صدور روزانه بیش از ۶ میلیون صورتحساب در سامانه مؤدیان از یک دی ماه

صدور روزانه بیش از ۶ میلیون صورتحساب در سامانه مؤدیان از یک دیماه


با توجه به مقررات تسهیل تکالیف مودیان جهت اجرای مقررات پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان، اجرای مقررات از مطالعات تاریخی مشخص شده برای اشخاص حقوقی و اشخاص حقیقی الزامی است. تعداد کل مودیانی که ارسال صورتحساب موفق الکترونیکی داشتند، بیش از ۷۴ هزار و ۴۴۸ نفر است، شامل اشخاص حقوقی از جمله بورسی و فرابورسی و دولتی، و همچنین اشخاص حقیقی. مودیان بورسی و فرابورسی شامل ۴۸۹ شرکت بوده و ۹۶ شرکت دولتی موفق به ارسال صورتحساب الکترونیکی شده‌اند. همچنین، از ابتدای سال ۱۴۰۲ تا به این لحظه بالغ بر ۶۱۹ میلیون و ۳۰۵ هزار و ۵۵۵ صورتحساب دریافت شده است. مقررات پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان در سال ۹۸ تصویب شده و در سال ۱۴۰۰ طبق مقررات آن شروع به اجرا شده است. تمامی مودیان باید با اتصال به سامانه مودیان، صورتحساب الکترونیک صادر کنند و در غیر این صورت مشمول جریمه قانونی می‌شوند.

به گزارش دیجیاتور مهدی موحدی بکنظر در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: با توجه به الزام مقررات تسهیل تکالیف مودیان جهت اجرای مقررات پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان، اجرای مقررات از مطالعات تاریخی اول مهرماه سال ۱۴۰۲ برای اشخاص حقوقی و از اول دیماه امسال برای اشخاص حقیقی لازم الاجراست. تا به امروز تعداد کل مودیانی که ارسال صورتحساب موفق الکترونیکی داشتند عددی بالغ بر ۷۴ هزار و ۴۴۸ مودی است که این مودیان شامل اشخاص حقوقی اعم از بورسی و فرابورسی و دولتی و همچنین اشخاص حقیقی است.

سخنگوی سازمان امور مالیاتی ادامه داد: در این میان تعداد مودیان بورسی و فرابورسی، ۴۸۹ شرکت بوده است و تا به این لحظه تعداد ۹۶ شرکت دولتی ارسال موفق صورتحساب الکترونیکی داشته اند.

وی تصریح کرد: به طور کلی ۳۲۱ شرکت دولتی داریم که تعداد شرکت‌های دولتی فعال ۲۵۴ شرکت است که از این تعداد ۲۰۰ شرکت، شناسه فعال دریافت کردند و حدود ۹۶ شرکت موفق به ارسال صورتحساب الکترونیک شده اند.

موحدی بکنظر خاطرنشان کرد: از ابتدای سال ۱۴۰۲ تا به این لحظه بالغ بر ۶۱۹ میلیون و ۳۰۵ هزار و ۵۵۵ صورتحساب دریافت کردیم که ۳۸ میلیون و ۳۸۸ هزار و ۷۵۲ صورتحساب مربوط به اول دیماه تاکنون است.

رئیس مرکز تنظیم مقررات نظام پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان افزود: از اول دیماه تاکنون روزانه بالغ بر ۶ میلیون صورتحساب دریافت شده است که این تعداد، عدد قابل توجهی است و منتظر هستیم تا در روزهای آتی این اعداد رشد بیشتری داشته باشد.

موحدی بکنظر ادامه داد: آمار تفکیک اشخاص حقیقی و اشخاص حقوقی از ابتدای دیماه تاکنون نیز به زودی اعلام می‌شود.

وی در مورد شرکت‌های متصل نشده به سامانه به خصوص شرکت‌های ذیل وزارت خانه‌ها هم گفت: ما معتقدیم شرکت‌های دولتی فرقی با سایر شرکت‌ها ندارند و بایستی در صورت ارائه کالاها و خدمات، به ارسال صورتحساب‌های الکترونیکی بپردازند و الا مشمول جرایم در نظر گرفته شده در مقررات خواهند شد.

مقررات پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان در سال ۹۸ با هدف شفافیت مالی و جلوگیری از فرار مالیاتی به تصویب رسید، اما تا سال ۱۴۰۰ هنوز برخی بندهایش اجرایی نشده بود. از سال ۱۴۰۰ اجرای تکالیف مربوط به اتصال همه فعالان مالی به پرونده مالیاتی و راه اندازی سامانه مودیان در دستور کار قرار گرفت. بر اساس این مقررات همه مودیان باید با اتصال به سامانه مودیان نسبت به صدور صورت حساب الکترونیک اقدام کنند در غیر این صورت مشمول جریمه می‌شوند.


براساس گزارش دیجیاتور و بررسی مهدی موحدی بکنظر، اجرای مقررات پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان برای اشخاص حقوقی از مطالعات تاریخی اول مهرماه سال ۱۴۰۲ و برای اشخاص حقیقی از اول دیماه امسال الزامی است. تاکنون تعداد ۷۴,۴۴۸ مودی صورتحساب موفق الکترونیکی دارند، که شامل اشخاص حقوقی، بورسی، فرابورسی، دولتی و اشخاص حقیقی است. برای شرکت‌های دولتی تاکنون ۹۶ شرکت صورتحساب الکترونیکی ارسال کرده‌اند. همچنین تعداد شرکت‌های دولتی فعال ۲۵۴ شرکت است که ۲۰۰ شرکت شناسه فعال دریافت کرده‌اند. از ابتدای سال ۱۴۰۲ تا به این لحظه بالغ بر ۶۱۹ میلیون و ۳۰۵ هزار و ۵۵۵ صورتحساب دریافت شده است و روزانه بیش از ۶ میلیون صورتحساب دریافت می‌شود. در مورد شرکت‌های متصل نشده به سامانه، تاکید شده است که شرکت‌های دولتی باید ارسال صورتحساب‌های الکترونیکی را انجام دهند و در غیر این صورت مشمول جریمه قانونی خواهند بود. مقررات پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان در سال ۹۸ تصویب شده و هدف آن شفافیت مالی و جلوگیری از فرار مالیاتی بوده است. تا سال ۱۴۰۰ برخی بندهای این مقررات اجرایی نشده بودند، اما از آن زمان فعالیت‌های مربوط به مودیان و صورتحساب الکترونیکی توسط سازمان مالیاتی آغاز شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *