فروش خارجی مازاد پیاز

کاهش عوارض صادراتی پیاز به ۱۰ درصد


در این متن آمار برداشت و قیمت پیاز در ماه‌های آبان، آذر و دی مورد بررسی قرار گرفته است. افزایش قیمت پیاز در این ماه‌ها به دلیل کمبود عرضه و اعمال روابط حکومتی‌های صادراتی توسط حکومت بوده است. عوارض صادراتی برای کنترل قیمت و تأمین مکفی پیاز مورد اعمال قرار گرفته است. مقایسه قیمت خرده‌فروشی پیاز در سال‌های مختلف نشان می‌دهد که با اعمال روابط حکومتی تجاری، قیمت پیاز کاهش یافته است. همچنین میزان فروش خارجی پیاز در سال ۱۴۰۲ نیز افزایش یافته است.

به گزارش دیجیاتور، مطابق آمار معاونت زراعت، ساخت و ساز پیاز در ماه‌های آبان، آذر و دی همواره با کمترین میزان برداشت روبه روست که این امر افزایش قیمت محصول پیاز در آن برهه زمانی را به همراه دارد.

این گزارش می‌افزاید: در سال ۱۴۰۱، به دلیل کمبود عرضه پیاز و متعاقب آن افزایش قیمت در ماه‌های آذر، دی و بهمن، حکومت با روابط حکومتی‌های اعمال عوارض صادراتی ۵۰، ۱۰۰ و ۱۸۰ درصد به ترتیب در روزهای ۲۲ آذر، ۱۷ دی و ۱۶ بهمن سعی در کنترل قیمت این کالا داشت، اما این روابط حکومتی‌ها به دلیل عدم اعمال در زمان مناسب، نه تنها به کاهش قیمت پیاز کمکی نکرد، بلکه در راستای تأمین مکفی این کالا هزینه بازرگانی بین‌الملل پیاز نیز به کشور تحمیل شد.

با توجه به تراز مصرف – ساخت و ساز و تعیین زمان فروچاله ساخت و ساز، عوارض صادراتی ۱۰۰، ۴۰ و ۱۰ درصد در روزهای ۲۲ آذر، ۲۵ دی و ۵ بهمن سال جاری به کنترل موجودی و عرضه مکفی پیاز در داخل کشور اعمال شد.

مقایسه برآیند اعمال روابط حکومتی‌های عوارض صادراتی بر قیمت خرده‌فروشی پیاز در سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ نشان می‌دهد، با اعمال روابط حکومتی تجاری در دی ماه سال ۱۴۰۱، قیمت خرده‌فروشی پیاز افزایش یافت که بیانگر رشد ۲۰ درصدی قیمت است. این در حالی است که با اعمال روابط حکومتی تجاری پیاز در سال ۱۴۰۲، قیمت پیاز به میزان ۳ درصد کاهش یافت، به طور کلی مقایسه قیمت خرده‌فروشی پیاز در دی ماه سال ۱۴۰۲ نسبت به ماه مشابه سال قبل بیانگر کاهش ۲۰ درصدی قیمت است.

در مقایسه فروش خارجی پیاز در سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ نیز، میزان فروش خارجی در دی ماه ۱۴۰۲ بعد از اعمال عوارض فروش خارجی ۹ هزار تن و در سال ۱۴۰۱ به میزان ۸ هزار تن است.


متن بررسی تأثیر روابط حکومتی‌های صادراتی بر قیمت پیاز در سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ است. در سال ۱۴۰۱، با افزایش قیمت پیاز، حکومت تصمیم به اعمال عوارض صادراتی گرفت. این روابط حکومتی‌ها باعث کاهش قیمت پیاز نشدند، بلکه باعث افزایش هزینه بازرگانی بین‌الملل پیاز شد. در پی این موضوع، در سال ۱۴۰۲ نیز روابط حکومتی‌های صادراتی متفاوتی اعمال شد. نتیجه این روابط حکومتی‌ها به حفظ موجودی و عرضه مکفی پیاز در داخل کشور انجامید. این روابط حکومتی‌ها موجب کاهش ۳ درصدی قیمت پیاز شدند. بنابراین، بررسی‌ها نشان می‌دهند که روابط حکومتی‌های صادراتی در سال ۱۴۰۲ منجر به کاهش ۲۰ درصدی قیمت پیاز شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *