تأثیر صندوق کارآفرینی امید در رشد پایدار اشتغال روستایی
0 نظر
صندوق کارآفرینی امید در همایش توسعه روستایی در دانش مالی ملی، به عنوان عامل اجرایی مقررات توسعه اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری نقش آفرینی میکند. این صندوق طرحهایی را برای توسعه کسب و کار در روستاها به عمل میآورد که از جمله طرحهای اجرا شده میتوان به “هر روستا یک محصول”، “روستای بدون بیکار” و “روستای نوفن” اشاره کرد. طرح روستای نوفن به منظور انتقال فناوری و تکنولوژی به کسب و کارهای روستایی اجرا میشود که اهداف آن شامل ایجاد اشتغال پایدار و پیشگیری از مهاجرت در روستاها است. همچنین، استفاده از فناوری نوین، توجه به زنجیره تکمیل کننده کسب و کار و ساخت و ساز، و سازماندهی هزینههای نیروی انسانی کارآمد از جمله چالشهای اشتغال روستایی است.
به گزارش دیجیاتور، غروی مدیر پیشرفت و پیشرفت دانش بنیان صندوق کارآفرینی امید در همایش توسعه روستایی در دانش مالی ملی گفت: صندوق کار آفرین امید از سال ۹۶ به عنوان عامل اجرایی مقررات توسعه اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری، نقش آفرینی میکند و به همین منظور طرحهایی برای توسعه کسب و کار در روستا در دستور خود قرار داده است.
غروی افزود: از جمله این طرحها میتوان به طرح هر روستا یک محصول، روستای بدون بیکار و طرح جدید روستای نوفن اشاره کرد.
وی هدف از اجرای طرح روستای نوفن را انتقال فن آوری به کسب و کارها در روستا عنوان کرد و گفت: طرح روستای “نوفن” به منظور انتقال فناوری و تکنولوژی به کسب و کارهای روستایی در سطح کشور اجرایی شده است، و ایده پردازان این طرح امیدوارند با اجرای آن، اشتغال پایدار و پیشگیری از روند فزاینده مهاجرت در روستاها تحقق شود.
مدیر پیشرفت و پیشرفت دانش بنیان صندوق کارآفرینی امید با اشاره به اینکه: در کشور برای سال ۱۴۰۲ رشد مالی ۸ درصدی پیش بینی شده است گفت: از این ۸ درصد، ۴ درصد رشد مالی مربوط به افزایش بهره وری در کسب و کارها است که بخش مهمی از افزایش ساخت و ساز مربوط به کسب و کارهای روستایی است.
غروی در ادامه تصریح کرد: اکنون آسیبها و مشکلاتی که در کسب و کارهای روستایی وجود دارد، بهره گیری از فن آوریهای قدیمی است که باعث میشود هزینه تمام شده ساخت و ساز کسب و کار را بسیار بالا ببرد، از این رو انتقال فن آوری نوین به این کسب و کارها اهمیت زیادی دارد.
وی تاکید کرد: در این همایش ضمن مرور تجربیات کشورهای مختلف، در بحث توسعه روستایی و انتقال فناوری از مدل بومی خودمان در این موضوع نیز رونمایی کرده ایم.
وی در پایان به چالشهای اشتغال روستایی اشاره کرد و گفت: عدم بهره گیری از ظرفیت منطقه در کسب وکار، عدم استفاده از فناوری نوین، عدم توجه به زنجیره تکمیل کننده کسب و کار و زنجیره ساخت و ساز و هزینه بالا نیروی انسانی کارآمد، از جمله مشکلات اشتغال روستایی است.
صندوق کار آفرین امید در طرحهای توسعه کسب و کار در روستا نقش آفرینی میکند. اجرای طرح روستای نوفن به منظور انتقال فن آوری و تکنولوژی به کسب و کارهای روستایی در سطح کشور اجرایی شده است. هدف از این طرح اشتغال پایدار و پیشگیری از مهاجرت در روستاها است. رشد مالی کشور بخش مهمی از آن به افزایش بهره وری در کسب و کارهای روستایی اختصاص دارد. استفاده از فن آوریهای نوین در کسب و کارهای روستایی بهبود هزینه ساخت و ساز را ممکن میسازد. در همایش توسعه روستایی و انتقال فناوری، معرفی مدلهای بومی موفق دیگر کشورها صورت گرفت. چالشهای اشتغال روستایی شامل عدم بهره گیری از ظرفیت منطقه، عدم استفاده از فناوری نوین، عدم توجه به زنجیره ساخت و ساز و زنجیره تکمیل کننده کسب و کار و هزینه بالای نیروی انسانی کارآمد است.