اولویت سازمان غذا و دارو: صدور مجوز برای شرکتهای دانشبنیان
0 نظر
رئیس سازمان غذا و دارو در حاشیه بازدید از نمایشگاه ایرانساخت درباره تسهیلات و حمایت سازمان از شرکتهای دانشبنیان اعلام کرد. او ابراز داشت که در اولویتهای سازمان، صدور مجوز برای شرکتهای دانشبنیان و حمایت از محصولات داخلی است و خرید محصولات دانشبنیان و ایرانساخت در اولویت قرار دارد. همچنین اشاره کرد که نمایشگاه ایرانساخت یک فرصت برای شرکتهای دانشبنیان است تا دستاوردهای علمی خود را به نمایش بگذارند و در این نمایشگاه دستگاه آنالیتیکال معرفی شده که برای نخستینبار توسط شرکت دانشبنیان داخلی ساخت و ساز شده است. همچنین رئیس سازمان غذا و دارو اشاره کرد که ساخت و ساز این دستگاهها به توسعه و بهبود روشهای تشخیصی و کیفیت محصولات بسیار کمک میکند و تأکید کرد که مجموعههای آزمایشگاهی غذا و دارو میتوانند از این ظرفیت بزرگ ساخت و ساز داخل استفاده کنند. همچنین اعلام شد که در مقررات برنامهریزی مالی امسال برنامهریزی مالی خرید اقلام داخلی و دانشبنیان افزایش یافته است.
به گزارش دیجیاتور به نقل از معاونت علمی، فناوری و دانش مالی دانشبنیان ریاست جمهوری، حیدر محمدی، رئیس سازمان غذا و دارو در حاشیه بازدید از یازدهمین نمایشگاه ایرانساخت گفت: سازمان غذا و دارو بر اساس مقررات حمایت از شرکتهای دانشبنیان، تسهیلات مختلفی را برای حمایت از این شرکتها در نظر گرفته است.
وی افزود: از اولویتهای اصلی سازمان غذا و دارو، صدور مجوز برای شرکتهای دانشبنیان و حمایت از محصولات داخلی است. در این میان خرید محصولات دانشبنیان و ایرانساخت در اولویت ما قرار دارند.
محمدی درباره نمایشگاه ایرانساخت اظهارکرد: نمایشگاه ایرانساخت از جمله نمایشگاههایی محسوب میشود که شرکتهای دانشبنیان دستاوردهای علمی خودشان را به نمایش میگذارند. از دستاوردهای خوبی که در نمایشگاه امسال ارائه شده دستگاه آنالیتیکال است. این دستگاه که برای نخستینبار در کشور ساخت و ساز شده، پیش از این با هزینه هنگفت از کشورهای خارجی خریداری میشد.
وی تصریح کرد: فارغ از این هزینهها، بازرگانی بینالملل این محصول نیز بسیار دشوار بود. به بسیاری از این دستگاهها در ایران اجازه ریجستری شدن، داده نمیشد. طبیعتا ساخت و ساز چنین دستگاههایی میتواند به تقویت و ارتقای روشهای تشخیصی سازمان غذا و دارو و روشهای تشخیصی مواد غذایی و دارویی حوزه سلامت و همچنین سرعت و رسیدگی به بررسی کیفیت محصولات کمک زیادی کند.
رئیس سازمان غذا و دارو تصریح کرد: سازمان غذا و دارو در بسیاری از مواقع برای تامین این تجهیزات با مشکل فراوانی مواجه بود. اکنون این دستگاهها به همت متخصصان داخلی ساخت و ساز میشوند که می تواند به توسعه تجهیزات اندازهگیری این سازمان در مجموعه موسسه آموزش عالیهای علوم علوم درمانی و آزمایشگاههای کنترل غذا و دارو کمک کند.
وی درباره قراردادهای سازمان غذا و دارو با نمایشگاه ایرانساخت گفت: اکنون شبکه آزمایشگاهی در کشور تشکیل شده است که حدودا بیش از ۶۰ آزمایشگاه مربوط به حوزه غذا و دارو را شامل میشود. در مجموع حدود ۵۰۰ آزمایشگاه تحت نظارت سازمان غذا و دارو هستند که برای آنالیز محصولات دارویی و غذایی به آنها مجوز فعالیت داده شده است. ما چنین دستاوردهایی را به این مجموعهها اطلاعرسانی می کنیم تا از ظرفیت بزرگ ساخت و ساز داخل استفاده کنند.
رئیس سازمان غذا و دارو ادامه داد: پارلمان برای خرید محصولات دانشبنیان برنامهریزی مالی محدودی اختصاص داده بود اما در مقررات برنامهریزی مالی امسال افزایش برنامهریزی مالی خرید اقلام داخلی و دانشبنیان پیشنهاد شده است.
سازمان غذا و دارو در حاشیه بازدید از نمایشگاه ایرانساخت اعلام کرده است که بر اساس مقررات حمایت از شرکتهای دانشبنیان، تسهیلات مختلفی را برای حمایت از این شرکتها در نظر گرفته است. به اولویتهای سازمان غذا و دارو صدور مجوز برای شرکتهای دانشبنیان و حمایت از محصولات داخلی است. در این میان خرید محصولات دانشبنیان و ایرانساخت در اولویت ما قرار دارد. نمایشگاه ایرانساخت از جمله نمایشگاههایی محسوب میشود که شرکتهای دانشبنیان دستاوردهای خود را به نمایش میگذارند. از دستاوردهای خوبی که در این نمایشگاه ارائه شده، دستگاه آنالیتیکال است که برای نخستین بار در کشور ساخت و ساز شده و قبل از این با هزینههنگفت از کشورهای خارجی خریداری میشد. فارغ از این هزینهها، بازرگانی بینالملل این محصول نیز بسیار دشوار بوده و به بسیاری از این دستگاهها در ایران اجازه ریجستری شدن داده نمیشد. ساخت و ساز این دستگاهها به تقویت و ارتقای روشهای تشخیصی سازمان غذا و دارو و روشهای تشخیصی مواد غذایی و دارویی حوزه سلامت و همچنین سرعت و رسیدگی به بررسی کیفیت محصولات کمک زیادی میکند. سازمان غذا و دارو در بسیاری از مواقع برای تامین این تجهیزات با مشکلات فراوانی مواجه بوده اما با ساخت و ساز این تجهیزات به همت متخصصان داخلی میتواند به توسعه تجهیزات اندازهگیری در مجموعه موسسه آموزش عالیهای علوم علوم درمانی و آزمایشگاههای کنترل غذا و دارو کمک کند. در کشور حدودا 60 آزمایشگاه مربوط به حوزه غذا و دارو فعال هستند که بیش از 500 آزمایشگاه تحت نظارت سازمان غذا و دارو با مجوز برای آنالیز محصولات دارویی و غذایی فعالیت میکنند. در مقررات برنامهریزی مالی امسال نیز افزایش برنامهریزی مالی خرید اقلام داخلی و دانشبنیان پیشنهاد شده است.