بازرگانی بینالملل ۱۲ میلیارد دلاری کالاهای اساسی، با گوشت در رأس
0 نظر
محمد رضوانی فر، رییس کل گمرک ایران، اعلام کرد که طی نه ماهه امسال ۱۸ میلیون و ۳۷۴ هزار تن کالای اساسی با ارزش ۱۲ میلیارد و ۱۱۶ میلیون دلار وارد کشور شده است. بازرگانی بینالملل کالاهای اساسی در این مدت نسبت به سال قبل افزایش ۸۴ صدم درصدی در وزن و کاهش ۷.۴۳ درصدی در ارزش داشته است. ۶۷ درصد وزن و ۲۵ درصد ارزش کل بازرگانی بینالملل کشور به ۲۰ قلم کالای اساسی تعلق داشت. همچنین، افزایش بازرگانی بینالملل بیشترین وزن مربوط به گوشت قرمز سبک گرم، کود شیمیایی، گوشت قرمز سرد، جو و کنجاله سویا بوده و بیشترین کاهش وزن مربوط به چای خشک، شکر خام، گوشت مرغ، برنج و حبوبات بوده است. به لحاظ ارزش، ذرت، روغنهای خوراکی نیمه جامد و مایع، انواع دانههای روغنی، برنج و گندم پنج قلم اول کالاهای اساسی بوده اند.
به گزارش دیجیاتور، محمد رضوانی فر رییس کل گمرک ایران گفت: طی ۹ ماهه امسال ۱۸ میلیون و ۳۷۴ هزار تن کالای اساسی ارزش ۱۲ میلیارد و ۱۱۶ میلیون دلار وارد کشور شد.
رضوانی فر اظهار کرد: بازرگانی بینالملل کالاهای اساسی در ۹ ماهه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل به لحاظ وزن ۸۴ صدم درصد افزایش و از حیث ارزش ۷.۴۳ درصد کاهش داشته است. ۶۷ درصد از وزن و ۲۵ درصد از ارزش کل بازرگانی بینالملل کشور در ۹ ماهه سال جاری به بازرگانی بینالملل ۲۰ قلم کالاهای اساسی اختصاص داشت.
رییس کل گمرک ایران با اشاره به جزئیات ۲۰ قلم کالای اساسی در ۹ ماهه امسال افزود: بیشترین افزایش وزنی بازرگانی بینالملل کالاهای اساسی در این مدت مربوط به گوشت قرمز سبک گرم، کود شیمیایی، گوشت قرمز سرد، جو و کنجاله سویا بوده است و بیشترین کاهش وزنی مربوط به چای خشک، شکر خام، گوشت مرغ، برنج و حبوبات بوده است.
وی در خصوص ۵ قلم اول کالای اساسی به لحاظ ارزش نیز گفت: ذرت، روغنهای خوراکی نیمه جامد، مایع و خام، انواع دانههای روغنی، برنج و گندم پنج قلم اول کالاهای اساسی از حیث ارزش بوده اند.
در نتیجه گیری از این متن، این میتواند استنباط شود که در طول ۹ ماهه امسال، ۱۸ میلیون و ۳۷۴ هزار تن کالای اساسی با ارزش ۱۲ میلیارد و ۱۱۶ میلیون دلار وارد کشور شده است. بازرگانی بینالملل کالاهای اساسی در این مدت نسبت به سال قبل افزایش وزنی داشته است، اما از حیث ارزش کاهش داشته است. بیشترین افزایش وزنی بازرگانی بینالملل کالاهای اساسی مربوط به گوشت قرمز سبک گرم، کود شیمیایی، گوشت قرمز سرد، جو و کنجاله سویا بوده است، در حالی که بیشترین کاهش وزنی مربوط به چای خشک، شکر خام، گوشت مرغ، برنج و حبوبات بوده است. همچنین، به لحاظ ارزش، ذرت، روغنهای خوراکی نیمه جامد، مایع و خام، انواع دانههای روغنی، برنج و گندم پنج قلم اول کالاهای اساسی بوده است.