سال ۲۰۲۳، بهترین سال برای بانکهای روسیه میشود.
0 نظر
سود بخش بانکی روسیه در ۱۱ ماهه سال ۲۰۲۳ تاکنون از سه تریلیون روبل فراتر رفته است. همه حوزههای عملیات بانکی کلیدی به سرعت در حال رشد بودهاند و سود بانکها در حال افزایش است. علیرغم روابط حکومتیهای پولی سختتر، حاشیه سود خالص بخش بانکی همچنان باقی مانده است. سهم مهمی از سود نیز ناشی از تجدید ارزیابی ارز بوده است. اما کارشناسان هشدار دادهاند که نتایج سال آینده ممکن است کمتر درخشان باشد.
به گزارش دیجیاتور به نقل از راشاتودی، سود انباشته بخش بانکی روسیه در ۱۱ ماهه سال ۲۰۲۳ تاکنون از سه تریلیون روبل (۳۲.۷ میلیارد دلار) فراتر رفته است.
همه حوزههای عملیات بانکی کلیدی به سرعت در حال رشد بودهاند بهطوریکه سبد وامهای شرکتی وامدهندگان بیش از ۲۰ درصد در ماه ژانویه تا ماه نوامبر، وام مسکن ۳۰.۳ درصد و وامهای مصرفی ۱۶ درصد افزایش یافتند.
کارشناسان خاطرنشان کردند که سود بانکها در بحبوحه بهبود کلی دانش مالی این کشور پس از کاهش شدیدی که به دلیل محدودیتهای بینالمللیهای غرب مربوط به اوکراین در سال گذشته متحمل شد، در حال رشد بوده است.
آنها افزودند که نرخ بهره نسبتاً پایین در نیمه اول سال (بهعنوان مثال، ۷.۵ درصد در اواسط تابستان) نیز به این روند کمک کرده است.
علیرغم چرخش اخیر رگولاتور به سمت روابط حکومتیهای پولی سختتر که نرخ کلیدی را در اوایل ماه جاری به ۱۶ درصد رساند، کارشناسان خاطرنشان کردند که حاشیه سود خالص بخش بانکی همچنان در ۴.۸ درصد باقی مانده است. این امر با کاهش هزینههای تأمین مالی در مقایسه با سال ۲۰۲۲ به دست آمد، زمانی که بانکها به شدت نرخ سپرده را به ۲۰ درصد افزایش دادند.
سهم قابل توجهی در سود نیز ناشی از تجدید ارزیابی ارز بود، بهطوریکه داراییها و بدهیهای ارز خارجی در ترازنامه بانکها بر حسب روبل نسبت به ارقام سال گذشته افزایش یافت. در همین حال، اکثر کارشناسان هشدار دادند که نتایج سال آینده احتمالاً کمتر درخشان خواهد بود زیرا نرخهای بهره بالا بر سود بانکها تأثیر میگذارند.
سود انباشته بخش بانکی روسیه در ۱۱ ماهه سال ۲۰۲۳ تاکنون از سه تریلیون روبل (۳۲.۷ میلیارد دلار) فراتر رفته است. همه حوزههای عملیات بانکی کلیدی به سرعت در حال رشد بودهاند. سبد وامهای شرکتی بیش از ۲۰ درصد، وام مسکن ۳۰.۳ درصد و وامهای مصرفی ۱۶ درصد افزایش یافتهاند. سود بانکها در بحبوحه بهبود کلی دانش مالی این کشور در حال رشد بوده و نرخ بهره نسبتاً پایین در نیمه اول سال به این روند کمک کرده است. حاشیه سود خالص بخش بانکی همچنان در ۴.۸ درصد باقی مانده است. سهم قابل توجهی در سود نیز ناشی از تجدید ارزیابی ارز بود. تجدید ارزیابی ارز باعث افزایش داراییها و بدهیهای ارز خارجی در ترازنامه بانکها بر حسب روبل شده است. البته کارشناسان هشدار دادهاند که نتایج سال آینده احتمالاً کمتر درخشان خواهد بود زیرا نرخهای بهره بالا بر سود بانکها تأثیر میگذارند.