فعالیتهای شرکتهای دانشبنیان در صنایع منابع آبی، آبفا و برق در سال ۹۹۲
0 نظر
در این متن، وزارت نیرو اهداف و برنامههای خود در حوزه پژوهش و فناوری را مطرح کرده است. این اهداف شامل بومیسازی، خودکفایی و کاهش وابستگی در تولیدی و افزایش اشتغال، بهبود عملکرد و بهرهوری انرژی، استقرار و توسعه زیست بوم فناوری و پیشرفت، حمایت از تجاریسازی پژوهشها و افزایش فروش خارجی محصولات دانش بنیان است. وزارت نیرو همچنین به برنامههای خود برای احصا و روزآمدسازی نیازهای فناورانه، توسعه تعاملات بازیگران پیشرفت، و استقرار بانک اطلاعاتی تحقیقات و طرحهای پژوهشی، اشاره کرده است. به علاوه، اعلام شده است که ۹۹۲ شرکت دانش بنیان در حوزه منابع آبی و برق فعال هستند و تعدادی از آنها در مرکز رشد و پردیسهای منطقهای وزارت نیرو قرار دارند. همچنین، حجم قراردادهای بین وزارت نیرو و شرکتهای دانش بنیان ارائه شده است.
به گزارش دیجیاتور به نقل از وزارت نیرو، مرتضی شعبانزاده گفت: بومیسازی، خودکفایی و کاهش وابستگی در تولیدی و افزایش اشتغالزایی، بهینهسازی زنجیره عرضه و تقاضای منابع آبی و برق در کشور، افزایش پایایی (امنیت و کفایت) و تابآوری تولیدی منابع آبی و برق کشور و بهبود عملکرد و بهرهوری انرژی از جمله چشماندازهای پژوهش و فناوری در وزارت نیرو بهشمار میروند.
وی اهداف کلان پژوهش و فناوری وزارت نیرو را تشریح و تصریح کرد: ارتقای جایگاه و منزلت پژوهش و پیشرفت در تولیدی، استقرار و توسعه پایدار زیست بوم فناوری و پیشرفت، حمایت از تجاریسازی یافتههای پژوهشی، حمایت هدفمند از پژوهشگران و نوآوران تولیدی، افزایش فروش خارجی محصولات دانشبنیان از جمله این اهداف است.
مدیرکل دفتر آموزش، تحقیقات و پیشرفت وزارت نیرو در ادامه به برنامههای حوزه پژوهش و فناوری تولیدی منابع آبی و برق اشاره کرد و افزود: احصا و روزآمدسازی نیازهای فناورانه اولویتدار و اولویتهای پژوهشی با نگاه ویژه به مطالعات آیندهپژوهی و نقشهراه فناورانه، استقرار بانک اطلاعاتی یکپارچه تحقیقات و طرحهای پژوهشی انجام شده در تولیدی، توسعه تعاملات همهجانبه بازیگران زیستبوم پیشرفت و توسعه زیرساختهای لازم در حوزه فناوری و پیشرفت (مانند پارک علم و فناوری نیرو، صندوق پژوهش و فناوری نیرو و …) را از دیگر برنامههای حوزه پژوهش و فناوری وزارت نیرو عنوان کرد.
مدیرکل دفتر آموزش، تحقیقات و پیشرفت وزارت نیرو با بیان اینکه ۱۰ درصد کل شرکتهای دانشبنیان کشور را شرکتهای فعال در تولیدی منابع آبی و برق تشکیل میدهد، تصریح کرد: ۹۹۲ شرکت دانشبنیان در زمینههای منابع آبی، آبفا و برق فعال هستند که از این تعداد تا پایان سال ۱۴۰۱، سهم شرکتهای دانشبنیان برقی ۸۱ درصد و آبی ۱۹ درصد بوده است.
شعبانزاده با بیان اینکه تعداد ۶۴ واحد فناور تا پایان سال گذشته در مرکز رشد و پردیسهای منطقهای وزارت نیرو مستقر شدهاند، خاطرنشان کرد: حجم قراردادهای جاری ساخت و ساز بار اول با شرکتهای دانشبنیان برابر با ۶۲۰ میلیارد تومان و حجم قرارداد خرید محصولات و خدمات از شرکتهای دانشبنیان ۲,۹۱۷ میلیارد تومان بوده است.
با توجه به متن آمده، اهداف کلان پژوهش و فناوری وزارت نیرو شامل ارتقای جایگاه و منزلت پژوهش و پیشرفت در تولیدی، استقرار و توسعه پایدار زیست بوم فناوری و پیشرفت، حمایت از تجاریسازی یافتههای پژوهشی، حمایت هدفمند از پژوهشگران و نوآوران تولیدی، افزایش فروش خارجی محصولات دانشبنیان میباشد. همچنین، برنامههای حوزه پژوهش و فناوری وزارت نیرو شامل احصا و روزآمدسازی نیازهای فناورانه، استقرار بانک اطلاعاتی یکپارچه تحقیقات و طرحهای پژوهشی انجام شده در تولیدی، توسعه تعاملات همهجانبه بازیگران زیستبوم پیشرفت و توسعه زیرساختهای لازم در حوزه فناوری و پیشرفت میباشد. در ضمن، ۱۰ درصد کل شرکتهای دانشبنیان کشور را شرکتهای فعال در تولیدی منابع آبی و برق تشکیل میدهند و تعداد ۶۴ واحد فناور تا پایان سال گذشته در مرکز رشد و پردیسهای منطقهای وزارت نیرو مستقر شدهاند. حجم قراردادهای جاری ساخت و ساز بار اول با شرکتهای دانشبنیان برابر با ۶۲۰ میلیارد تومان و حجم قرارداد خرید محصولات و خدمات از شرکتهای دانشبنیان ۲,۹۱۷ میلیارد تومان بوده است.