افزایش طرح تبلیغاتی ضدفساد درآمد ۵ میلیارد دلاری به دلیل متوقف شدن آتش‌زدن گازها

درآمد ۵ میلیارد دلاری با خاموشی گازهای مشعل‌


در این متن اعلام شده است که حکومت سیزدهم قصد دارد تا پایان سال ۱۴۰۳، روزانه ۳۰ میلیون مترمکعب گاز مشعل جمع‌آوری کرده و تا پایان سال ۱۴۰۴ بقیه گازهای مشعل را نیز جمع‌آوری کند. این اقدام در راستای کاهش استفاده از گازهای مشعل در تولیدی منابع هیدروکربن و گاز ایران صورت می‌گیرد و باعث ایجاد ارزش افزوده و ساخت و ساز ثروت از طریق گازهای مشعل و رفع نیازهای گازی کشور خواهد شد. برای جمع‌آوری این گازها نیاز به تامین مالی بیش از ۵ میلیارد دلار است و ارزش صادراتی این مقدار گاز بیش از ۵ میلیارد دلار خواهد بود.

به گزارش دیجیاتور به نقل از وزارت منابع هیدروکربن، هوشنگ فلاحتیان با اشاره به اینکه عملکرد حکومت سیزدهم در جمع‌آوری گازهای مشعل قابل قبول بوده است، گفت: از مجموع ۵۵ میلیون مترمکعب گاز مشعل در ایران، با برنامه‌ریزی در حکومت سیزدهم تا پایان امسال ۱۵ میلیون مترمکعب از این گازها جمع‌آوری خواهد شد، همچنین تا پایان سال ۱۴۰۳ روزانه حداقل ۳۰ میلیون مترمکعب دیگر از گازهای مشعل جمع می‌شود.

وی با بیان اینکه باقی‌مانده گازهای مشعل که حدود ۱۰ میلیون مترمکعب خواهد بود، تا پایان سال ۱۴۰۴ جمع‌آوری می‌شود، افزود: امیدواریم تا پایان سال ۱۴۰۴ بیشتر گازهای مشعل در سطح میدان‌های نفتی و گازی ایران جمع‌آوری شود.

معاون برنامه‌ریزی وزیر منابع هیدروکربن ادامه داد: البته با توجه به برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده برای افزایش ساخت و ساز منابع هیدروکربن و گاز در کشور، به‌صورت طبیعی و با افزایش ساخت و ساز، شاهد گازهای مشعل جدیدی خواهیم بود که برای آنها نیز باید همزمان با اجرای طرح‌ها، برنامه‌ریزی شود.

فلاحتیان با تأکید بر اینکه رویکرد وزارت منابع هیدروکربن مبتنی بر به حداقل رساندن گازهای مشعل در تولیدی منابع هیدروکربن و گاز کشور است، گفت: این اقدام، حرکتی زیست محیطی در راستای ایجاد ارزش‌افزوده و ساخت و ساز ثروت از طریق گازهای مشعل و رفع نیازهای گازی کشور خواهد بود.

وی با بیان اینکه طرح‌های جمع‌آوری گازهای مشعل بسته به مقیاس و میزان گازی که جمع‌آوری می‌کند، تامین مالی‌های متفاوتی دارد، تصریح کرد: برای مثال برخی طرح‌ها مانند پالایشگاه گاز بیدبلند خلیج‌فارس بیش از ۲ میلیارد دلار تامین مالی نیاز دارد.

معاون برنامه‌ریزی وزیر منابع هیدروکربن تأکید کرد: در مجموع تامین مالی که باید در عرصه جمع‌آوری گازهای مشعل انجام شود، بیش از ۵ میلیارد دلار است.

فلاحتیان ارزش گاز مشعلی را که تا پایان سال ۱۴۰۴ در میدان‌های نفتی و گازی کشور جمع‌آوری خواهد شد معادل ارزش فروش خارجی گاز کنونی ایران به کشورهای همسایه دانست و گفت: بر اساس طرح‌های پیش‌بینی‌شده، روزانه ۵۰ میلیون مترمکعب، معادل ۱۷ میلیارد مترمکعب در سال گازهای مشعل جمع‌آوری و به چرخه دانش مالی کشور تزریق خواهد شد.

وی اظهار کرد: ارزش صادراتی این مقدار گاز، بیش از ۵ میلیارد دلار خواهد بود، بنابراین تامین مالی انجام‌شده حداکثر ظرف یک سال بازپرداخت می‌شود.


– جمع‌آوری گازهای مشعل قابل قبول بوده است.
– تا پایان امسال ۱۵ میلیون مترمکعب از گازهای مشعل جمع‌آوری خواهد شد.
– تا پایان سال ۱۴۰۳ روزانه حداقل ۳۰ میلیون مترمکعب دیگر از گازهای مشعل جمع می‌شود.
– تا پایان سال ۱۴۰۴ باقی‌مانده گازهای مشعل جمع آوری می شود.
– امیدواریم تا پایان سال ۱۴۰۴ بیشتر گازهای مشعل در سطح میدان‌های نفتی و گازی جمع‌آوری شود.
– برای گازهای مشعل جدیدی که شاهد آنها خواهیم بود نیز باید همزمان با اجرای طرح‌ها، برنامه‌ریزی شود.
– رویکرد وزارت منابع هیدروکربن مبتنی بر به حداقل رساندن گازهای مشعل در تولیدی منابع هیدروکربن و گاز کشور است.
– ارزش گاز مشعلی معادل ارزش فروش خارجی گاز کنونی ایران به کشورهای همسایه است.
– روزانه ۵۰ میلیون مترمکعب گازهای مشعل جمع‌آوری و به چرخه دانش مالی کشور تزریق خواهد شد.
– ارزش صادراتی این مقدار گاز بیش از ۵ میلیارد دلار خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *