شرط تحقق سهم ۷ درصدی دانش مالی دانش بنیان از ساخت و ساز ناخالص داخلی (GDP)

شرط تحقق سهم ۷ درصدی اقتصاد دانش بنیان از GDP


در رویداد «معرفی دستاوردهای شبکه بانکی در تأمین مالی شرکت‌های دانش‌بنیان»، دکتر محمدصادق خیاطیان، رئیس صندوق پیشرفت و شکوفایی، به اهمیت شرکت‌های دانش‌بنیان در توسعه مالی و نیاز به تأمین مالی مناسب برای آن‌ها اشاره کرد. وی تأکید کرد که شرکت‌های دانش‌بنیان می‌توانند نقش مهمی در نگه‌داشت نخبگان و توسعه مالی داشته باشند، و برای رشد و توسعه نیازمند تأمین مالی مناسب هستند. همچنین افزود که ح

به گزارش دیجیاتور به نقل از صندوق پیشرفت و شکوفایی، دکتر محمدصادق خیاطیان در رویداد «معرفی دستاوردهای شبکه بانکی در تأمین مالی شرکت‌های دانش‌بنیان» با بیان اینکه دانش‌بنیان شدن امروز یک انتخاب نیست، بلکه ضرورت است، گفت: اگر به دنبال نگه‌داشت نخبگان هستیم راه‌حل آن شرکت‌های دانش‌بنیان است و اگر به دنبال توسعه مالی هستیم، همه معتقدند فناوری عامل توسعه مالی است.

خیاطیان با بیان اینکه اگر فناوری عامل اقتدار کشور است، این اقتدار از طریق شرکت‌های دانش‌بنیان میسر می‌شود، افزود: در دروان کرونا دو شرکت دانش‌بنیان در داخل کشور دستگاه ونتیلاتور ساخت و ساز می‌کردند و اگر محدودیت‌های بین‌المللی هم نبودیم باز کشورهای دیگر به ما نمی‌دادند و امروز عدم وابستگی در حوزه ونتیلاتور به‌خاطر فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان است.

وی با اشاره به اینکه نظام تامین مالی پیشرفت، قلب تپنده اکوسیستم دانش‌بنیان کشور است، گفت: اگر نظام تأمین مالی برای پیشرفت نباشد رشد لازم محقق نمی‌شود. بسیاری از شرکت‌های دانش‌بنیان به تازگی وارد بازار شده‌اند و رشد فزاینده و مضاعفی دارند و نیازمند تأمین مالی گسترده‌تری نسبت به بقیه شرکت‌ها هستند. میانگین شرکت‌های دانش‌بنیان در اخذ تسهیلات از خیلی از حوزه‌ها بالاتر است یعنی پول به بخش ساخت و ساز می‌رود.

رئیس صندوق پیشرفت و شکوفایی با اشاره به خوش‌حسابی شرکت‌های دانش‌بنیان گفت: شرکت‌های دانش‌بنیان که از سوی صندوق پیشرفت و شکوفایی به شبکه بانکی کشور معرفی می‌شوند با پیامی مواجه می‌شوند مبنی بر اینکه که منابع برای تسهیلات‌دهی به آن‌ها وجود ندارد. این در حالی است که شرکت‌های دانش‌بنیان بسیار خوش‌حساب هستند و نرخ نکول پایینی دارند.

خیاطیان افزود: اکوسیستم دانش‌بنیان کشور نیاز به تنوع بخشی در تأمین مالی دارد و یکی از ابزارهای تأمین مالی موضوع تامین مالی خطرپذیر (VC) است.

وی با بیان اینکه بسته رشد ساخت و ساز یکی از ابتکارات صندوق پیشرفت و شکوفایی در راستای تحقق شعار سال (مهار تورم، رشد ساخت و ساز) بود، ادامه داد: از طرفی همکاری صندوق با بانک‌ها گسترده است که یکی از این همکاری‌ها اهرمی‌سازی منابع است؛ به این معنا که ریسک بانک‌ها را پایین می‌آوریم.

عضو هیات علمی موسسه آموزش عالی شهید بهشتی با بیان اینکه ما نسبت به وضع تبصره ۱۶ مقررات برنامه‌ریزی مالی ۱۴۰۲ بسیار حرف و گلایه داریم، گفت: ما در تبصره ۱۶ سال گذشته و تبصره ۱۸ امسال سرمان پایین است. ۲۰ درصد عملکرد تبصره ۱۶ و ۱۰ درصد عملکرد تبصره ۱۸ بسیار تأسف‌آور است. گزارش وزارت کار در این زمینه می‌گوید در رتبه دانش‌بنیان، رتبه آخر هستیم.

رئیس صندوق پیشرفت و شکوفایی ادامه داد: ماده ۱۸ مقررات جهش ساخت و ساز دانش‌بنیان برای موضوع VC یک جریانی ایجاد کرده است و در همین راستا بانک‌ها باید در حوزه تولیدی VC در تولیدی دانش‌بنیان ورود کنند.

خیاطیان با اشاره به موضوع تأمین مالی جمعی تأکید کرد: تأمین مالی جمعی به همت فرابورس رقم خورد. صندوق پیشرفت در همین راستا مسابقه تلویزیونی «شکوفا» را طراحی و ساخت و ساز کرده است و ما رکورد تأمین مالی ۵۰ میلیارد ریالی در ۵۰ دقیقه را در این مسابقه داریم.

وی با اشاره به حوزه‌های اولویت‌دار علم و فناوری در کشور گفت: طبق فرمان رهبر معظم تحول اساسی، ما باید در AI جزو ۱۰ کشور برتر دنیا باشیم. حوزه میکروالکترونیک یکی از حوزه‌های پیشرو است که جزو اولویت‌های ماست؛ انرژی و منابع آبی نیز از دیگر حوزه‌های اولویت‌دار است که باید به آن توجه داشته باشیم.

رئیس صندوق پیشرفت و شکوفایی در پایان با اشاره به سهم دانش مالی دانش‌بنیان از GDP کشور گفت: سهم دانش مالی دانش‌بنیان از GDP کشور باید به ۷ درصد برسد و این مسئله نیازمند یک تأمین مالی جدی است.

افزایش دو برابری ساخت و ساز دانش‌بنیان‌ها در سال ۱۴۰۲

دکتر روح‌الله ذوالفقاری، معاون تسهیلات و تجاری‌سازی صندوق پیشرفت و شکوفایی نیز در ادامه این رویداد گفت: با همکاری سه بانک و شورای پول و اعتبار، تسهیلاتی به شرکت‌ها اختصاص یافت و این همکاری موجب شد ساخت و ساز در سال جاری نسبت به سال ۱۴۰۱ دو برابر شود.

ذوالفقاری با بیان اینکه این رویداد به معرفی دستاوردهای شبکه بانکی در حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و زیست‌بوم پیشرفت کشور می‌پردازد، افزود: زیست‌بوم پیشرفت کشور در سال ۱۳۹۲ ذیل مقررات حمایت از شرکت‌ها و مؤسسات دانش‌بنیان شکل گرفت و در آن سال، حدود ۵۵ شرکت تشکیل شد، اما امروز نزدیک به ۱۰ هزار شرکت دانش‌بنیان در کشور فعالیت می‌کنند.

وی افزود: از سال ۱۳۹۷ تاکنون تقریبا ۱۸ هزار میلیارد تومان تسهیلات قرض‌الحسنه با کارمزد ۲ درصد به شرکت‌های دانش‌بنیان اختصاص یافته و همچنین ۱۷ هزار میلیارد تومان از طریق شبکه بانکی، ضمانت‌نامه در اختیار شرکت‌ها قرار گرفته است.

معاون تسهیلات و تجاری‌سازی صندوق پیشرفت و شکوفایی با بیان اینکه مساله تضمین یک مساله جدی برای شرکت‌های دانش‌بنیان است، گفت: ما در صندوق پیشرفت و شکوفایی سعی کردیم چارچوب تامین را به عنوان شبکه مکمل تامین کنیم. امسال، سال رشد ساخت و ساز بود. بر این اساس سه بانک تسهیلاتی را با همکاری صندوق پیشرفت و شکوفایی و شورای پول و اعتبار به شرکت‌های دانش‌بنیان اختصاص دادند و این همکاری موجب شد ساخت و ساز در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال قبل دو برابر شود.

ذوالفقاری افزود: موضوع دسترسی شرکت‌های دانش‌بنیان به بازار مالی از دیگر مسائل است و تامین این اوراق مشکلات پیچیده‌ای را برای شرکت‌ها ایجاد می‌کند. ریسک اوراق برای شرکت‌های دانش‌بنیان را با شبکه بانکی به صورت ۵۰-۵۰ بین بانک‌ها و صندوق پیشرفت و شکوفایی تقسیم کردیم. این امر مزیت زیادی را برای شرکت‌ها ایجاد کرده است.

وی شرکت‌های دانش‌بنیان را از خوشنام‌ترین مشتریان شبکه بانکی توصیف کرد و یادآور شد: از این‌رو شبکه بانکی برای حمایت از این شرکت‌ها می‌تواند ریسک سازماندهی شده‌ای را در نظر بگیرد.


انتخاب دانش‌بنیان شدن امروز یک ضرورت است. فناوری عامل توسعه مالی است. دانش‌بنیان‌ها باعث نگه‌داشت نخبگان می‌شوند. توسعه مالی نیازمند شرکت‌های دانش‌بنیان است. محدودیت‌های بین‌المللی منجر به بُعدی‌سازی وابستگی در حوزه ونتیلاتور شد. نظام تامین مالی پیشرفت قلب تپنده اکوسیستم دانش‌بنیان است. شرکت‌های دانش‌بنیان نرخ نکول کمی دارند. ت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *