بررسی توسعه و استفاده از تولیدات داخلی در پروژه ملی فیبر نوری

بررسی استفاده گسترده‌تر از تولیدات داخل در پروژه ملی فیبر نوری


در جلسه بررسی مشکلات تولیدکنندگان تجهیزات مخابراتی و ارتباطی برای حضور فعال‌تر و گسترده‌تر در پروژه‌های ملی، مسائل مربوط به پروژه فیبر نوری منازل و کسب و کارها مورد بحث و بررسی قرار گرفت. در این جلسه با حضور معاونان و کارشناسان مربوطه، مشکلات و نیازمندی‌های تولیدکنندگان مورد بررسی قرار گرفت و راهکارهای مناسب برای رفع موانع و حضور فعال‌تر بخش خصوصی در پروژه‌های ملی مطرح شد. در گزارش جلسه نیز به مشکلات اساسی این تولیدی مانند درآمدهای ریالی و هزینه‌های دلاری اشاره شد. همچنین نیازمندی‌های اپراتورها و نقش تولیدکنندگان در پروژه فیبر نوری نیز مورد بحث و بررسی قرار گرفت. در ادامه جلسه، معاونان وزارت مخابرات و تولیدی نیز نظرات و راهکارهای خود را ارائه کردند تا به گره گشایی از مشکلات تولیدکنندگان تجهیزات مخابراتی و ارتباطی کمک کنند.

به گزارش دیجیاتور به نقل از وزارت مخابرات و تکنولوژی مخابرات، جلسه بررسی مشکلات تولیدکنندگان تجهیزات مخابراتی و ارتباطی برای حضور فعال‌تر و گسترده‌تر در پروژه‌های ملی به ویژه پروژه فیبر نوری منازل و کسب و کارها برگزار شد.

این جلسه که به دعوت معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی وزارت مخابرات و تکنولوژی مخابرات برگزار شد، میثم عابدی، معاون فناوری و پیشرفت وزارت مخابرات؛ سید محمد رضوی زاده، رئیس پژوهشگاه مخابرات و تکنولوژی مخابرات؛ سید محمد موسوی، معاون صنایع ماشین آلات و تجهیزات وزارت صمت؛ حسین علم اعداد، رئیس هیئت مدیره سندیکای مخابرات و فعالان حوزه ساخت و ساز تجهیزات مخابراتی و ارتباطی حضور داشتند.

معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی وزارت مخابرات در تشریح دلایل برگزاری این جلسه با تاکید بر اینکه از جمله اصول ما در ارتباط با برنامه‌های توسعه‌ای وزارت مخابرات، استفاده حداکثری از صنایع و تولیدات داخلی است گفت: در حال حاضر مهمترین و بزرگترین پروژه‌ای که در وزارت مخابرات دنبال می‌شود، پروژه فیبر نوری منازل و کسب و کارهاست که در این پروژه بزرگ، اپراتورها نیاز گسترده‌ای به تجهیزات پسیو و اکتیو دارند.

انصاری ادامه داد: با این حال بررسی‌های ما نشان می‌دهد که در مسیر حرکت سریع‌تر چرخ تولیدی مخابراتی و ارتباطی موانعی وجود دارد که رفع آن نیازمند همراهی همه دستگاه‌ها به ویژه در وزارت صمت، نهاد مالی برای تأمین ارز مورد نیاز برای بازرگانی بین‌الملل مواد اولیه و گمرک برای ترخیص به موقع کالاهای وارداتی است.

معاون وزارت مخابرات تصریح کرد: به همین منظور امروز از آقای موسوی معاون محترم وزارت صمت دعوت کردیم که در این جلسه حضور پیدا کنند تا درخواست‌ها و دغدغه‌های فعالان بخش و نمایندگان سندیکا را بشنوند تا بتوانیم به راهکارهای مناسب در این زمینه دست پیدا کنیم.

وی با اشاره به برگزاری این جلسه بلافاصله بعد از نمایشگاه تلکام، افزود: در نمایشگاه تلکام، تولیدکنندگان تجهیزات مخابراتی و ارتباطی در دیدار با معاون وزیر صمت، بخشی از مشکلات خود را مطرح کردند و امروز قرار است این مشکلات جامع‌تر بیان شود تا به یک جمع‌بندی و ارائه راهکار مناسب دست پیدا کنیم.

انصاری در خاتمه تاکید کرد: به هر حال برای کنار زدن موانع و مشکلات پیش روی تولیدکنندگان تجهیزات مخابراتی و ارتباطی باید تصمیمات ملی گرفته شود و امیدواریم با همراهی دستگاه‌های متولی مثل وزارت صمت، نهاد مالی، گمرک و وزارت مخابرات زمینه برای حضور فعال‌تر و گسترده‌تر بخش خصوصی در پروژه‌های ملی به ویژه پروژه فیبر نوری منازل و کسب و کارها فراهم شود.

در ادامه این جلسه نماینده‌ای از سندیکای تولیدی مخابرات در گزارشی، عمده مشکلات تولیدکنندگان را تشریح کرد که در بخشی از این گزارش مهم‌ترین چالش این تولیدی، درآمدهای ریالی و هزینه‌های دلاری عنوان شد.

نقش مهم تولیدکنندگان در پروژه فیبرنوری منازل و کسب و کارها و ایجاد شفافیت در زمینه نیازمندی‌های اپراتورها در این پروژه به منظور ایجاد آمادگی برای تأمین این نیازمندی‌ها از دیگر مواردی بود که در این گزارش به آن اشاره شد.

نماینده سندیکای مخابرات همچنین بزرگترین چالش تولیدکنندگان تجهیزات مخابراتی و ارتباطی را تأخیر در تأیید تخصیص ارز، حواله ارز توسط بانک‌ها، ترخیص مواد اولیه از گمرک و از تأخیر در پرداخت اپراتورها عنوان کرد.

در پایان نیز درخواست‌هایی از جمله حضور نمایندگان سندیکا در جلسات برنامه‌ریزی اپراتورها، اعلام صریح و دقیق برنامه‌های جاری و آتی اپراتورها، انعقاد قراردادهای بزرگ و تجمیعی به منظور توجیه‌پذیر کردن یا مالی شدن ساخت و ساز، اصلاح قراردادها و ایجاد کمیته مشترک سندیکا با وزارت مخابرات به عنوان نظارت مطرح شد.

در ادامه این جلسه نیز معاون وزیر تولیدی و معاونان وزیر مخابرات به بیان نقطه نظرات خود با هدف ریشه یابی و گره گشایی از مشکلات تولیدکنندگان تجهیزات مخابراتی و ارتباطی پرداختند.


در جلسه بررسی مشکلات تولیدکنندگان تجهیزات مخابراتی و ارتباطی، مسئولان مربوطه، همچون معاون فناوری و پیشرفت وزارت مخابرات، رئیس پژوهشگاه مخابرات و تکنولوژی مخابرات، معاون صنایع ماشین آلات و تجهیزات وزارت صمت، و رئیس هیئت مدیره سندیکای مخابرات و فعالان حوزه ساخت و ساز تجهیزات مخابراتی و ارتباطی حاضر بودند. از جمله مشکلاتی که مطرح شد، پروژه فیبر نوری منازل و کسب و کارها بود که اپراتورها به تجهیزات پسیو و اکتیو نیاز دارند. اما موانعی همچون ارسال ارز تأیید شده، تأخیر در تأیید تخصیص ارز، و تأخیر در ترخیص کالاهای وارداتی باعث کاهش حضور فعال‌تر بخش خصوصی در این پروژه می‌شود. به همین دلیل، تصمیم گرفته شد با همراهی دستگاه‌های مسوول، زمینه برای حضور فعال‌تر بخش خصوصی در پروژه‌های ملی فراهم شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *