ایران به خودکفایی در ساخت و ساز تجهیزات آزمایشگاهی دست یافته است.

ایران در ساخت تجهیزات آزمایشگاهی به خودکفایی رسیده است


در حاشیه بازدید از نمایشگاه ایران ساخت، وحیدرضا زیدی‌فرد، معاون علمی، فناوری و دانش مالی دانش‌بنیان ریاست جمهوری، به علت برگزاری این نمایشگاه، تأکید کرد که ایران قادر به ساخت تجهیزات و مواد آزمایشگاهی است و وابستگی آن به کشورهای دیگر برطرف شده است. او با اشاره به پیچیدگی تجهیزات آزمایشگاهی و نیاز تولیدی به دقت و کالیبراسیون بالا، گفت که با رشد شرکت‌های دانش‌بنیان و حمایت معاونت علمی و فناوری و دانش مالی دانش‌بنیان، ایران به خودکفایی در این زمینه رسیده است. همچنین، ایشان اعلام کرد که وزارت منابع هیدروکربن نیز در حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان حوزه منابع هیدروکربن و گاز تلاش می‌کند و پیش‌بینی می‌شود همکاری‌های بیشتری در این زمینه صورت بگیرد. وی همچنین از برگزاری دو نمایشگاه دائمی توسط وزارت منابع هیدروکربن صحبت کرد و تاکید کرد که تمام شرکت‌های دانش‌بنیان حوزه منابع هیدروکربن و گاز نیز به این نمایشگاه‌ها دعوت خواهند شد تا ارتباط بین تولیدی و سازندگان بهبود یابد.

به گزارش دیجیاتور به نقل از معاونت علمی، فناوری و دانش مالی دانش‌بنیان ریاست جمهوری، وحیدرضا زیدی‌فرد در حاشیه بازدید از نمایشگاه ایران ساخت ضمن تقدیر از معاونت علمی، فناوری و دانش مالی دانش بنیان ریاست جمهوری به دلیل برگزاری نمایشگاه ایران ساخت گفت: برپایی نمایشگاه ایران ساخت ثابت کرده است که ما در کشور نیز می‌توانیم در زمینه ساخت تجهیزات و مواد آزمایشگاهی حرف‌های زیادی برای گفتن داشته باشیم. کشور ایران پیش از این برای تأمین تمام ابعاد تجهیزات آزمایشگاهی وابستگی زیادی به کشورهای دیگر داشت.

وی با اشاره به اینکه معمولاً تجهیزات آزمایشگاهی از یک پیچیدگی خاصی برخوردارند، گفت: یک سری از دستگاه‌ها باید توسط این تجهیزات آزمایش و کالیبره شوند از اینرو این تجهیزات باید برای تأمین نیاز تولیدی از دقت و کالیبراسیون بسیار بالایی برخوردار باشند. ایران پیش از این در این زمینه وابستگی خیلی زیادی داشت اما طی سالیان متمادی با رشد این شرکت‌ها و حمایت‌های معاونت علمی، فناوری و دانش مالی دانش بنیان این میزان وابستگی برطرف شده و اکنون به خودکفایی رسیده‌ایم. امروز با اتکا به توان متخصصان داخلی قادر به ساخت تجهیزات آزمایشگاهی هستیم که باعث افتخار ماست.

وی اظهارکرد: طی سالیان گذشته میان وزارت منابع هیدروکربن و معاونت علمی، فناوری و دانش مالی دانش بنیان ریاست جمهوری، توافق‌نامه‌های مختلفی امضا شده است. این توافق‌نامه‌ها طبق کارگروه‌هایی که ذیل آن تشکیل شده‌اند در حال جریان است و امیدواریم همگی آن‌ها به نتیجه برسند.

زیدی‌فرد خاطرنشان کرد: معاونت علمی، فناوری و دانش مالی دانش بنیان در رویکرد جدید خود اهتمام و توجه ویژه‌ای به مباحث تولیدی منابع هیدروکربن داشته است. طبق توافق‌نامه‌هایی که این معاونت با وزارت منابع هیدروکربن دارد، کارهای جدیدی را آغاز کرده‌ایم و این کارها با جدیت و به صورت مستمر دنبال می‌شوند. معاونت علمی و وزارت منابع هیدروکربن درصدد هستند طی مدت زمان پیش‌بینی شده این کارها را به نتیجه و سرانجام برسانند.

معاون وزیر منابع هیدروکربن در امور فناوری طراحی، پژوهش و فناوری پیرامون نحوه حمایت وزارت منابع هیدروکربن از شرکت‌های دانش بنیان حوزه منابع هیدروکربن و گاز گفت: رویکرد اصلی وزارت منابع هیدروکربن در حکومت سیزدهم از زمان تشکیل تاکنون، حمایت از شرکت‌های دانش بنیان بوده است. معرفی این وزارت خانه از سوی معاونت علمی به عنوان دستگاه برتر در حمایت از شرکت‌های دانش بنیان و تجهیزات ساخت نشان می‌دهد وزارت منابع هیدروکربن به خوبی در این حوزه ورود پیدا کرده است.

وی گفت: وزارت منابع هیدروکربن اکنون با ابزارهایی که در دست دارد و ابزارهایی که خارج از این سیستم دارد مانند معاونت علمی و فناوری و دانش مالی دانش بنیان، وزارت دانش مالی و… درصدد حمایت و پشتیبانی از شرکت‌های دانش بنیان است. چنین رویکردی یک بازی دو سر برد است.

زیدی فر افزود: قطعاً برگزاری نمایشگاه ایران ساخت، نقش تأثیرگذاری در برقراری ارتباط میان موسسه آموزش عالی و بخش تولیدی دارد. نمایشگاه ایران ساخت با توجه به تجمیع تمام سازندگان، فرصت خوب و مناسبی فراهم کرده تا مجموعه ما بر مبنای نیاز و تقاضای خودش این تجهیزات را خریداری کند.

وی در پایان گفت: ما نیز در وزارت منابع هیدروکربن در نظر داریم به صورت مجازی و فیزیکال دو نمایشگاه دائمی برگزار کنیم. قطعاً زمان برگزاری این نمایشگاه از همه شرکت‌های دانش بنیان حوزه منابع هیدروکربن و گاز نیز دعوت به عمل می‌آوریم تا ارتباط چهره به چهره میان تولیدی و سازندگان برقرار شود.


برگزاری نمایشگاه ایران ساخت نشان داد که ایران در زمینه ساخت تجهیزات و مواد آزمایشگاهی به خودکفایی رسیده است. توان متخصصان داخلی برای ساخت تجهیزات آزمایشگاهی قابل تحسین است. توافق‌نامه‌های معاونت علمی و وزارت منابع هیدروکربن در حال جریان است و امیدواریم به نتیجه برسند. وزارت منابع هیدروکربن همواره حمایت قوی از شرکت‌های دانش بنیان حوزه منابع هیدروکربن و گاز را داشته است. برگزاری نمایشگاه ایران ساخت انتقال اطلاعات بین موسسه آموزش عالی و بخش تولیدی را تسهیل می‌کند و فرصت خرید تجهیزات را برای مجموعه‌ها فراهم می‌کند. وزارت منابع هیدروکربن نیز قصد برگزاری دو نمایشگاه دائمی را دارد تا ارتباط بین تولیدی و سازندگان بهبود یابد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *