینه‌های لازم و تضامین کافی را مورد نیاز می‌داند.

به گزارش دیجیاتور، اکبر تالار پشتی رئیس کمیسیون صنایع مجلس با تأکید بر اهمیت بخش خصوصی، اظهار کرد: مشکل دانش مالی ما بدون حضور حداکثری بخش خصوصی چه از نظر فکری و چه از نظر سرمایه‌ای، حل نخواهد شد. کشور حضور حداکثری و با برنامه‌ریزی بخش خصوصی را می‌طلبد.

تالار پشتی افزود: متأسفانه فضایی ایجاد شده که بخش خصوصی حضور بامعنایی ندارد، در حالی که همه تکیه ما باید در این بخش باشد. ما می‌توانیم سازوکاری ایجاد کنیم که سالی ۱۰۰ میلیارد دلار از سرمایه ایرانیان خارج از کشور جذب داخل شود. اما این فقط نیازمند تضمین‌های لازم است.

وی با بیان اینکه بخش خصوصی دچار چندصدایی است، ادامه داد: اگر انسجامی در بخش خصوصی وجود داشته باشد، می‌تواند وزیر تعیین کند و قوانین را به آن شکل که به نفع تولیدکننده و بازار باشد تغییر دهد. اگر در زمان درست اقدام کنید و لابی‌های کارشناسی درستی داشته باشید ۹۰ درصد خواسته‌هایتان عملی خواهد شد. اما مهم این است که در موقع درست، اقدام کنید.

وجوه دولتی برای تقویت زیرساخت‌ها است و نه برای خفه کردن ساخت و ساز

تالار پشتی با بیان اینکه حضور نفوذی‌ها در دانش مالی کشور مشکل‌ساز شده است، گفت: نفوذی‌ها همه ما را به زیبایی دور می‌زنند. ما انسجام نداریم و وقتی مشکل ایجاد شد متوجه آن می‌شویم که دیر است. حرف ما این است که وجوه دولتی برای تقویت زیرساخت‌ها است و نه برای خفه کردن ساخت و ساز. اما الان برای گفتن این حرف‌ها دیر است و باید پیش از بسته شدن برنامه‌ریزی مالی این حرف‌ها را بیان می‌کردیم.

بر اساس اعلام اتاق بازرگانی ایران، وی با اشاره به مشکلات لایحه برنامه‌ریزی مالی ۱۴۰۳ گفت: سوال من از حکومت این است که رشد ۸ درصدی تولیدی و رشد ۱۳ درصدی استخراج معدنی و ۲۳ درصد فروش خارجی در کجای برنامه‌ریزی مالی دیده شده است. این امر محقق نخواهد شد چون بخش خصوصی دیده نشده است و ظرفیت حکومت هم محدود است. باید تامین مالی داخلی و خارجی بیاید که این نیازمند ایجاد زمینه‌های لازم و دادن تضامین کافی است.


مشکل دانش مالی بدون حضور حداکثری بخش خصوصی حل نمی‌شود. کشور نیاز به حضور حداکثری و برنامه‌ریزی بخش خصوصی دارد. متأسفانه فضایی ایجاد شده که بخش خصوصی حضور بامعنایی ندارد. سازوکاری می‌تواند ایجاد شود که سرمایه ایرانیان خارج از کشور جذب داخل شود. بخش خصوصی دچار چندصدایی است اما اگر انسجامی در آن وجود داشته باشد، می‌توان وزیر تعیین کرد و قوانین را به نفع تولیدکننده و بازار تغییر داد. وجوه دولتی برای تقویت زیرساخت‌ها است و نه برای خفه کردن ساخت و ساز. حضور نفوذی‌ها در دانش مالی مشکل‌ساز شده است. باید تامین مالی داخلی و خارجی بیاید که نیازمند ایجاد زمینه‌های لازم است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *