ثبت تصویر کل اراضی ایران توسط ماهواره پارس یک در کمتر از ۴۵ روز
![تصویربرداری کل اراضی ایران در کمتر از ۴۵ روز توسط ماهواره پارس یک](http://digiator.ir/wp-content/uploads/2024/02/1709191229_ثبت-تصویر-کل-اراضی-ایران-توسط-ماهواره-پارس-یک-در-900x300.jpg)
0 نظر
صبح امروز، ماهواره پارس ۱ با وزن ۱۳۴ کیلوگرم پرتاب شد که توسط ماهوارهای تحقیقاتی با مراحل طراحی، ساخت و آزمون در پژوهشگاه فضایی ایران ساخت و ساز شده است. این ماهواره دارای سه دوربین تصویربرداری است که اطلاعات منابع زمینی را در سه طیف مختلف دریافت میکند. همچنین، مأموریتهای این ماهواره شامل آزمون بسیاری از تکنولوژیهای مورد نیاز ماهوارههای سنجشی عملیاتی بومی میشود. علاوه بر این، این ماهواره قادر به تصویربرداری کل اراضی ایران در مدت کمتر از ۴۵ روز میباشد و توسط دوربینهای خورشیدی خود، اطلاعات مهمی را جمعآوری میکند.
به گزارش خبرنگار دیجیاتور، ماهواره پارس یک صبح امروز ۱۰ اسفندماه ۱۴۰۲ پرتاب شد.
ماهواره پارس ۱، ماهوارهای تحقیقاتی است که مراحل طراحی، ساخت، تجمیع و آزمون آن در پژوهشگاه فضایی ایران انجام شده است.
این ماهواره ۱۳۴ کیلوگرمی، از سری ماهوارههای تحقیقاتی – سنجشی پژوهشگاه فضایی ایران است و به منظور تصویربرداری کاربردی، توسعه بازار دادههای سنجشی داخلی، و توسعه و آزمون فناوریهای مورد نیاز ماهوارههای سنجشی عملیاتی بومی طراحی و ساخت و ساز شده است. این ماهواره صبح امروز با پرتابگر سایوز از پایگاه فضایی روسیه با موفقیت پرتاب شد.
این ماهواره دارای سه دوربین تصویربرداری است و اطلاعات منابع زمینی را در سه محدوده طیفی مرئی، فروسرخ موج کوتاه و فروسرخ گرمایی دریافت میکند. دوربین طیف رنگی و فروسرخ موج کوتاه این ماهواره در کمتر از ۱۰۰ روز، ۹۵ درصد اراضی ایران را تصویربرداری میکند.
همچنین، دوربین با طیف فروسرخ گرمایی با قابلیت تصویربرداری در شب قادر است، کل اراضی ایران را در کمتر از ۴۵ روز تصویربرداری کند.
از دیگر مأموریتهای این ماهواره میتوان به آزمون مکانیزم پنلهای خورشیدی بازشونده، آزمون اصلاح مدار با پیشرانش گاز سرد، آزمون عملکرد تعیین موقعیت ماهواره مستقل از GPS مبتنی بر روش موقعیتیابی بومی، آزمون عملکرد مجموعه ساخت و ساز، تبدیل و توزیع توان در مدار با صفحات خورشیدی بازشونده و بردهای بومی، آزمون ارسال داده تصاویر با نرخ بالا در باند فرکانسی X، سنجش میزان تشعشعات فضایی در مدار با استفاده از محموله اندازهگیری میزان تشعشعات فضایی (دزیمتری) اشاره کرد.
همچنین جزییات بیشتر این ماهواره در تصویر زیر قابل مشاهده است:
ماهواره پارس یکی از ماهوارههای تحقیقاتی – سنجشی پژوهشگاه فضایی ایران است که برای تصویربرداری کاربردی و توسعه دادههای سنجشی داخلی طراحی و ساخت و ساز شده است. این ماهواره با موفقیت پرتاب شد و دوربینهای تصویربرداری آن میتوانند اطلاعات منابع زمینی را در سه محدوده طیفی مرئی، فروسرخ موج کوتاه و فروسرخ گرمایی دریافت کنند. همچنین این ماهواره قادر به تصویربرداری شب نیز میباشد. از دیگر وظایف این ماهواره میتوان به آزمون مکانیزمهای مختلف آن اشاره کرد.