ساخت و ساز سالانه ۲۰ میلیون تن محصول در باغات کشور
0 نظر
رییس مؤسسه باغی کشور در یک نشست خبری بیان کرد که تا ۲۰ سال گذشته اقلیم ایران نشان میداد که ایران یک کشور باغی است و تمام میوههای مختلف در کشور وجود داشت. او افزود که در حال حاضر ۲.۸ میلیون هکتار باغ و عرصههای باغی در کشور وجود دارد و بیش از ۲۰ میلیون تن محصول در این عرصهها ساخت و ساز میشود. اما او با اشاره به مشکلاتی مانند عوامل اقلیمی و کمبود منابع آبی، اظهار داشت که بخش باغبانی در خطر است و توسعه زراعت باید بر مبنای باغبانی انجام شود. به همین دلیل، ضروری است که برای رفع این مشکلات برنامههای مناسبی اجرا شود و منابع آبی برای باغات درجه ۱ و ۲ تامین شود. او همچنین اشاره کرد که مؤسسه باغبانی کشور تغییر مسیر داده و انرژی خود را به اصلاح و بهینه سازی باغات اختصاص داده است.
به گزارش خبرگزاری هر، مهدی طاهری، رییس مؤسسه باغی کشور در نشست خبری سیما گفت: تا ۲۰ سال گذشته اقلیم ایران نشان میداد که ایران یک کشور باغی است و تمام میوههای مختلف در کشور وجود داشت و به همین دلیل توسعه باغات اتفاق افتاد.
وی با بیان اینکه ۲.۸ میلیون هکتار باغ و عرصههای باغی در کشور وجود دارد و در این عرصهها بیش از ۲۰ میلیون تن محصول ساخت و ساز میشود، افزود: در ساخت و ساز بعضی از محصولات مثل سیب، مرکبات، خرما، انگور و … جز تولیدکنندگان شاخص هستیم و مازاد ساخت و ساز هم داریم.
به گفته طاهری اغلب میوه مورد نیاز داخل ساخت و ساز و مقدار زیادی هم صادر میشود؛ البته موز و چند میوه گرمسیری نیز وارداتی است.
رییس مؤسسه باغی کشور ادامه داد: مازاد ساخت و ساز، ضایعات محصولات و گرمایش جهانی که ویژگی آن گرم شدن هوا و کاهش بارشها است، سبب خسارت به بخش باغبانی شده و از این نظر که ایران یک کشور باغبانی است دور شده ایم و اکنون نمیتوانیم بگوییم توسعه زراعت باید بر مبنای باغبانی باشد.
طاهری خاطر نشان کرد: کمبود شدید منابع آبی و تخلیه منابع منابع آبیهای زیرزمینی و منابع منابع آبیهای سطحی، کشور را در بحران شدید منابع آبی قرار داده است و یک میلیون هکتار از عرصه باغی کشور که در ۲۰ سال گذشته توسعه یافته در معرض خطر تبدیل شدن به باغات درجه ۳ و ۴ است و باید برای جلوگیری غیر مالی شدن آن برنامه داشته باشیم.
رییس مؤسسه علوم باغی کشور با اشاره به اینکه باید منابع آبی برای باغات درجه ۱ و ۲ مهیا شود تصریح کرد: مؤسسه باغبانی کشور وظیفه دارد دانش لازم برای رفع مشکلات و بهرهور کردن وضعیت موجود را به جامعه منتقل کند. در گذشته فعالیتهای مؤسسه روی ارقام میوه بوده و کمتر روی مسائل امروزی کار شد، اما اکنون با توجه به گرمایش جهانی مؤسسه تغییر مسیر داده و انرژی خود را صرف اصلاح و بهینه سازی باغات قرار داده است.
طاهری با اشاره به معرفی ۲۲ رقم میوه جدید در یک سال گذشته خاطرنشان کرد: در ابتدای سال آتی قرار است رویداد سازماندهی تغذیه گلخانه برگزار شود.
میوههای مختلف در ایران در دسترس بوده و توسعه باغات در گذشته اتفاق افتاده است. در حال حاضر، تا ۲۰ میلیون تن محصول باغی ساخت و ساز میشود. ساخت و ساز بعضی از محصولات از جمله سیب، مرکبات، خرما، انگور از ساخت و ساز بیش از حد برخوردار هستند. میوههای ساخت و ساز شده، به علاوه موز و برخی از میوههای گرمسیری، به کشورهای دیگر نیز صادر میشوند. مازاد ساخت و ساز، ضایعات محصولات و گرمایش جهانی که باعث گرم شدن هوا و کاهش بارش میشود، باعث ایجاد خسارت به بخش باغبانی شده است و باعث شده تا توسعه زراعت بر مبنای باغبانی نباشد. کمبود منابع آبی و تخلیه منابع منابع آبیهای زیرزمینی و سطحی موجب بحران منابع آبی شده و بخشی از باغات در معرض خطر درجه ۳ و ۴ قرار گرفته است. برای جلوگیری از تبدیل شدن این باغات به باغات درجه ۳ و ۴ باید برنامههای مناسبی را پیاده کنیم. مهیا کردن منابع آبی برای باغات درجه ۱ و ۲ وظیفه مؤسسه باغبانی کشور است و باید دانش لازم را به جامعه منتقل کند. در جهت بهینه سازی باغات، تغییر مسیر فعالیتهای مؤسسه باغبانی کشور اتفاق افتاده است. در ادامه کارها، رقمهای جدیدی از میوهها معرفی شدهاند و در آینده رویداد سازماندهی تغذیه گلخانه برگزار خواهد شد.